Cerem convocarea de urgenta a C.P.U.N. pentru a discuta grava criza actuala

 

Partidele şi formaţiunile independente semnatare ale cererii de mai jos au prezentat domnului Ion Iliescu, la 3 mai 1990, următoarele:

DOMNULE  PRESEDINTE,

 

Avînd în vedere agravarea zilnică a stării din ţară şi proporţia pe care o ia mişcarea populara, care se întinde de la un oraş la altul, ne îndreptăm rapid către o criză. Dorim să evităm riscurile de confruntare, care ar putea din nou degenera în evenimente sîngeroase şi fideli principiilor democraţiei, cerem convocarea imediată a C.P.U.N. în Sesiune extraordinară, pentru căutarea unei soluţii bazate pe luarea în consideraţie a doleanţelor poporului.

Respingerea dialogului cu o parte atît de însemnată a electoratului are un caracter antidemocratic şi ţine de practicile dictatoriale dinainte de Revoluţie. Prin urmare, subsemnaţii, reprezentanţi ai partidelor şi ai formaţiilor independente, cerem convocarea urgentă, pe ziua de vineri 04.05.1990, ora 10, a C.P.U.N. în Sesiune extraordinară, avînd ca obiect analiza situaţiei din ţară şi a măsurilor corespunzătoare.

 

PARTIDUL NATIONAL ŢĂRĂNESC-CREŞTIN Şl DEMOCRAT - Ion Diaconescu

 

PARTIDUL LIBER   DEMOCRAT - Nica Leon 

 

PARTIDUL  SOCIALIST  LIBERAL - Ion Cristian Ionescu

 

UNIUNEA DEMOCRAT CREŞTINĂ - Mihai Grama

 

PARTIDUL DEMOCRAT    DIN ROMÂNIA - Andrei Grosu