“Nişte golani”

 

DOMNUL MOCANU, critic de artă, susţin golanii şi sînt mîndru că pot face parte dintre ei

VIZAN STANCA, medic, sînt golancă dintotdeauna, lupt pentru golanii liberi“.

Soţii VADUVA, DIANA si LAURENŢIU, Sîntem o pereche de golani îndrăgostiţi, un golan odios şi o golancă sinistră“.

DOINA VIERESCU, analist C.C.E.S.B.B., Sînt mîndră că sînt golancă şi mi-e milă de cei care nu pot coborî la nivelul nostru“.

PĂUNESCU MARIA, huligancă pensionară, Consider că prezenţa domnului Iliescu în Piaţa Universităţii l-ar onora şi pe domnia sa şi pe golanii aici de faţă.   Am curajul să-l asigur că nu l-ar ataca nimeni, ba chiar ar fi primit cu aplauze şi trandafiri, în ciuda faptului că domnia sa ne-a trimis miliţia în ţinută de război şi cîinii lupi.

NICOLAE FLOREA, constructor A.C.M 7, Despre noi golanii: vrem să fim liberi, ne+am săturat de minciuni şi deformări ale realităţii“.

DUMITRU MIHAI, lucrător comercial, Noi, golanii prezenţi, sfinţim această piaţă“.

MARA SEPTIMIUS, student la Geologie, Profesorii mei să dorească pe viitor binele Facultăţii de Golani Geologi“.

SPĂTARU AUREL, inginer la I.C.S.I.M., împreună cu soţia şi fiul său Alexandru în vîrstă de 5 ani, Am venit pentru că am simţit că trebuie.   Mi-e ruşine că în 21 Decembrie nu am fost.   Măcar acum să ne facem datoria“.

DOAMNA SĂLĂGEAN, fizician, Poporul este dezinformat şi e greu să dărîmi comunismul în momentul de faţă, pentru că fostei nomenclaturi îi este teamă să se întoarcă la munca obişnuită.   Sînt fericită să văd atîţia golani“.

 

 

 

GILDA MARINESCU

“Dreptatea” – 28.04.1990