NICULESCU. Din oraşul Constanţa. Medic la Spitalul Militar din oraş. Arestat de Securitatea Constanţa la 8 mai 1959, împreună cu conducerea spitalului, în urma denunţului unui coleg (discuţii duşmănoase la adresa regimului). Condamnat la închisoare (sentinţa 2 908/23 noiembrie 1959, preşedinte-colonel magistrat Brancovici). Prima parte a detenţiei la penitenciarul Gherla.

NICULESCU. în perioada 1952-1953, un deţinut politic cu acest nume se afla în lagărul Peninsula. Era brigadier şi informator al administraţiei lagărului.

NICULESCU. în perioada 1961-1963, un deţinut politic cu acest nume se afla în lagărul Grădina (bălţile Dunării). Era brigadier, omul administraţiei lagărului şi se purta foarte dur cu ceilalţi deţinuţi politici.

NICULESCU. Student în centrul universitar Timişoara. Arestat în 1948, ca membru al organizaţiei Tineretului Naţional Creştin. Condamnat de Tribunalul Militar Timişoara la 5 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Timişoara, Piteşti şi Gherla.

NICULESCU. Din oraşul Craiova- Dolj. Arestat în 1945, ca membru al unui organizaţii legionare (împreună cu Jimboiu Gheorghe şi Mazilu Nicolae).

NICULESCU. Din Bucureşti. Cântăreţ în corul Filarmonicii. Arestat împreună cu soţia.

NICULESCU (zis Basu). Paraşutat pe teritoriul României în 1944. Arestat în 1948, cu lotul de la Ploieşti. O parte din detenţie la penitenciarele Piteşti şi Aiud.

NICULESCU, V. Din Bucureşti. Arestat şi judecat ca membru al Organizaţiei "Sumanele Negre", în 1945.

NICULESCU, Alexandru. Din Bucureşti. Medic la Institutul Cantacuzino. Arestat la 25 mai 1961 pentru că a participat la o şedinţă de spiritism. Bătut în timpul anchetei la Securitatea Bucureşti (Uranus) de echipa lui Enoiu. Se afla în celulă cu sublocotenentul Bută Alexandru, şi el arestat, care transmitea anchetatorilor tot ce discuta cu Niculescu Alexandru (s-au păstrat notele informative ale acestuia). (în dosar, anchetatorul căpitan Iosif Moldovan afirma că deţinutul era legionar şi că participa la şedinţele de spiritism ca să ia legătura cu spiritul lui Codreanu.) Condamnat la 4 ani închisoare în noiembrie 1961. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Jilava şi lagărele din bălţile Dunării. Eliberat în 1964 cu Decretul de graţiere 411.

NICULESCU, Alexandru. Din judeţul Dâmboviţa. Student. Arestat şi condamnat la închisoare în 1948. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Piteşti (supus acţiunii de "reeducare").

NICULESCU, Alexandru. Arestat în 1953 pentru găzduirea lui Mihai Popovici (paraşutat pe teritoriul României, prins şi executat). Condamnat la închisoare.

NICULESCU, Alexandru. Din Bucureşti. Negustor. Membru P.N.Ţ., preşedintele circumscripţie Dudeşti. Arestat la 15 august 1949. Anchetat la Securitatea Bucureşti (Rahova). I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Alexandru. Născut la 18 ianuarie 1906. Din oraşul Arad. Colonel M.F.A. Arestat la 1 februarie 1950. Condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la 4 ani închisoare. A murit la penitenciarul Gherla, în aprilie 1954 (termenul de pedeapsă expirase în luna februarie).

NICULESCU, Alexandru Teodor. Din judeţul Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Alexei. Născut în 1928. (vezi Niculescu Anastasia I.)

NICULESCU, Anastasia I. Născută în 1909. Din Basarabia (Căinari). Deportată în lagărele din Siberia (Kurgan), împreună cu copiii (Alexei şi Simion), în 1949.

NICULESCU, Antares. Arestat la 9 ianuarie 1957 pentru convingerile religioase (adventist). Anchetat la Securitatea Ploieşti.

NICULESCU, Anton. Arestat la 12 decembrie 1956. Anchetat la Securitatea Ploieşti pentru sprijinirea partizanului Dumitru Petrescu Marinaru.

