MAI STAŢI, NENE, ŞI PE ACASĂ

 

Stau şi mă întreb cînd dau ochii cu aceste aglomerări de persoane de felurite sexe , şi ocupaţii:

            - oare aceşti concetăţeni "onorabili" nu au ce face altceva pe lumea asta decît manifestaţii? Dar cine lucrează în timpul acesta? Pe ce iau banii ei? Pe condica semnată zilnic la manifestaţie?

Şi iar mă întreb:

            - cu ce drept ocupă aceşti teribili revoluţionari după Revoluţie spaţiile bulevardului? Cum îşi permit să împiedice circulaţia troleibuzelor? Oare în ele nu se află oamenii oraşului  care  vor să ajungă la serviciu, la spitale sau la casele lor? De ce ţin neapărat aceşti "manifestanţi" să transforme bieţii pensionari în concurenţi la  proba de 10 km marş? Ca să nu mai pomenesc de scursorile mahalalelor care la adăpostul "lozincilor " (verificate sau nu) îşi găsesc cel mai propice teren de  desfăşurare a "talentelor" multiple: busculade, înjurături, spargeri de capete, de vitrine şi  violuri...

De unde atîta insolenţă şi sfidare a cetăţii noastre şi a cetăţenilor onorabili care îşi văd de treburile lor?

            Aha! Poliţia e cu noi! Armata e cu noi! Oamenii ordinei nu ne mai pot călca în picioare, nu ne mai pot izbi cu bastoane, nu ne mai pot sparge capetele, nu mai pot trage în noi, nu ne mai pot face terci sub şenilele tancurilor. Atunci.. ura fraţilor! Hai să ne facem de cap! Am făurit o Revoluţie ca s-o călcăm tot noi în picioare, acum... Păi dacă aşa stau lucrurile , hai să dau o sugestie în numele celor care vor să-şi apere liniştea şi tihna faţă de această maree isterică şi insolentă.

            Pentru orice individ care participă la o manifestaţie neautorizată de lege - amendă - să spunea 2500 lei de căciulă!

            Dacă alte mijloace nu pot fi puse eficient în aplicare, să simtă fiecare amator de show-uri pe buzunarul său ce înseamnă "luxul" de a participa la aceste mascarade care murdăresc străzile Capitalei de cîteva luni încoace.

Cu sinceritate

George MIHALACHE

Dimineaţa, 27.04.90