ION Bugan, Exilat Roman
Fost Detinut Politic, 1961-1988


Founder and President of the
The Cold War Veterans’Association for FREEDOM AND HUMAN RIGHTS
Michigan U.S.A.
Email buganion@hotmail.com
Phone (616) 361-9007

Marturie -Protest  Pornim de la conceptul fundamental ca toti oamenii se nasc egali in drepturi si demnitate, ne-ingaduind nimanui sa-si impuna punctul de vedere prin forta , asuprire sau dictat. In acest spirit au fost proclamate Drepturile si Libertatile Fundamentale ale Omului. Omul- acest uimitor univers, de o complexitate biologica fara egal, a fost injosit , umilit, desconsiderat si exterminat , cu o cruzime fara precedent , in temnitile si lagarile de exterminare comuniste din Romania .

  La 10 Decembrie 1948, Adunarea Generala O.N.U. a adoptat si proclamat prin consens , declaratia comuna , privind Drepturile si Libertatile Umanitare, document politic si juridic, de mare semnatate, pentru intreaga omenire, stipulind conditia afirmarii plenare a fintei umane si personalitatii.
  De aceea fortele multe-nationale O.N.U . intervin promt, acolo unde nu se respecta aceste drepturi umanitare , acolo unde unii dictatori ajung la putere, prin frauda, prin forta, si comit acte de barbarie impotriva umanitati: ucid, jefuie, fura, vand copii pentru trafic de organe, finanteaza crime organizate si terorismul international…

  De mii de anii oamenii trudesc sa impuna o morala a justitiei, dar ficare generatie o ia de la inceput. Veacul al XX-lea a fost traversat de dictaturi fioroase, regimurii opresive conduse de tirani paranoici ,care au trimis la moarte ,in gropile comune, peste 100 de milioane de suflete nevinovate, de catre ideologii marx-lenin-trotzki-stalin.

  Nelegiuirile, comise de calaii comunismului si nazismului au inspaimantat lumea. Prin cercetarile efectuate de catre comisiile internationale, pana in prezent , s-au gasit intr’o docomentatie ordonata, fotografii ; filme ; documente ale nazismului. Iar bolsevismul si-a sters urmele crimelor si faptelor, ca un asasin prefaut si rafinat. Ei n-au fotagrafiat nici lagarile de exterminare si nici camerele de tortura ale securitatii, instalate in intunericul subteran, de care am avut si eu parte !!! Cercetarile nu dispun decit de marturiile supravetuitorilor- din aceasta categorie fac si eu parte …

  Masluiri iresponsabile, ticluite cu grija, pentru a falsifica adevarul , fabricanti de istorie, care sustin cu nerusinare ,ca se poate vorbi numai de Holocaustul Hitlerist, nu si de unul comunist. Consider ca este o mistificare grosolana, a trecutului apropiat, si un cumplit afront adus popoarelor eliberate de urgia rosie bolsevica. Inca mai sunt destui supravetuitori care pot depune marturie, prin ce au trecut si vazut. Printre ei ma numar si eu .

  Au fost, si sunt destui intelectuali,bine platiti,care si-au vandut cinstea si demnitatea ,pentru un blid de mancare si un argint in plus, atribuind virtuti justitiare si civilizatoare celui mai tiranic regim pe care l-a cunoscut oamenirea.

  Unii sfatuitori ,interni si externi, se straduiesc sa ne convinga, sa uitam trecutul, durerile si suferintele produse de inchizitia comunista. Asemenea pareri ,le socotim de mare periculozitate. Un popor care nu-si cunoaste istoria, risca s-o retraiasca !!!

  Istoria noastra a fost un sir de cosmaruri. Nimic cinstit si durabil nu se poate construi pe minciuna; mistificare si crima . Iar istoria noastra a fost, in ultima jumatate de veac , prea plina de minciuni, mistificari si crime.
  Noi romanii n-am fost niciodata un popor de cuceritori , o putere imperialista expasionista. Dimpotriva ,noi am fost mereu in postura de victime. Am rezistat bazandu-ne pe dreptul nostru de adevar si dreptate.
  Noi, care am fost cinstiti si drepti, noi care de prea multe ori am murit cu dreptatea in brate, nu avem nici un motiv sa ne uitam trecutul . No, Never …!!!
  Noi, care am cunoscut, tortura spaima si groaza, in aresturile subterane ale securitatii , in tenebrele inchisorilor si lagarelor de exterminare (care au secerat viata a milioane de oameni) nu putem fi convinsi astazi sa ne uitam trecutul ; No Never …!!!
  Sa nu uitam: bolsevismul isi propusese deschis, distrugerea si spulberarea imperialismului occidental, in special America , my country now- de catre marii ideologi ai lumii, marx-lenin-trotzki si stalin , care au instaurat teruarea spaima si groaza, si-au semanat cruci si morminte, dureri si suferinte .

