The Cold War Veterans’ Association

                                For

  FREEDOM  AND  HUMAN  RIGHTS

                         Michigan

                     U.S.A

 

 

Daca uitarea este o virtute a Omului,  dar Memoria este o datorie patriotica !

                                                           

                                                            MARTURII.

               

               DESPRE TRATAMENTUL PSIHIATRIC APLICAT OPOZANTIILOR         

               ANTI-COMUNISTI  DIN ROMANIA  1945-1989.

                                         

 

Decretul lege din  anul 1965 nr 12 cu privire la tratamentul medical  de natura psihiatrica ,aplicat impotriva persoanelor indizerabile care nu acceptau sistemul toalitar Comunist,  Precum; cel de la Poiana Mare Jud Dolj, cel de la Jilava  , Dr Petru Groza din judetul Bihor ,in baza art nr 114 din codul penal 1968 ,mii de persoane socotite periculoase ,au fost internate in spitalele psihiatrice.

            Decretul lege nr 12 ,prevedea ca decizia de izolare a persoanelor recalcitrante in  spitalele psihiatrice revenea procurature militare cu aprobarea unei instantei judecatoresti

            In aceste spitale ale morti,au perit zeci de mii de barbati si femei,in chinuri groaznice ,care nu sau mai intors acasa,si zac in pamant fara cruci si fara mormant,cu diacnostice fabricate de doctorii securitati, precum Atac de cord; Turbeculoza; Paralizie progresiva; Sifilis ; Icter Hepatita;Cancer galopant; majoritatea sub 30 de anii…!!!

            Cu o parte din acesti supra vetuitori a acestui experiment,iam cunoscut in lagarile de munca, in aresturile securitati si in inchisori fie in tranzit sau detentie.

                                                MARTURISESC  URMATOARELE.

 

            Medicamente Psihotrope administrate in doze masive produceau tulburari somatice,si psihice grave si in cele din urma Moartea., in spital lucra o formatiune compusa din 50-60  de persoane,Doctori Militari; Asistente Medicale; precum 3-4  persoane in laburator care preparau medicamentele ucigatoare pentru  a fii injectate detinutilor politici Femei si Barbati majoritatea absolventi ai cursurilor de instruire la MOSCOVA…!!!???

            Directorul  spitalului era Dr  ION  Pricop; iar sectia de femei era condusa de Dr  Mircea Tocutiu si cea de la Barbati de Dr  Horia Ardelean …La Poiana Mare Jud Dolj langa Calafat ,a fost preluat de M.I. in totalitate; Directorul Spitalui  Dr Enache; toti anagajatii securitatii ; in numar de 80-90 de cadre militare si 20 de gardieni care asigurau paza…

            Numarul  Ostaticilor anti-cominternisti numarau intre 600-800 persoane care-si asteptau  Moartea  toti supusi unor doze masive de medicamente preparate in laburatoarele inchisori , acele medicamente au ucis mii de oameni  ce  au perit in chinuri Groaznice.

            Iar criminali sunt liberi si nepedepsiti….!!!!????

           

            Pnitenciarul Jilava ,a fost destinat noua detinutilor politici,fosta fortareata de aparare a Bucurestiului , se scurgea apa din tavan si pereti ,de aici  ii se trage si numele de jilava;  in aceasta  fortareata  am petrecut si EU  o parte  din cei 12 anii de inchisoare, adapostea in jurul  a  4000 mii de detinuti care si-au gasit moartea , sub dictatura comunista,  destine de patrioti cu spirit de sacrificiu care urca fecunde virtuti strabune.

            Spitalul psihiatric din Jilava ,aplicau cele mai odioase metode de tortura,detinuti erau legati de plasa patului, cu catusi de manii si de picioare ,si erau injectati,pe altii in camasi de forta ,si tinuti lunii de zile, unii refuzau mancarea pentru a-si pune capat chinurilor,dar erau hraniti cu forta pentru a le prelungi chinurile  ,Sadismul Comunist si cel Hitlerist intrece orice  inchipuire.

           

Blestemata Jilava ,a ramas si va ramane in memoria posteritati ca loc de tortura pentru oamenii care au fost inchisi ,pentru Dreptul si Libertatea de Opinii de catre Invadatoriii Bolsevici pentru a supune voitntei lor destinul unui popor ,care s-a luptat de veacuri  pentru  supra-vetuire.

           

Un alt spital pentru disidentii si opzanti anti-comunisti era cel de la Sghetul Marmatiei in Maramures,acolo au fost torturati si exterminati,  elitele militare si cele intelectuale.

            In anii 1970-1980 spitalul Dr Gh Marinescu din Bucuresti a fost folosit pentru tratamente psihiatrice, un mijloc de reeducare pentru recalcitranti , si opozantii ,minerii din valea jiului ,rascoalele taranilor din Vadu Rosca,Suraia,Rastoaca Jud Vrance ,care au refuzat  colectivizarea , greva muncitorilor din Brasov, majoritatea au avut aceiasi soarta tortura prin injectarea  medicamentelor preparate in laboratorele securitati comuniste,..

           

Ucisi pentru simpla vina ca nu sau alinat orbeste in fata unei dogme Maxisita-Stalinista in timpul anchetelor se foloseau medicamente psihotrope ,socuri electrice ,tortura la Macavela  de care am avut si EU parte dupa manifestatia publica din 10 Martie 1983 ora 12 in Bucuresti  din Piata Libertati spre Piata Romana,tortura condusa de col Gh  Vasile fostul  sef al temutei Diretii a-VI-a a securitatii cercetari penale Rahova.,aceasta tortura a avut loc pe data de 23 August in arestul subteran  si supravegheata de medicul securitati care si-a dat avizul.

           

Asa au fost ucisi ; romanii, de catre invadatori bolsevici, din brigazile rosie, care au semanat dureri si suferinte , Cruci si Morminte,  ce  zac in pamant fara cruci si fara mormant !!!???

 

            SEMNEAZA EXILATUL ROMAN ,CETATEAN AMERICAN .

 

Care a cunoscut tortura spaima si groaza in cei 12 anii de inchisoare executati si 27 anii  de opozant anti-comunist ,Veteran al razboiului rece, vechi militant pentru Drepturile si  Libertatle Omului.

                                                     GOD  BLESS  ROMANIA !

                                                           

                                                            ION   BUGAN.              

           

Mentionez ; totul se pastreaza in Arhiva Universitati MI ,  Oxford , si Solidarnosc Lech Walesa  Institut,  Pentru studi si cercetari  Istorice a crimelor comuniste , comise de invadatorii  bolsevici  din  brigazile  rosi !…

 

Michigan  U.S.A. my, phone (616)361-9007 ; Email buganion@hotmail.com  14/12/2006