“Comunicat”

 

Ascultind in seara zilei de 24 aprilie 1990 discutiile purtate in C.P.U.N. in jurul manifestatiilor ce au avut loc in ultimele zile in Bucuresti si mai ales cele care au atins tema: a fost sau nu justificata si reverentioasa interventia politiei, am ajuns si noi la anumite concluzii.   Pe baza lor, facem aici doua recomandari de maxima importanta, sau, cum ar spune simpaticul Cazimir Ionescu, de importanta fundamentala pentri tara.

1. Pentru a nu lasa sa existe un precedent, propunem arestarea tuturor acelora ce au participat in zilele de 16-22 decembrie la manifestatii si care au blocat prin prezenta lor carosabilul, prejudiciind normalitatea traficului.   De asemenea, consideram necesara destituirea din functie a tuturor elementelor delasatoare ale fortelor de ordine – in special sectia circulatie – din fosta militie si actuala politie, care nu si-au facut datoria in mod corespunzator si nu au dovedit intransigenta.

2. Sugeram conducatorilor auto – amatori si profesionisti – ca, in vederea mentinerii stabilitatii in Romania, sa nu se lase intimidati de grupurile numeroase de cetateni aflati pe portiunile carosabile ale strazilor si, de cite ori vor intilni un asemenea grup, sa accelereze si sa patrunda printre (peste) ei.   Dupa ce vor strabate acest zid viu vor intilni un om de ordine care va raspunde la parola “Noi nu ne vindem tara pe dolari”, acordindu-I o medalie de incurajare: “Om de bine cu esarfa rosie”.

 

I. M.

 

In Bucuresti mii de persoane demonstreaza de duminica.   Printre revendicarile lor se numara: demisia ministrului de interne, demisia presedintelui C.P.U.N., aminarea datei alegerilor, introducerea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara ca amendament la legea electorala.   Au avut loc arestari.   In C.P.U.N. se invoca stabilitatea tarii, fara a se incerca rezolvarea revendicarilor demonstrantilor.   TVRL in loc sa prezinte obiectiv situatia, se scuza (in numele cui ?), iar imaginile transmise sint nesemnificative.   Revolutia continua !

 

 

 

“Forum Studentesc” – nr. 6, 24.04.1990