ION Bugan, Exilat Roman
Fost Detinut Politic, 1961-1988


Founder and President of the
The Cold War Veterans’Association for FREEDOM AND HUMAN RIGHTS
Michigan U.S.A.
Email buganion@hotmail.com
Phone (616) 361-9007

HAITUIREA FAMILIEI BUGAN

Scurta informare , despre cei treii copii , victime ale Samavolniciei comuniste  

Carmen Bugan  Carmen , nascuta 20 / 06 / 1970 , in comuna Nanesti jud Vrancea Romania , in prezent cetatean American Dr, in Filozofie si Literatura , casatorita, are un copil , sotul Dr , in Fizica Nucleara .

  Dupa manifestatia publica din 10 Martie / 1983 din Bucuresti , ofiteri de la Departamentul Securitatii Statului s-au deplasat la domiciliul meu , din com Draganesti jud Galati , (precum : col Ilie Coman , col Mateiuc Pavel si Maiorul Baciu .)

  In vederea obtineri de informati , FETITA, a fost amenitata ca va fi data afara din scoala, daca nu le furnizeaza informatii despre activitatea mea , deci la varsta copilariei, la 12 ani si 9 luni a avut parte de teroarea anchetelor comuniste , care I-au produs foarte mult stress , scarba si ura , fiind tracasata si umilita de catre colegii de scoala , si de profesorii comunisti , cu apelative , precum ca este fiica unui dusman al poporului si a oranduirii socialiste !!!

  Dupa eliberarea mea din inchisoarea Aiud, in urma decretului de gratiere nr; 11 / din anul 1988 , am fost chemat la departamentul securitatii statului , si mi-au pus in vedere sa parasesc tara; daca nu ma conformez voi ramane fara copii , iar pe mine o sa ma manance pestii !!!

  In asemenea circumstante, am complectat o cerere de emigrare in Statele Unite ale Americii , si am trimis-o la Ambasada prin fiica mea Carmen. In momentul cand iesea de la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti , Carmen a fost arestata si interogata cateva ore, cu amenitari si bruscari ! Mentionez ca fetita a fost supravegheata tot timpul si asteptata de Consulul Statelor Unite la poarta, si condusa in Ambasad

  Pe data de 28 / oct / 1989, parasim tara , prin tranzit Italy , iar pe 17 / Nov / 1989 ajungem in Statele Unite , iar pe 16- 25 Decembrie 1989 a avut loc evenimentele din Romania si disparitia dictatorului Ceausescu

  Dupa acest eveniment am dat primul interviu in presa Americana , cu toate ca fusesem amenitat la plecarea din tara , ca daca voi da interviu in mass-media voi fi gasit intr’o gaura de canalizare !!!

  Dupa cateva saptamani de la acest interviu se prezinta 2 indivizi la locuinta noastra , care se dau drept misionari religiosi , si o invita pe Carmen in masina lor , sa-i arate un material docomentar Bibiblic ( mentionez ca era singura acasa ) .

  Carmen , avea o vasta experenta cu agentii securitatii din tara, cu mult calm si rabdare le-au spus sa astepte putin , sa-si puna o haina pe ea , pentru ca ningea afara , intre timp usa s-a inchis automat si a pornit alarma , intr’un minut si jumatate a aparut in spatele lor sponsorul nostru pastorul Poll Stover , si cand au fost luati la intrebari ce cauta acolo, au rupt-o la fuga , si dupa cateva minute a sosit si Politia , dar ei disparusera fara urma !!!

  Deci securitatea romana , a respectat cele promise: urmariri , rapiri si asasinate , folosite impotriva emigratiei anticomuniste externe de catre SIE . La conducerea ei se aflau 4 directori , Mihai Caraman , Ion Talpes , Catalin Harangea si Gh Fulga , aici sunt implicati preotii misionari , care pastoreau comunitatiile romanilor exilati , ei furnizau adresele rapitorilor , pentru a fi rapiti si asasinati iar o parte dintre cei rapiti , erau adusi in tara de catre Vapoarele Comerciale Romanesti , in aceasta misiune sunt implicati foarte multi marinari !!! (Si cei de la Anvers Belgia !!!…)

  Si Carmen putea avea aceesi soarta cu a profesorului Ioan Culianu din Chicago, impuscat in ceafa . dl Virgil Magureanu si Ion Iliescu nu sunt straini de aceste crime , ofiterul DIE Alexandru Bebe Tanasescu , care era insarcinat sa neutralizeze oponenti politici din USA , a devenit general dupa ce l-a impuscat pe Culianu !!!

