Nota editorului

 

Din 2 mai 1936, până în 10 octombrie 1939, am fost membru cotizant al Partidului Comunist, acţionând sub numele meu adevărat de Kenneth Goff şi, uneori, sub pseudonimul de John Keats. în 1939, m-am prezentat din proprie iniţiativă în faţa Comitetului pentru Activităţi Antiamericane din Washington, D.C., comitet aflat pe atunci sub preşedinţia lui Martin Dies; mărturia mea poate fi găsită în volumul IX al Raportului înaintat de acest for, către Congres, în acelaşi an.

În timpul cât am fost membru al Partidului Comunist am urmat cursurile iniţiate de Partid în cadrul şcolii ce funcţiona în clădirea din strada E. Wells 113, Milwaukee, Wisconsin, înregistrată sub numele de Şcoala Muncitorească Eugene Debs. Aici am fost instruit în arta războiului sub toate aspectele sale; mă refer atât la războiul psihologic cât şi la cel fizic ce vizează distrugerea societăţii capitaliste şi a civilizaţiei creştine. O parte a studiilor noastre a fost dedicată analizei problemei Psihopoliticii. Aceasta este arta de a pune stăpânire pe minţile tuturor indivizilor dintr-o naţiune prin spălarea creierelor şi aplicarea distorsionată a ideii de însănătoşire mentală; este arta de a subjuga o întreagă naţiune regulilor dictate de Kremlin, punând stăpânire pe mintea oamenilor. Ni s-a adus argumentul că degradarea mentală a populaţiei este mai puţin inumană decât distrugerea ei în masă prin lansarea de bombe căci, pentru orice fiinţă ce trăieşte o singură dată, viaţa, oricum ar fi ea, este mai bună decât moartea. A fi învingător într-un război înseamnă a obţine controlul asupra poporului cucerit. Dacă un popor poate fi cucerit fără război, scopul războiului va fi atins iară distrugerile inerente unei asemenea confruntări.

In ultimii ani am observat cu groază cum creşte ponderea războiului psihopolitic exercitat asupra americanilor. Mai întâi a avut loc acţiunea de spălare a creierelor soldaţilor noştri din Coreea; apoi a urmat propaganda de „însănătoşire mentală" finanţată generos şi promovată de grupurile de presiune ale stângii, fapt ce a dus la adoptarea în multe state americane a unei serii de legi ce pot fi folosite de duşmanii Americii pentru a-i tortura şi întemniţa atât pe cei ce predică Evanghelia Mântuitorului nostru lisus Hristos cât şi pe cei care se opun ameninţării comunismului. Un exemplu grăitor este cazul Luciile Miller. în războiul psihopolitic, comuniştii au hotărât că „trebuie recrutat orice agent cu instincte ucigaşe şi transformat într-un instrument al urii înverşunate faţă de practicile religioase de însănătoşire mentală".

Un alt exemplu de război psihopolitic în plină desfăşurare este încercarea de a face din Alaska, prin legea de sănătate adoptată, un fel de Siberie mentală. Un studiu atent al legii te ajută să înţelegi că acest teritoriu nu este rezervat acordării de loturi şi că, sub pretextul păstrării sănătăţii mentale a naţiunii, el poate fi transformat oricând într-un lagăr de prizonieri unde să fie aduşi toţi cei care ridică glasul împotriva comunismului şi împotriva celor ce ne conduc din umbră.

Cartea de faţă a fost folosită în şcolile mişcării ilegaliste şi conţine cuvântul adresat de Beria, în 1936, studenţilor americani de la Universitatea Lenin. Textul cărţii este, în general, cel din „Manualul de instrucţiuni privind războiul psihopolitic" şi a fost folosit în America la formarea cadrelor comuniste. Singura schimbare operată în carte este rezumatul adăogat de comunişti după realizarea bombei atomice. Din această carte se poate vedea cum duşmanii lui Iisus şi ai Americii, printr-un complot diabolic, încearcă să ne cucerească naţiunea supunând voinţei lor, prin tot felul de mijloace odioase, minţile oamenilor.

Acest manual al Partidului Comunist ar trebui să ajungă în mâinile fiecărui american de bună credinţă, pentru ca oamenii să fie conştienţi de faptul că, pentru a cuceri o naţiune, nu e nevoie întotdeauna de armate şi de arme.

 

KENNETH GOFF