COMUNICAT

 

Aşa cum în decembrie 1989 Revoluţia Populară a izbucnit în mod spontan pentru dărîmarea sistemului totalitar comunist din România, şi mitingul din Piaţa Universităţii a avut ele la început un caracter spontan.

În numele manifestanţilor participanţi la mişcarea începută în urmă cu 37 zile în Piaţa Universităţii, cărora li s-au alăturat oameni hotărîţi să meargă pînă la sacrificiul suprem , în pro­testul lor manifestat prin greva foamei, mişcările independente ce s-au alăturat manifestaţiei : „Alianţa Poporului, 16—21 De­cembrie şi Forumul Antitotalitar Român, în a căror componentă se află participanţi activi la Revoluţia începută în 16 decembrie '89, adresează insistent un apel conducerii actuale care prin mass-media  a dezinformat opinia publică din ţară şi străinătate, cerînd să se prezinte în mod obiectiv evenimentele ce au loc în continuare în Piaţa Universităţii.

Precizăm că protestul pentru libertate continuă şi va continua pînă la obţinerea revendicărilor cerute încă din zilele Revoluţiei din Decembrie.

Datorită stării precare de sănătate a unor manifestanţi ce protestează prin greva foamei coroborată la unul dintre ei cu greva setei, solicităm insistent actualei conduceri a României să dea dovadă de loialitate faţă de democraţia pe care vrea să o instaureze şi să accepte neîntîrziat dialogul atît cu cei ce protestează prin greva foamei cît şi cu reprezentanţii manifestanţilor, pentru a dezamorsa tensiunea existentă la această oră in Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

In numele tineretului ce s-a sacrificat pentru libertate şi democraţie în „Revoluţia din Decembrie" cerem de urgenţă un răspuns din partea actualei conduceri a tării. Orice amînare a dialogului nu poate avea decît consecinţe nefavorabile asupra echilibrului şi stabilităţii ţării. Ar avea, de asemenea, urmări tragice asupra celor care în mod dezinteresat, din spirit de sacrificiu pentru destinul acestui neam, şi-au asumat-riscul suprem.

consiliul naţional  "alianţa poporului"

asociaţia "16—21 decembrie"

forumul antitotalitar roman

liga studenţilor institutului politehnic bucureşti

 protestatari prin greva foamei

participanţi independenţi