NICULESCU, Aurel. Din Bucureşti. Arestat şi condamnat la închisoare. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Barbu. Născut la 20 mai 1917, în Bucureşti. Secretarul particular al generalului Nicolae Rădescu. Arestat la 5 iulie 1945 pentru răspândire de manifeste. Mutat de la penitenciarul M.A.I. la penitenciarul Caracal, la 9 septembrie 1945, apoi în lagărul de la Slobozia. Adus din ordinul lui Pătrăşcanu în faţa Curţii Marţiale şi judecat în baza unui dosar cu probe mincinoase. Procesul prelungindu-se foarte mult, a fost pus în libertate provizorie. A reuşit să fugă din ţară împreună cu generalul Rădescu (17 iunie 1946) şi a ajuns în Cipru.

NICULESCU, Claudiu. Din judeţul Dolj. Domiciliu obligatoriu.

NICULESCU, Constantin. Muncitor. Membru P.N.Ţ. Arestat în decembrie 1947. Judecat cu lotul inginerului Veteleanu. Condamnat la 5 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Văcăreşti, Uranus şi Aiud.

NICULESCU, Constantin. Din Bucureşti. Asistent universitar la catedra de limbă italiană (profesor Marcu Alexandru-arestat). Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Constantin. General de Corp de Armată. A fost o vreme şeful gărzii Casei Regale. Ministrul Apărării Naţionale în perioada 11 mai-4 septembrie 1940. Arestat. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Constantin. Născut la 30 ianuarie 1906, în comuna Podenii Noi-Prahova. Arestat de Securitate. Condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti la 5 ani închisoare (sentinţa 124/15 octombrie 1952), pentru instigare. În 1954, la recurs, Tribunalul Suprem l-a găsit nevinovat şi a fost eliberat după 2 ani de detenţie.

NICULESCU, Constantin C. Născut la 26 ianuarie 1900. Ţăran înstărit. Membru P.N.Ţ., a fost o vreme primar al localităţii Vălenii de Munte-Prahova. Arestat în 1950 pentru că şi-a vândut grâul la piaţă (achitase însă înainte cotele agricole). Condamnat la 4 ani închisoare.

NICULESCU, Constantin M. Născut la 4 mai 1915. Din Bucureşti. Zidar, a lucrat o vreme ca vânzător. Arestat în 1949 şi condamnat la 3 ani închisoare. O parte din detenţie în lagărul Peninsula. Rearestat în 1958, pentru legături cu Stoianovici Ion şi Gheorghiu Mircea (arestaţi cu lotul Puiu Atanasiu). Supus unor anchete dure şi judecat într-un lot anexă.

NICULESCU, Constantin N. Născut la 7 februarie 1900. Comerciant. Arestat la 20 septembrie 1949. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava şi lagărul Cernavodă, unde a murit la 21 septembrie 1952.

NICULESCU, Constantin Titi. Comandor de aviaţie. Îndepărtat din armată, s-a retras la proprietatea sa din comuna Verneşti-Buzău. Arestat în aprilie 1948 de Siguranţa Buzău, încercându-se implicarea sa în înscenarea cunoscută sub numele de Pajura Neagră. Anchetat la Siguranţa Buzău, Bucureşti şi penitenciarul Jilava (camera 13 bis). La proces a fost găsit nevinovat şi achitat. După eliberare a fost permanent persecutat şi treptat i s-a confiscat toată averea.

NICULESCU, Constantin Turli. Comisar în M.A.I., în perioada 1945-1947 a lucrat împreună cu Nicolschi şi Bulz la înscenarea proceselor politice şi a fost secretarul grupei de anchetatori din procesul Maniu-Mihalache. Membru P.C.R. din 1948. Arestat după căderea în dizgraţie a lui Teohari Georgescu. În 1953 a fost adus în lagărul Poarta Albă, împreună cu un grup de foşti slujbaşi ai regimului.