  Nu-mi face placere sa-mi amintesc de anii de trista amintire, Cold War , (razboiul rece) care au insingerat paginile istoriei umanitatii si ale tarii mele- Romania. Bolsevici kominternisti veniti pe tancurile sovetice, talhari animati de pseudo-evanghelia marxist-stalinista, pentru a inrobi natiunea romana si a o cotropi, intrau noaptea peste tine in casa. Erai batut si torturat, in tipetele copiilor si ale sotiei, si apoi tarat de picioare si aruncat in duba neagra, de catre teroristii invadatori, din brigazile rosii - un drum fara de intoarcere !!!
  Acesti activisti de partid, si ofiteri de securitate,instruiti si indoctrinati la Moscova, care se intitulau fii ai poporului si oamenii legii, veniti pe lume prin misterele genezei, au jefuit populatia romana in mod barbar. In timpul perchezitilor efectuate in casele arestatilor, atentia lor era indreptata spre obecte de valoare: tablouri, monede de aur, inele , cocosei, verighete, bratari si salbe de aur .
  Cea mai mare prada efectuata de inchizitorii rosii, s-a facut la Campulung Muscel ; Sibiu ; Alba Iulia ; Deva ; Brazi ; Hunedoara. Salbele de aur de la gatul femeilor erau de o valoare nestimata, faceau parte din patrimoniul –national , romanesc ,mosteniri de la mosii si stramosii nostri. Iar bolsevicii evrei le-au confiscat si le-au carat peste granita, in bancile Elvetiene. Cum sa nu devii bogat, daca ucizi , si furi !!!

  Iata ce a facut murdaria comunista. A insangerat paginile istoriei si ne-a lasat ca mostenire: saracia , mizeria , coruptia , ura si invrajbirea. Oamenii fiind nevoiti sa-si paraseasca tara si sa munceasca pe alte meleaguri , pentru a castiga o bucata de paine , cu sudoarea frunti lor, in speranta sa-i ajute si pe cei de acasa. Acestea sunt cucerirele comuniste de care vorbeau unicatele: Petre Roman , Silviu Brucan, Ion Iliescu - la revolutie !!!

  De 20 de secole, din Romania se cara aur si argint , uraniu si petrol , paduri si bucate, prunci si fecioare. Avutia noastra nationala, a fost si este,in continuare, carata afara. Dar e adunata de neamul nostru, de-a lungul veacurilor- noi impreuna suntem propietarii averii comune, noua ne apartine, locuitorilor acestei tari .

  Din Decembrie 1989, pina in prezent, nici-un guvern nu a prezentat situatia gestiunii tarii, nu a raportat in fata poporului cum au cheltuit bani publici,banii nostri, averea nationala. E cumva guvernul deasupra legii ??? Nu avem nevoie de asemenea guverne .
  Noi suntem statul, cu banii nostri, cu munca noastra , tot noi avem dreptul legal de a controla guvernul, si de a-l pedepsi,exact cum ne-ar pedepsi el pe noi,daca am incalca legiile constitutiei tari.
  

  Sa ni se explice unde s-au evaporat fondurile speciale si rezerva valutara de 5 miliarde de Dollari dupa lovitura de stat !!! De ce indeprinderele rentabile au fost aduse in stare de faliment ???
  Sa ni se explice ce comisioane au luat guvernantii ,care s-au intitulat unicate, la revolutie,de comisarul bolsevic Ion Iliescu si Petre Roman. Sa ni se explice ce averi au in tara si in strainatate, care sunt conturile lor, in bancile straine ???

  Acesti lupi flamanzi,asteptau de multi ani sa le vina si lor randul, la impartirea averii nationale, setosi de putere, de glorie si de avere . Batrnii le-au cedat locul, i-au impins in fata- vechii militanti bolsevici, kominternisti din brigazile rosii , agenti ai spionajului sovetic,care conduc din umbra. Fii , gineri ,nepoti si prieteni- sunt infiltrati in structurile sociale si militare care fac parte din esalonul doi, de rezerva a agenturilor sovetice de spionaj, ocupand majoritatea posturilor de conducere ale statului roman .

  Si atunci , ca cetatean roman , animat de niste sentimente curate, fata de natia ta , nu poti sa nu intrebi: Unde, ati carat averea noastra Nationala ? De ne-ati stransformat in cersetorii lumii ! D-le Petre Roman si Iliescu ; D-le Theodor Stolojan si Nastase ??? Infractori Internationali !!! UNDE LE- A- TI CARAT ???

   10 / 10 / 2007