Catre redactia ziarului “EXPRES”

 

Referitor la aspectele prezentate in articolul “Punct de ordine” din ziarul “Expres” nr. 14-15, doresc sa va informez ca situatia reala privind activitatea efectivelor de politie in zona Universitatii, in zilele de 23-24 aprilie a.c. si pozitia Inspectoratului General al Politiei, am prezentat-o personal atit in fata Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala, cit si prin mijloacele mass-media, inclusiv Televiziunea Romana Libera.

Tin sa va multumesc pentru preocuparea ziarului dv. Pentru problemele de ordine publica, ceea ce reprezinta un pretios sprijin acordat institutiei noastre.

Unitatile de politie depun eforturi sustinute pentru indeplinirea in bune conditii a sarcinilor ce le revin din Legea electorala pentru asigurarea pazei si securitatii sediilor partidelor politice, a ordinii si linistii publice cu prilejul mitingurilor autorizate, intilnirilor electorale si altor activitati, luind masuri impotriva tuturor persoanelor care nesocotesc prevederile legale, indiferent de apartenenta lor politica.

Cu respect, va informez ca politia este si va ramine apolitica, singurele comandamente ale activitatii prezente si de perspectiva fiind apararea neabatuta a legilor tarii, a ordinii publice in toate localitatile patriei, a intereselor legitime ale cetatenilor.

Consider, insa, ca publicarea unor fotografii care, prin modul de prezentare, amintesc de perioada de trista faima a dictaturii ceausiste, constituie un deserviciu facut organelor de ordine, prestigiului politiei.

Asigurindu-va de deosebita mea consideratie, va rog sa retineti ca, in intreaga sa activitate, politia, prin nici un act sau gest, nu va incalca drepturile cistigate de cetatenii Romaniei cu mare jertfa de singe si va milita cu convingerea pornita din legitimitatea idealurilor Revolutiei, pentru apararea tinerei noastre democratii.

Totodata, va adresez cu acest prilej invitatia de a vizita personal, sau printr-un redactor, Biroul de presa al Inspectoratului General al Politiei, pentru a cunoaste in detaliu rezultatele obtinute de politie in lupta impotriva infractorilor.

 

PRIM-ADJUNCT AL MINISTERULUI DE INTERNE

SEF AL INSPECTORATULUI GENERAL AL POLITIEI

General-maior

CORNELIU DIAMANDESCU

 

 

 

“Expres” Nr: 19 1-7.06.1990