NICULESCU, Costel S. Născut la 29 august 1911. Fost membru P.N.Ţ., i s-a alăturat lui Anton Alexandrescu care se aliase cu comuniştii. Numit primar al oraşului Alexandria -Teleorman. Arestat la 15 august 1949. Dus în lagărul Coasta Galeş (unde lucra în schimbul de noapte), s-a îmbolnăvit în scurt timp. La 13 octombrie 1952, la ieşirea pe poarta către punctul de lucru, s-a oprit în faţa comandantului Cornăteanu şi i-a raportat că este grav bolnav şi nu poate lucra. Acesta l-a acuzat că sabotează lucrările, l-a lovit până a căzut jos şi apoi l-a călcat în picioare. Ridicat de jos de ceilalţi deţinuţi şi dus pe braţe la punctul de lucru (descărcau vagoane cu pământ pe care îl nivelau pe marginea malului). După mai multe ore de muncă istovitoare, într-un moment de neatenţie al celorlalţi deţinuţi, şi-a pus gâtul pe şina de tren şi capul i-a fost retezat, rostogolindu-se la câţiva metri de acostament.

NICULESCU, Cristea. Din Bucureşti. Chestor al poliţiei legionare din capitală. Arestat. Detenţia şi la penitenciarul Aiud.

NICULESCU, Cristian. Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Dan Dragoş. Absolvent de liceu. Arestat la 8 noiembrie 1945 de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal.

NICULESCU, Dumitru. Locotenent colonel. Arestat la 20 iulie 1958 de Securitatea Târgovişte. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Bucureşti (Uranus). Condamnat de Tribunalul Militar Craiova la 7 ani închisoare (sentinţa 616/12 decembrie 1958).

NICULESCU, Dumitru. Comandor. Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Dumitru. Din oraşul Braşov. Colonel. Arestat şi condamnat la închisoare. În 1961 se afla în lagărul Grind.

NICULESCU, Dumitru D. Născut la 20 iunie 1896. Pensionar. Arestat şi condamnat la închisoare în 1951. A murit la penitenciarul Văcăreşti.

NICULESCU, Dumitru Turcu. Din Bucureşti. Muncitor. Membru P.N.Ţ. Arestat în decembrie 1947. Judecat cu unul din loturile P.N.Ţ. Condamnat la închisoare în februarie 1948. O parte din detenţie la penitenciarele Văcăreşti şi Aiud.

NICULESCU, Eftimie. ţăran. Arestat şi condamnat la 10 ani închisoare în septembrie 1947.

NICULESCU, Emanoil. Născut la 8 ianuarie 1907, în judeţul Timiş. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan de la 18 iunie 1951.

NICULESCU, Emanoil Şt. Arestat şi condamnat la închisoare. A murit în timpul detenţiei la penitenciarul Văcăreşti.

NICULESCU, Emanoil Şt. Din Bucureşti. Arestat şi condamnat la 2 ani muncă silnică (Decizia M.A.I. nr.446 din 27 septembrie 1951). Detenţia în lagărele de la Canal.

NICULESCU, Emanoil Ion. Student la Facultatea de Medicină. Arestat la 25 noiembrie 1949 de Securitatea Bucureşti. Torturat în timpul anchetei (Rahova). Judecat cu lotul organizaţiei subversive Totul Pentru Libertate. Condamnat la 5 ani închisoare. Detenţia la penitenciarul Jilava, lagărul Peninsula şi penitenciarul Gherla. Eliberat la 23 noiembrie 1954.

NICULESCU, Eugen. Arestat în 1949 pentru că a găzduit doi legionari. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Bucureşti (Rahova). Condamnat la 2 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Filipache Veselu Gh. Născut la 1 octombrie 1892, în satul Nedelea, comuna Ariceşti- Prahova. Proprietarul unei mori. Combatant în primul război mondial. Arestat la 3 ianuarie 1957 sub acuzaţia de denigrare a orânduirii socialiste. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Ploieşti. Condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti la 15 ani muncă silnică (sentinţa 90/31 iulie 1958), pentru crimă de uneltire contra ordinii sociale. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Gherla şi lagărele din bălţile Dunării. Eliberat în 1964 cu Decretul de graţiere 411. (Date primite de la consăteni. Conform dosarului S.R.I. nr.7 805, vol.1, f.169, a murit la penitenciarul Ploieşti la 6 octombrie 1958.)

NICULESCU, Florea. Născut în 1910, în Bucureşti. Arestat şi condamnat la 7 ani închisoare. Detenţia la penitenciarele Jilava, Gherla şi lagărele de muncă silnică.

NICULESCU, Gheorghe. Din Bucureşti. Student la Academia Comercială. Arestat la 8 noiembrie 1945 de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal.

