INIMA NE-COMUNISTĂ A ROMÂNIEI

 

        Timişoara ! Din 16 pînă-n 20 Decembrie ale începutului de Revoluţie, Timişoara a făcut ca sîngele nostru să fiarbă, cînd mocnit, cînd năvalnic. Am trecut de la sparanţă la desnădejde, de la indignare la laşitate. Pitiţi în noapte, cu urechea pe Europa Liberă sau aiurea în eter, ne regăseam sufletul terfelit, ezitam între demnitate şi muceda vegetare a sclaviei comuniste, între calcule meschine şi dulcea înflăcărare a libertăţii.

        Bucureşti ! 21 şi 22 Decembrie, demnitatea şi nevoia de libertate au învins frica  şi laşitatea. Strigătul bănăţean a cuprins Bucureştiul : “Ieri în Timişoara, azi în toată Ţara”.

        În 21 Decembrie o mînă de oameni şi-au învins frica şi şi-au regăsit demnitatea – ei au fost atunci “huliganii şi golanii” lui Ceauşescu şi slujitorilor lui (unii şi azi la putere) - , ei au luat în stăpînire, cu preţul sîngelui din noaptea de 21 Decembrie, teritoriul dintre Inter şi Universitate. Cu cîteva ore înaintea Victoriei acesta a fost primul petec de pămînt al noii Românii Libere. De aici în dimineaţa zilei de 22 Decembrie s-a pornit marşul contra buncărului şobolanilor, sediul C.C. al P.C.R. Aşa s-a cucerit Victoria Revoluţiei Române !

        Fardaţi şi pomădaţi, ieşiţi de sub paturi sau alte unghere – astăzi chiar cu emanaţii trandafirii – un număr de răs-comunişti au suit la tribuna Revoluţiei şi profitînd, ba chiar mizînd, pe tradiţionala inimă bună şi credulă a românului, teoretizat drept “stupid peoples” (de către unul dintre satrapii dejişti nerăs-comunist), au preluat scaunele încă nerăcite ale dictatorilor. S-au înfundat bine în ele şi au început să dicteze. Cabinetul 1 şi Cabinetul 2 fac şi desfac ce vor în ţară, după bunul lor plac şi al camarilei lor.

        Rememorînd semnificaţia datelor de 29 Ianuarie, 19 Februarie, ori 15-19 Martie ne cutremurăm.

        Minciună şi sfidare. Promovarea în funcţii a conducătorilor genocidului. Manipularea opiniei publice. Sulemenirea democraţiei cu legi care reactualizează cinismul ceauşist (legea drepturilor la C.E.C.). Batjocorirea deţinuţilor politici în (mini) Parlament. Timorarea electoratului anticommunist. Calomnierea personalităţilor necolaboraţioniste ale dizidenţei anti-ceauşiste şi a personalităţilor politice participante la alegeri în concurenţă cu dl. Iliescu şi F.S.N. Mistificarea adevărului pînă la minciună, pentru a furniza “biografii competitive”, pentru liderii F.S.N. Neocomunismul ortodox al fesenismului, afişat pe larg şi ostentativ de TVR(1). Ignorarea Proclamaţiei de la Timişoara.

        Iată o enumerare incompletă şi la întîmplare a palmaresului celor, care suiţi în cele două cabinete, l-au realizat în numai patru luni de guvernare nelegală.

        Să ne mai întrebăm ce se va întîmpla dacă vor cuceri puterea prin alegeri libere ?

        Acestea sînt numai o parte din motivele care au făcut ca la apropierea comemorării a patru luni de la cucerirea primului petec de pămînt Liber al României, supravieţuitorii evenimentelor din 21 şi 22 Decembrie să revină în locul sfînt al începutului, pentru a se uita în sufletele lor, pentru a se uita în ochii eroilor căzuţi, pe care numai cei din 21 îi vor vedea întotdeauna în asfaltul bulevardului Bălcescu, în zidurile Interului, ai Universităţii, ori ai spitalului Colţea.

        Aceştia sînt cei pe care dl. I. Iliescu i-a numit în văzul ţării de la tribuna Parlamentului “huligani” şi “golani”, la fel ca N.C. “antevorbitorul” său, din 20 şi 21 Decembrie.

        Aceşti “golani” şi “huligani” au venit să apere petecul de pămînt dintre Inter şi Universitate. El este petecul libertăţii cucerit cu sînge, cu frică şi curaj, cu norocul de a scăpa cu viaţă. El le aparţine pe vecie. Acesta este INIMA NE-COMUNISTĂ A ROMÂNIEI.

        Toţi aceia care îl apără şi îl revendică astăzi NU SÎNT HULIGANI şi nici GOLANI, domnule Iliescu !

        Ei sînt făuritorii legitimi ai Revoluţiei Române. Numai ei au dreptul să vorbească în numele ei. Dacă mai aveţi omenie şi înţelepciune politică şi nu în ultimă instanţă dragoste pentru Ţară, ascultaţi-i cu toată atenţia ! Ei cer adoptarea Proclamaţiei de la Timişoara în întregimea sa, inclusiv punctul 8. Cer alegeri libere. Eliminarea din funcţiile de stat a făptuitorilor genocidului communist. Cer toate acestea AZI şi în 20 de ani !

        D-le Iliescu, dacă vreţi cu tot dinadinsul să reintroduceţi comunismul şi totalitarismul în Rimânia, unul dintre preţurile pe care urmează a le plăti, este acela de a zdrobi cu forţa Inima ne-comunistă a României şi pe cuceritorii şi apărătorii ei.

 

 

DAN ZINCENCO