AIUD

                         ASASINAREA  PRIN  METODE   DIABOLICE

                                           A  DETINUTILOR   POLITICI.

           

 

            O parte din detinutii politici au fost trimisi sa munceasca in minele de uraniu dela Baia Spriei, Baita  si Stei , jud Bihor  prin ani 1950-1964. Majoritatea au  murit de cancer si alte boli  provocate de  iradieri…!!!

 

            In unele inchisori se foloseau alte metode de exterminare . Erai chemat la cabinetul medical  sa te  vaccineze,  cu  vaccinuri preparate in laboratoarele  KGB-iste,  care produceu  congeste celebrala, cancer galopant, stop cardiac; metode diabolice folosite de specialistii care- si terminase studile in  URSS. De mentionat ca si in timpul anchetelor  sau la eliberare din inchisori , pe unii  detinuti , ii vaccinau  sub anumite pretexste…!!!???

 

            De acest tratament  am avut si eu parte la inchisoarea Aiud, in luna Nov/ 1985. Am fost scos din celula de catre ofiterul de serviciu pe la ora 9 seara,  si condus in biroul de ancheta  al inchisori. La intrarea in birou am fost intampinat  de col  Lazar, seful seviciului de contra informatii, unde am primit ordin sa-mi scriu  autobiografia, motivand  ca o cer cei de la  Bucuresti. Col. Lazar imi pune la dispozitie citeva zeci de coli  de hartie  dupa care pleaca.

 

            Dupa  scurt timp intra in birou  ajutorul col Lazar cu un borcan de lapte si o jumatate de paine calda , pe care le aseaza pe birou  si pleaca. Surprins de gest mi-am pus urmatoarea intrebare: oare iau apucat mila de noi? Si tocmai pe mine  care eram pentru a  3-a  oara la Aiud ???  Imediat am facut legatura cu cazul Paul Goma si Virgil Tanase , cind securitatea romana a incercat sa- i asasineze la Paris prin otravire.

 

            In acel moment mi-am facut o cruce,  am cerut ajutorul  divin , iar  mintea  a inceput sa se limpezeasca  si m-a indreptat spre soba de teracota, unde am varsat cam jumatate din borcanul cu lapte in cenusa  din  soba,   dupa care l-am asezat intre perete si soba impreuna cu painea ,  dupa  aceia  m-am   reintors la masa de scris ..

 

            Cam dupa o jumatate de ora intra in  birou col Lazar, se uita in stanga se uita in dreapta , incepe sa se invineteasca la fata si ma intreaba  furios:

"-d-le Bugan am dat ordin sa-ti aduca un borcan cu lapte si  paine , le-ai primit ?

-  da, uitele acolo intre soba de teracota si perete, am si consumat din el."

Se duce la locul indicat si cind a vazut ca bausem din lapte , deodata s-a inseninat la fata, radia de bucurie ca-si indeplinise misiunea , fara sa stie ca de fapt laptele lui cu culoarea acea tulbure  zacea in cenusa sobei. Dupa plecarea lui am rasturnat si restul in cenusa si mi-am continuat scrisul…!!!

 

            Dupa o ora a venit ofiterul de serviciu in birou si m-a condus in celula, am luat painea  cu mine , deja se dadusera stangerea iar colegii mei din celula erau inspaimantati ca nu stiau nimic despre mine. Era dupa ora 10 seara. Cand am intrat in celula am povestit colegiilor mei cum am fost tratat de col Lazar cu lapte si paine calda ; le-am povestit sa fie atenti daca vor fi 

 scosi la ancheta, sa nu consume ce li se ofera. Eram in celula  cu fratii Barabasi din Miercurea Ciuc , ger-l  Iancu Marian, ing. Radu Filipescu, ing. Ion Draghici , Litoiu, Gh  Comanici  Avocatul  Musat  Gheorghe , Filip Iulius , Victor Totu , dl  Ilie , Iancu Lucian .