  Centrala de informatii externe , a pus la cale numeroase actiuni impotriva emigratiei romanesti , a fost condusa de generalul Nicolae Plesita, fost sef al CIE . Dupa moartea lui Ceausescu, a fost inaintat de noua conducere la gradul de general de divizie , si numit consilier al SIE , banda de asasini trebuie adusi in fata legiilor Internationale! Acestia sunt monstrii planetei teroristii rosii , veniti pe lume prin misterele genezei, care vorbesc de drepturi si libertati cu pistolul in mana !

   Voi relata la Congres , cu martori si raportul Politiei Americane !

  

Loredana Narcisa Bugan  Un scurt istoric despre a doua fiica a mea Loredana , despre supliciile la care a fost supusa in urma arestarii mele din 10 / Martie 1983

  Sa nascut in com Nanesti jud Vrancea pe data de 11/ 07 / 1971 Romania , in prezent cetatean American , fost studenta la The University of Michigan , absolventa Bachelor of Science in Nursing , casatorita cu domiciliul stabil in Michigan .

  Evenimentele din 10 / 03 / 1983 au prins-o eleva la Liceul de Gimnastica Onesti, dupa arestarea mea a fost data afara din scoala , pe motivul ca tatal ei este un dusman al poporului si a partidului comunist roman .

  Dupa acest eveniment , sotia si familia tracasata de numeroasele anchete ale securitatii , dupa ce le pusesara sechestru pe toate bunurile, inclusiv alimentele , a reusit printr’o relatie s-o inscrie la o scoala profesionala de croitorie din Focsani .

  Umbra securitatii o urmarea pas cu pas. In timpul cand servea masa la cantina internatului , fetita mea Loredana a gasit in farfuria cu mancare bucatele de sticla pisata. Desigur a mers la conducerea scoli cu farfuria si le-a aratat bucatile de sticla . Si nu era pentru prima data . Conducerea scoli isi cerea scuze , de ficare data, dar o mana criminala repeta si continua sa opereze.

  Deci nu numai in inchisori se foloseau asemenea metode de asasinare , cu bucatele de sarma subtire tocata in macare si sticla pisata , dar si afara actionau asasinii securitati , cu un singur scop , sa-i lichideze pe toti cei care erau contra lor !!!

  In momentul de fata , Loredana lucreaza in medicina si salveaza veti omenesti , intr’un mare spital American si uraste violenta pentru ca a simtit-o pe pelea ei !!!

  Setea de putere, a dat nastere unor veritabili diavoli, cu chip omenesc , autori de asasinate in serie , a caror sete de sange si bestialitate intrece orice inchipuire. Desi comunismul are pe constinta peste o suta de milioane de victime , daca nu se vor lamuri lucrurile , cu privire la geneza comunismului , crimele se vor repeta !!!…

  

Catalin Bugan  Al , treilea copil , nascut pe data de 2 Februarie 1983 in orasul Tecuci jud Galati, avea o luna si 8 zile in momentul arestari mele; evenimentul de atunci i-au prins in spitalul de copii Galati , unde era internati .
  De mentionat ca dupa o ora de la manifestatia mea din Bucuresti, sotia si copilul au fost mutati intr’o camera special amenajata dotata cu instalatii de ascultare, in incinta spitalului. Intre timp sosesc doi ofiteri de securitate s-o ancheteze in legatura cu mine.

  A doua zi sotia este scoasa din spital ,si dusa la Inspectoratul judetean Galati- departamentul securitatii, pentru ancheta; pleca dimineata si venea seara. Dar in aceasta perioada de timp apare o femeie cu un copil in brate si se ofera sa aiba ea grija de copil.
  Intr’o zi, cand sotia se intorcea de la ancheta , doctorul spitalului o invita in cabinetul sau , si-i da un bilet sa-l citeasca , in care scria : sa nu vorbesti in legatura cu sotul tau , si sa nu mananci ce-ti ofera colega de camera, pentru ca este ofiter de securitate. Dupa citire biletul a fost ars !!!

  Dupa o luna de zile de spitalizare , sotia constata ca copilul nu lua in greutate , din contra scadea , si cere externarea pentru a pleca cu el la Bucuresti , doctorii Bucuresteni au intreabat-o daca este ruda cu familia Bugan , de care se vorbeste la Europa Libera si Vocea Americi, iar sotia le-a spus: eu sunt sotia lui si acesta este copilul lui.
  Doctorii au inceput investigarea prin teste si analize , ca sa constate ca o mana criminala I-au introdus in sticluta cu lapte un antibiotic puternic , si i-au ars flora intestinala , si nu mai asimila. Se acrediteaza ideea ca femeia cu copilul , colega de camera din Galati ( ofiter de securitate) I-ar fi introdus in sticluta acel preparat ) !!!

  Dupa ani si ani de zile copilul a inceput sa-si revina , iar acum este Ofiter , in Fortile Militare Americane

  IERTAM DAR NU UITAM !