NICULESCU, Gheorghe. Din Bucureşti. Muncitor în ţesătorie. Arestat la 8 noiembrie 1945 de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal.

NICULESCU, Gheorghe. Arestat de Securitatea Craiova în 1949, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

NICULESCU, Gheorghe. Din localitatea Câmpina-Prahova. Contabil. Arestat de Securitatea Ploieşti în 1949, cu lotul studentului Mircea Moga. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava şi lagărul Peninsula.

NICULESCU, Gheorghe. Din Bucureşti. Arestat în 1950. Condamnat la închisoare de Tribunalul Militar Bucureşti. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Gherla şi lagărul Peninsula.

NICULESCU, Gheorghe. Din oraşul Giurgiu. Preot paroh la biserica Sfântul Haralambie. Arestat la 15 august 1952 şi dus direct în lagărul Coasta Galeş. Eliberat după un an.

NICULESCU, Gheorghe (zis Bobiţă). Arestat şi condamnat la închisoare în 1949. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Piteşti şi Gherla (lucra la bucătărie şi era supravegheat de Zbranca Octavian care-i dădea raportul lui Popa Tanu). Eliberat în 1952.

NICULESCU, Gheorghe D. (zis Malu). Născut la 11 septembrie 1889, în comuna Mihai Viteazu-Constanţa. Din oraşul Câmpulung- Argeş. Învăţător. Membru P.S.D.I.-Titel Petrescu. Arestat la 9 noiembrie 1949. Anchetat la Securitatea Ploieşti şi dus direct la Ocnele Mari. În august 1951 a fost dus grav bolnav la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde a murit la 1 octombrie 1951.

NICULESCU, Gheorghe Gh. în 1951, la revenirea din prizonieratul sovietic, a fost dus direct la penitenciarul Gherla.

NICULESCU, Gheorghe N. Născut la 24 septembrie 1890, în comuna Ulieşti-Dâmboviţa. Din oraşul Iaşi. Arestat în 1949. Condamnat la 10 ani temniţă grea. A murit la Ocnele Mari în 1951.

NICULESCU, Gheorghe T. Din Bucureşti. Arestat şi condamnat la 2 ani muncă silnică (Decretul M.A.I. nr. 446 din 27 septembrie 1951). Detenţia în lagărele de la Canal.

NICULESCU, Gheorghiţă. Din judeţul Dolj. Domiciliu obligatoriu.

NICULESCU, Iacob. Din comuna Teregova-Caraş Severin. Ţăran. Arestat pentru sprijinirea partizanilor din munţii Semenic. Condamnat la închisoare.

NICULESCU, Ilie. Din Bucureşti. Doctor în ştiinţe economice. Arestat la 21 ianuarie 1941 şi condamnat la 10 ani închisoare pentru participare la rebeliunea legionară. În 1960 se afla încă la penitenciarul Aiud. A acceptat să-şi facă demascarea.

NICULESCU, Ilie. Născut în 1947. Din Bucureşti. Muncitor la uzinele 23 August. Arestat de două ori şi condamnat la închisoare pentru tentative de trecere frauduloasă a graniţei. În cele din urmă a reuşit să ajungă în S.U.A.

NICULESCU, Ilie. Medic. Concentrat militar a participat la evacuarea din Crimeea şi, îmbolnăvindu-se de hepatită, a fost transportat cu avionul de trupele germane în ţară. Arestat şi condamnat la închisoare. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarele Jilava (1951), Aiud şi minele de plumb Baia Sprie.

NICULESCU, Ion. Membru al partidului Goga-Cuza. Arestat din greşeală în locul altei persoane.

NICULESCU, Ion. Din oraşul Ploieşti-Prahova. Medic. Arestat. A murit la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Ion. Funcţionar. Arestat. Judecat cu lotul "răzleţilor". Condamnat la închisoare de Tribunalul Militar Iaşi (sentinţa 334/8 martie 1949). O parte din detenţie la penitenciarele Iaşi, Suceava şi Aiud.

NICULESCU, Ion. Din Bucureşti. Comerciant. Arestat în 1951. A murit în lagărul Capu Midia.