 

Doresc sa mentionez in mod deosebit despre moartea detinutului  Dragos Oloieru,  demnitar

PNL , pe data de 22 Martie 1985 ;  a fost servit cu preparate din carne,  carnati si toba, de catre col Lazar cind la scos la ancheta. Dupa citeva saptamani a inceput sa aiba scaune cu sange si in 5-6 luni a murit. A stat cu mine in  aceeasi    celula si l-am ingrijit ; tot la Aiud a murit profesorul Savu din  Sibiu, in celula 18. Scrisese o carte despre Satrapu de la Scornicesti. In timpul anchetei fusese  batut  si lovit in zona ficatului si rinichilor si urina singe…!!!  

             

          

            Dupa citeva zile de la acest eveniment intra in celula mea  Plutonierul Marcu si-mi ordona sa-mi  fac bagajul ca voi pleca pe duba la spitalul Jilava. Am intrebat de ce. Eu nu am cerut  sa  fiu  dus  la spital. Ordin , sunt scos din celula , ma duce la magazie  unde-mi fixeaza lanturile pe maini si la picioare, iar dupa miezul nopti m-au  transportat la gara.

 

            Dupa citeva  zile de calatorie cu duba neagra am ajuns intr-un  triaj in zona Bucurestului. Suntem coborati din duba  CFR si imbarcati in dubele  auto care ne-au transportat la  inchisoarea Rahova, si nu la Jilava, dupa cum mi se  spusese. Cam dupa o ora de mers am ajuns in curtea inchisoriiv .Pe  mine m-a luat in primire un ofiter de securitate, mi-a fixat ochelari  orbi,  m-a condus pe sectia speciala , acolo unde erau detinutii politici,  m-a introdus intr-o celula unde erau in jur de 20-25 de oameni , la 10 paturi si o singura vizeta  pe unde venea aerul. Lipsa de aer si mirosul te  chinuiau !!!

 

            Cam dupa 3-4 saptamini de la sosirea mea in inchisoarea Rahova , intra in celula ofiterul de serviciu si ordona  sa -mi fac bagajele , imi fixseaza lanturi pe maini  si la picioare , ma urca intr’o duba auto si suntem transportati mai multi detinuti  in gara  CFR.

 

            Dupa o calatorie de citeva zile cu duba neagra am ajuns la inchisoarea din Galati. De unde sa stiu eu ca securitatea  facea presiuni asupra familiei sa divorteze , sotia nu primea servicu iar copii au fost eliminati din scoala! Deci eram dus la Galati sa confirm  divortul, dar acest episod las  sotiei si copiilor sa-l povesteasca, momente foarte grele…!!!

 

            Si acum sa ne intoarcem  la crima premeditata , ce a gandit securitatea,  ca inainte de a ma trimite pe duba , Aiud –Rahova-Galati sa ma inoculeze cu preparatul lor ,care producea stop cardiac in citeva luni, exact perioada cit dura  divortul, motivatia   era simpla , sotia a divortat iar copii s-au debarasat de el  si a facut stop cardiac …!!!

                                                                               DIVORTUL ,  1986

                                                                              

            Inchisoarea din Galati:  in aceasta inchisoare blestemata  si- a  gasit moartea mii de oameni  torturati , taranii care sau opus colectivizari , preotii si calugarii de la Manastirea Vladimiresti,  precum Parintele  Ioan  Iovan, seful acestui lacas de rugaciuni din anii 1949-1955,  cind a fost arestat si torturat intr-un mod bestial precum si Maica Veronica, deoarece, cu toata teroarea comunista, la praznicul acestei Manastiri "Adormirea Macii Domnului", in anul 1954 s-au adunat peste 3  mii de credinciosi, iar comunisti cind au vazut atatia oameni au intrat in panica si s-au hotarat s-o desfiinteze. La aceasta campanie de  prigonire a credinciosilor a  contribuit Gheorghe Apostol , care era originar din Vladimiresti. Dores sa mentionez ca in anii mei de prigona am  gasit la inchisoarea Jilava prin anii 1963  zgariat in perete numele lor. Pe aici a trecut Parintele Ioan din Vladimiresti si Maica Veronica.

