Album al eroilor. Decembrie 1989.

Nepoate,

Neamul românesc, adevărat miracol istoric, dacă mai trăieşte astăzi după atâta suferinţă, se datoreşte legăturii dintre generaţii, peste veacuri, prin conservarea nealterată a limbii şi tradiţiilor strămoşeşti.

În Decembrie 1989, în acele clipe hotărâtoare, te-ai dovedit nu numai la înălţimea înaintaşilor, dar ai egalat şi depăşit curajul părinţilor şi fraţilor tăi exterminaţi de regimul comunist care ţi-a furat tinereţea şi dreptul de a gândi şi întreba de ce s-au petrecut abominabile acţiuni de pervertire a sufletelor curate.

Până în acel Decembrie, toată lumea civilizată se întreba de ce nu mişcă România? Si, datorită ţie, într-o săptămână, România a mişcat şi emoţionat întreaga omenire arătând adevărata faţă a barbariei comuniste care ameninţa civilizaţia.

De Duminica până-n Vinerea Sfântă, studenţimea şi tineretul au rupt lanţurile sclaviei.

Acţiunea ta viguroasă a dat peste cap călăii impuşi poporului român de baionetele sovietice prin minciună, fraudă, teroare şi crimă, iar strigătul tău disperat: "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!" a readus la ordinea zilei imnul Blajului "Deşteaptă-te Române!"

"Jos comunismul" a fost scânteia aprinsă la Timişoara şi care a electrizat Bucureştiul, Clujul, Sibiul, Braşovul, Aradul, Craiova, Reşiţa, pesfe tot unde muscalul a trecut ca o fiară.

Sângele nevinovat vărsat în faţa uşilor închise ale Catedralei Timişoarei în ziua Sfântului Prooroc Daniil , de către Luminiţa Boţoc, la cei 14 ani ai ei, de surorile Margareta şi Mariana Caceu, de Lepa Bărbat, Petre Haţeganu sau Dumitru Garjoabă, cu trei copii rămaşi orfani, precum şi a sutelor de martiri morţi pentru libertate şi credinţă, s-u unit cu cel al frăţior împuşcaţi sau striviţi de TAB-uri la Sala Dalles, Universitate, Televiziune, Piaţa palatului, Drumul Taberei, Otopeni...

Din sacrificiul tău s-a născut libertatea ce a zguduit din temelie orânduirea comunista şi pune încă pe gânduri pe cei crescuţi în serialul marxist.

În amintirea curajului şi pentru cinstirea memoriei acelor martiri care, cu piepturile goale şi glasul ca arma au dărâmat mentalitatea că nimic nu se poate schimba, am încercat să adun, nume lângă nume, pentru durerea părinţilor nemângâiată-n veci sau a copiilor rămaşi orfani şi restituirea tezaurului istoric al începutului unei epopei.

Acest ALBUM, aproape complet, cuprinde victime de la o lună de zile până la 80 de ani, printre ele numărundu-se cele 40 de cadavre furate de la Spitalul judeţean din Timişoara şi arse la Bucureşti pentru încercarea de a şterge urmele crimelor săvârşite de trimişii Bucureştiului. Iată un fragment din declaraţia celui care a aruncat cadavrele în foc:
"Veniseră doi securişti şi-mi ţineau pistolul în spate, şi mi-au spus, grăbeşte-te că dacă n-o faci, intri şi tu în cuptor. Am ars de la 2 dimineaţa până a doua zi seara, cu două cuptoare, la 2000 grade Celsius, cinci fete tinere şi treizeci şi cinci de oameni bătrâni. Au venit cu un camion de gunoi, au încărcat cenuşa şi nu ştiu unde au dus-o. După aceea, am primit 2000 de lei, dar a trebuit să semnez un docuntent adus de un procuror care mi-a zis să nu mai spun la nimeni despre cele petrecute".

Şi, printre toţi aceşti martiri nu s-a găsit nici urmă de nomenclaturist sau sămânţă de-a lor, după cum niciunul dintre cei care au pus mâna pe putere pe 22 Decembrie şi au vorbit mulţimii, sub ploaia de gloanţe, nu a fost nici măcar zgâriat. Ei lipseau de pe scena sacrificiului naţional. Din tată-nfiu au fost şi au rămas profitori. Săracă ţară bogată!

Nepoate,

Ceea ce s-a petrecut în acele zile de groază este consecinţa a 45 de ani de teroare, în care peste 11% din populaţia ţării a trecut prin lagărele şi închisorile de exterminare înfiinţate de Gheorghiu-Dej, cu concursul neprecupeţit al celor pe care-i vedeţi azi în conducerea statului, zişi oameni, de care aţi dorit să scăpaţi cu sacrificiul vieţii voastre. Nebunul, recunoscut astăzi ca atare de slugile lui, care a fost ucis fără a fi judecat de popor pentru crimele şi distrugerile săvârşite, a transformat întreaga Românie într-o imensă temniţă urmărind nimicirea a tot ce mişcă şi gândeşte neplanificat.

Acest sistem abominabil, dirijat de nişte profesionişti înrăiţi în crimă, nu s-a putut menţine numai prin voinţa acelui paranoic, ci prin concursul colectiv al celor din jur adăpaţi din izvorul otrăvit al marxismului. Nimeni nu i-a putut obliga să stea alături de el, în afară de setea de parvenire şi sfidare a celor din jur. Scuze nu au. Tot ei sunt cei care, de aproape trei ani, nu fac altceva decât să distrugă populaţia prin înfometare şi frig, după ce au furat revoluţia voastră reuşită până în 22 decembrie. Acum trei ani, prin sacrficiile voastre, prin nenumăratele jerte, aţi asigurat laptele de la gura copiilor, aţi readus mămăliga pe masa ţăranului şi muncitorului, aţi scos femeia-mamă, soră sau soţie din starea de decădere în care fusese aruncată şi nu numai atât. Aţi redat demnitatea omului pe care poporul o aştepta de 45 de ani, aţi dovedit că unirea şi puterea cuvântului sunt mai ucigătoare decât gloanţele dum-dum sau gazele aruncate asupra voastră de chiţacii-opresori.

În cei trei ani scurşi, structurile comuniste reinstalate pe posturi continuă să vă sfideze şi chiar să vă batjocorească, aşa că, pe drept cuvânt vă aud spunând: Oare nu-i păcat pentru sângele vărsat, pentru orfanii rămaşi fără sprijin părintesc cu familiile purtate pe drumuri în căutarea adevărului şi vinovaţilor celor dragi?"

A devenit clar că cei care 45 de ani nu au făcut decât să distrugă oameni şi bunuri materiale nu vor fi capabili să refacă ţara şi să garanteze promovarea valorilor, a omului.

Numai după ce va avea loc procesul comunismului şi se vor ţine alegeri cu adevărat libere, numai atunci se va putea instaura democraţia şi se va deschide drumul bunei stări.

Cicerone Ioniţoiu, vicepreşedinte PNŢCD

N.A. Acest modest ALBUM AL EROILOR a fost redactat în străinătate, cu materiale adunate din spitale, de la morgă sau din cimitirele eroilor şi completat cu date şi fotografii culese din presa străină sau românească, precum şi de la familii sau martori oculari. Printre cei care s-au străduit să aducă completări menţionez pe Marcel CAZACU (fost deţinut politic) şi inginerii Bogdan MINTEANSCHI şi Casian MATEESCU.

Cer iertare pentru eventuale greşeli şi lipsa unor date suplimentare ale martirilor.

Autorul


<<< Închidere >>>