NICULESCU, Ion. Arestat de Securitatea Iaşi în 1959 pentru implicare în organizarea unei mişcări subversive (sub conducerea învăţătorului Mihai Iordăcheanu). Condamnat la închisoare (sentinţa 277/31 martie 1959) pentru discuţii duşmănoase şi uneltire contra ordinii sociale.

NICULESCU, Ion D. Născut la 12 ianuarie 1920, în comuna Valu lui Traian-Constanţa. După revenirea din prizonieratul sovietic a fost dus, un an, cu domiciliu obligatoriu în Bărăgan.

NICULESCU, Ion I. Din Bucureşti. Membru P.N.Ţ., vicepreşedintele circumscripţiei Colentina. Arestat la 15 august 1949. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava şi Caransebeş. Eliberat la 23 martie 1954.

NICULESCU, Ion Nat. Născut la 25 mai 1914, în satul Floru, comuna Coana-Olt. Arestat şi condamnat la 5 ani muncă silnică în lagăr, în 1960, pentru instigare contra colectivizării.

NICULESCU, Iulian. Un deţinut politic cu acest nume a murit la penitenciarul Aiud.

NICULESCU, Laurenţiu. Arestat la 15 august 1952. În 1958 a fost eliberat din lagărul de la hidrocentrala Bicaz. În acelaşi an a fost anchetat în loturile legate de procesul lui Puiu Atanasiu.

NICULESCU, Lazăr. Din Bucureşti. Preot ortodox. Arestat şi anchetat în legătură cu manifestaţia de la 8 noiembrie 1945.

NICULESCU, Lelia. Din oraşul Pucioasa-Dâmboviţa. Arestată pentru găzduirea partizanilor. Condamnată la închisoare. În 1956 i-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Miercurea Ciuc.

NICULESCU, Lili. Din Bucureşti. Medic. Arestată şi anchetată la Securitate Bucureşti (Uranus) în perioada 1958-1959.

NICULESCU, Lucreţia. Din oraşul Turnu Severin-Mehedinţi. Arestată de la Filarmonică, împreună cu soţul şi sora sa (Rica). Condamnată la 8 ani închisoare, în 1949. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Miercurea Ciuc şi Oradea. Eliberată în 1964 cu Decretul de graţiere 411.

NICULESCU, Maria. Din Dobrogea. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan de la 18 iunie 1951.

NICULESCU, Marin. Arestat şi condamnat la închisoare. În 1951 se afla în lagărul Peninsula (adus de la penitenciarul Jilava).

NICULESCU, Marius. Arestat şi condamnat la închisoare în 1949. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Aiud.

NICULESCU, Marius. Prezenţa unui deţinut politic cu acest nume (cercetător ştiinţific) a fost semnalată la penitenciarul Gherla în perioada 1962-1964.

NICULESCU, Matei Dumitru. Născut în oraşul Brăila. Student. Arestat şi condamnat la închisoare. În 1947 i-a fost semnalată prezenţa la penitenciarele Gherla şi Aiud.

NICULESCU, Mielu. Membru P.S.D.I.-Titel Petrescu. Arestat la scurt timp după Titel Petrescu. Eliberat în 1955.

NICULESCU, Mihai. Pretor în Transnistria. Arestat şi condamnat la închisoare în 1946.

NICULESCU, Mihai E. Casier. Arestat şi condamnat la închisoare. A murit în timpul detenţiei la penitenciarul Văcăreşti.

NICULESCU, Mihai Coco. Prezenţa unui deţinut politic cu acest nume a fost semnalată la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Mircea. Născut în 1896. Din Bucureşti. Arestat în 1945. Judecat în faţa Tribunalului Poporului.

NICULESCU, Narcis. Din Bucureşti. Elev la liceul Sfântul Gheorghe. Arestat la 8 noiembrie 1945 de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal. Condamnat la închisoare.

NICULESCU, Nicolae. Din Bucureşti. Contabil. Arestat şi condamnat la închisoare. A murit în timpul detenţiei la penitenciarul Văcăreşti.

NICULESCU, Octavian. Comisar şef la Odesa. Arestat în 1945. Condamnat la închisoare în 1946. O parte din detenţie la penitenciarul Jilava şi lagărul Poarta Albă.

NICULESCU, Octavian Şt. Din comuna Filipeştii de Pădure-Prahova. A executat un an şi 10 luni de închisoare.