 

            In aceasta inchisoare in forma de potcoava , am patimit si eu 6-7 luni cit a durat divortul. Am fost luat din  gara CFR  intr-o duba  pe care scria  Caravana Cinematrografica,  iar in interiorul  masini erau  celule mici in forma de fagure. Nu aveai voie sa iei legatura cu alti detinuti, pe noi politicii ne izolau de restul detinutilor si  foloseau ochelarii  orbi…

         

            Cind am ajuns in curtea inchisori   m-au coborat din duba neagra , ofiterul de serviciu  a ordonat tuturor detinutilor care se aflau prin curte sa se intoarca cu fata la perete , dupa care ma-au condus intr-un hol unde a urmat perchezitia corporala, adica dezbracat in pielea goala si controlat in  anus.  Erai, de asemenea,  obligat sa casti gura mare si sa scoti limba afara.

 

            Dupa aceasta perchezitie diabolica si umilitoare care injoseste fiinta umana , am fost introdus intr-o celula , unde se afla  seful depozitului coperativelor de consum  Nanu, condamnat pentru subminarea economiei nationale. Pe acest om  il  cunosteam , de aceea  m-a  introdus in aceeasi celula pentru ca securitatea dorea sa afle despre complicii mei…!!!

 

            Dupa 2 saptamani  sunt scos din celula pentru a ma duce la  divort  in orasul Tecuci  acolo unde aveam  domiciliul. Diminiata la ora 5 am fost dus in camera de filtru, adica dezechiparea in pielea goala. Iti retinea hainele si primeai alte zeghe dupa care erai dus la ferarie unde-ti fixa lanturile pe picioare si maini , apoi primeai un pachet cu mancare, o bucata de slanina si una de telemea sarata de te ustura  limba si stomacusi o sticluta de apa  500 ml.

 

            Dupa 2 ore de calatorie cu duba neagra am ajuns la Tribunalul din Tecuci. Cind am coborit din masina  erau sute de oamenii veniti sa ma vada, frati si surori, prieteni si cunostinte, toti cei care ascultau Europa Libera si Vocea Americii. Am fost escortat de un cordon de militieni, inclusiv securisti imbracati civili, care m-au condus intr-o celula  cu gratii si vizeta. Pe acest culoar am zarit-o pe sotia mea cu copilul in brate, si cele doua fiice, Carmen si Loredana. Cind m-au vazut cu lanturi  pe maini si la picioare, de parca eram un criminal de razboi, au inceput sa plinga  si sa ma strige. Militieni ii impingeau iar Catalin care avea numai trei ani si citeva luni , intindea mainele sa  vina spre mine iar tiranii  il  impingeau !!

 

            Cam dupa o ora de la acest eveniment, sunt introdus in sala de judecata. In sala se afla  sotia  si cei trei copii si citiva civili . Se cunostea de la distanta ca sunt ofiteri de Securitate. Copii  s-au inapustit sa ma inbratiseze, dar au fost impinsi cu brutalitate, iar lui Catalin  in cele din urma I-au permis sa vina sa-l  imbratisez pentru ca plangea puternic, dar nu am putut  sa-l  iau in brate, ca  aveam  lanturi la maini. L-am pupat pe frunte si mangaiat cu lanturile, asa ne-au tratat fii poporului ,  in  lanturi  si  catusi  iar pe copii , in lacrimi si dureri…!!!

           

 

       Iar  acel  copil doar de 3 anisori , care a fost  mangaiat  cu  lanturi,

                        Astazi  este  Ofiter  in Fortale Militare Americane          

                                        

                     SEMNEAZA  EXILATUL  ROMAN  CETATEAN  AMERICAN.

 

Care a cunoscut tortura spaima si groaza in cei 12 ani de inchisoare executati si 27 de ani de opozant anti-comunist; Veteran al Razboiului Rece, vechi militant pentru Apararea Drepturilor  Umanitare.

                                         Michigan USA; February 22, 2007

                                                

                                                    Va  urma !