DUMITRU DINCA A FOST ELIBERAT

 

Asa cum am informat pe cititorii nostri ieri domnul Dumitru Dinca a fost arestat in jurul orei 10 in fata Teatrului National.

Dupa arestarea sa mitingul de protest prin care se cerea abolirea decretului 473/1976 privind subordonarea T.V.R. fata de presedintele tarii, precum si adoptarea punctului 8 din Proclamatia de la Timisoara s-a transformat intr-un protest impotriva acestui act samavolnic al organelor de opresiune.   A fost blocata intersectia Universitatii.   Pe parcurs s-au alaturat mii si mii de bucuresteni.   Au fost aduse noi forte politienesti retrase insa din fata manifestantilor care nu s-au lasat intimidati.

In jurul orei 16 se aflau in piata mii de oameni hotariti sa lupte pentru eliberarea lui Dumitru Dinca.   Guvernantii au cedat in jurul orei 17, cind domnul Dinca a fost adus de cei care-l detinusera pina atunci: Politistii de la sectorul 1.   Domnul colonel Petre, comandantul sectorului de politie a declarat ca de fapt a fost vorba de o “invitatie” la politie in vederea consemnarii unei declaratii.

Domnul Dinca s-a adresat multimii multumind pentru actul de solidaritate cu cauza pe care o apara.   Domnia sa a spus ca nu a fost supus nici unui fel de presiuni din partea politiei pe durata detentiei.   Mitingul a continuat.

Demonstrantii au cerut din nou o televiziune libera, interzicerea candidaturilor fostilor activisti P.C.R. la alegerile din mai, precum si supunerea legislatiei sindicale preconizate de guvern, unei dezbateri publice.

 

P.S. Actualitatile de laora 23 au consemnat o noua incercare de mistificare din partea politiei.   Aceeasi tipica scoatere din context a demonstratiei si plasarea ei in sfera infractionalului.   Au fost inventate pretexte absurde privind imposibilitatea politiei de a face fata fenomenului infractional.   S-a vorbit de spargeri, tilharii si violuri, ca au fost profanate (?!) trivialitati.   Cine se refera la asemenea acte ?   Tocmai aceia care se pregatesc sa elibereze peste citeva zile din inchisori delicventi deosebit de periculosi.   Si aceasta ca urmare a unor gratieri decretate de guvern.   Cit despre evocarea dificultatilor de trafic si greutatea aprovizionarii in centrul orasului, aceasta nu este altceva decit o manevra grosolana de a invrajbi populatia Capitalei, manevra tipic comunista.   Despre arestari abuzive, si acte de violenta si de diversiune comise de provocatorii F.S.N.-isti nici un cuvint.   Ca de obicei !   Asteptam cu interes dezvaluirile din dosarele securitatii din care vom afla ca Dumitru Dinca a fost colaborator personal al gauleiterului Poloniei in perioada 1942-1944 cind s-a ocupat de repararea cuptoarelor de la Auchswitz, ca apoi a fugit in Argentina cu ajutorul Mafiei italiene fiind nepot de frate al lui Al Capone, iar in prezent este de fapt rezident C.I.A. ca reprezentant al generalului Pacepa.

 

 

 

Serban Popa

“Dreptatea” – 25.04.1990