<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> La 14 ani de la revolutie, sibienii sunt tot nemultumiti

La 14 ani de la revoluţie, sibienii sunt tot nemulţumiţi - Antonela-Sofia BARBU, Informatia, 20 Dec 2003

În urma unui sondaj de opinie realizat pe străzile din Sibiu, am constatat că la 14 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, populaţia trăieşte în sărăcie, mizerie şi stresul zilei de mâine.

Într-o zi în care fulgii de zapadă se strecurau peste chipurile veştejite ale sibienilor, am oprit câteva persoane pentru a le aminti de evenimentele din Decembrie 1989 şi pentru a le întreba ce le-a adus revoluţia, acum la împlinirea celor 14 ani de libertate.

‘Eram acasă când a izbucnit revoluţia. După mine, nu a adus mari schimbări. Oamenii sunt nemulţumiţi. Este rău că nu se poate menţine un echilibru.Preţurile cresc, e din ce în ce mai greu ,’ spune Maria Dan, pensionară.

‘Eram mică şi nu realizam ce se întâmplă. Ţin minte că nu aveam voie să ieşim din casă să ne jucăm. Revoluţia a fost un lucru bun. Nu ştiu ce înseamnă comunismul, nu l-am cunoscut. Dar cred că libertatea câştigată, faptul că au căzut tineri, a fost rău înţeleasă. Mă nemulţumeşte faptul că cei care conduc acum neglijează două domenii: sănătatea şi cultura’, comunică Dana Maier, studentă.

Am câştigat libertate, dar tinerii nu au locuri de muncă. Trăim de la o zi la alta. Poate că va trebui să suportăm această lungă perioadă de tranziţie mult mai mult’, spune Marin Pop, inginer.

‘Revoluţie? Nu ştiu ce a fost. Sunt născut în 1990. La şcoală nu am învăţat nimic, dar mi-au povestit părinţii mei câte ceva. M-am născut în libertate, am acces la informaţie şi am computer. ***** era înainte, fără internet…habar n-am!’ povesteşte Marius Cubleşan, elev.

‘Ha. Ha. Nu a fost revoluţie! A fost lovitură de stat. Ce mai contează. Oamenii au murit, acum mare lucru nu se mai întâmplă. Salariile din învăţământ sunt prea mici să ne mai ardă de gânduri despre ce a fost acum 14 ani!’, spune Dan Damian, profesor.

‘Revoluţie? Ce să spun despre revoluţie? Eu sunt medic. Nu am habar de aşa ceva. Să spună cei care ştiu istorie!’, răspunde Cristi Dancu, medic.