AIMENTE... OTRĂVITE

 

Mitingul din Piaţa Teatrului Naţional, extins pe carosabilul Bdlui Magheru, cu tribună în balconul clădirii Universităţii, asigurată de Liga Studenţilor, devine tot mai incomod şi agresiv, dezvăluind alte şi alte patimi şi intenţii.

Deşi liderii asociaţiilor "16-22 Decembrie" , "21 Decembrie", "Alianţa poporului", "Grupul Independent democratic", "Uniunii mondiale a românilor liberi" afirmă că această reuniune (neautorizată) nu reclamă revendicări politice, ei cer în cuvinte virulente nu numai abolirea comunismului, ci, nici mai mult nici mai puţin decît arestarea Guvernului şi a preşedintelui (României) , alipirea Basarabiei şi tot ce poate trece prin minţile lor înfierbîntate, conectate neîntrerupt la tensiunea marelui miting peneţist de duminică.

Zeci de apeluri atrag atenţia asupra gravităţii acestei stabilizări a grupului respectiv în inima Capitalei. Nu cred că veţi avea parte de linişte, iubiţi bucureşteni. Se pare că este greu de normalizat starea de lucruri din această zonă vitală a oraşului, din moment ce "invadatorii" au început să fie alimentaţi cu hrană de către persoane...din afară. Iei noapte, în jurul orei 4.15, s-au difuzat pachete cu mîncare din trei autoturisme cu număr străin. Pe aceleaşi căi sînt "alimentaţi" cu manifeste ţi lozinci incitante, otrăvite.

Barbu Radu

Dimineaţa, 27.04.1990