NICULESCU, Ovidiu. Avocat. Arestat. În 1951 se afla cu domiciliu obligatoriu în satul Pelicanu, comuna Modelu-Călăraşi.

NICULESCU, Paul. Din Bucureşti. Elev. Arestat şi condamnat la închisoare. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Jilava.

NICULESCU, Pavel. Arestat în 1948 sub acuzaţia că face parte dintr-o organizaţie subversivă anticomunistă. Judecat cu lotul Laurei Săulescu. Condamnat la închisoare.

NICULESCU, Petrache. Din comuna Pătârlagele-Buzău. Preot. Arestat în 1949. Condamnat la 3 ani închisoare, pentru uneltire contra ordinii sociale. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Aiud.

NICULESCU, Petre. Arestat şi condamnat la închisoare de Tribunalul Militar Bucureşti (sentinţa 463/13 iunie 1953). I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarele Jilava şi Gherla.

NICULESCU, Petre. Colonel, comandant al Legiunii de Jandarmi Botoşani. Arestat şi condamnat la
închisoare. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Aiud.

NICULESCU, Petre. Din Bucureşti. Funcţionar la Vama antrepozite. Arestat în 1951, pentru legături cu Pintori Eraldo (administratorul Institutului de Cultură Italiană din Bucureşti). Judecat într-un lot anexă procesului legat de Nunciatura Apostolică din Bucureşti. Condamnat la închisoare.

NICULESCU, Petre. ţăran. Arestat pentru împotrivire la colectivizare. A murit în timpul detenţiei la penitenciarul Văcăreşti.

NICULESCU, Remus A. Născut la 4 octombrie 1927, în Bucureşti. Cercetător ştiinţific. Arestat la 17 decembrie 1959, pentru legături cu Noica Constantin, Pilat Constantin, Enescu Teodor şi Paleologu Alexandru (a participat la diverse cenacluri literare la Bucureşti şi Câmpulung, unde s-au discutat lucrările lui Noica şi Cioran). Condamnat de Tribunalul Militar Bucureşti la 7 ani temniţă grea (sentinţa 24/ martie 1950, preşedinte-colonel Dimitriu Adrian). O parte din detenţie la penitenciarele Uranus, Jilava, Aiud şi Piteşti. Eliberat în 1964 cu Decretul de graţiere 411.

NICULESCU, Romeo. Medic veterinar. Arestat în 1948. Condamnat la închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Piteşti, Gherla şi lagărul Peninsula.

NICULESCU, Scarlat. Profesor de ştiinţe economice, de limba italiană, scriitor moralist cu 10 volume publicate, inventator. Arestat şi condamnat.

NICULESCU, Sebastian. Deţinut politic ce a făcut parte din comitetul de "reeducare" de la penitenciarul Aiud.

NICULESCU, Sebastian Sony. Fotbalist de talie internaţională. Arestat şi condamnat la închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Aiud.

NICULESCU, Sergiu. Elev. Arestat la 8 noiembrie 1945, de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal.

NICULESCU, Silviu. Din oraşul Craiova-Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Simion. Născut în 1932. (vezi Niculescu Anastasia I.)

NICULESCU, Spiridon. Din oraşul Galaţi. Inginer. Arestat de Securitate în urma unei înscenări. Condamnat la închisoare. Eliberat din lagărul Poarta Albă la 10 octombrie 1955, în baza Decretului nr.42 din 25 septembrie 1955.

NICULESCU, Stelian A. Căpitan. Arestat în august 1948. Condamnat la închisoare. Detenţia la penitenciarele M.A.I., Jilava, Gherla, Aiud, minele de plumb Baia Sprie şi lagărul Poarta Albă. Eliberat în 1964.

NICULESCU, Şerban Gh. Născut la 23 septembrie 1899, în satul Urşi, comuna Leleasca-Olt. Din comuna Olanu-Vâlcea. Ţăran. Primar în comună. Arestat în 1950. Detenţia în lagărele de la Canal. Eliberat în 1953. Rearestat de Securitatea Craiova la 15 octombrie 1959. Condamnat la 3 ani închisoare. Detenţia la penitenciarele Jilava şi Botoşani, unde a murit în 1961.

NICULESCU, Tăchiţă. Farmacist. Arestat de Securitatea Negru Vodă-Constanţa. Dus într-o cameră de la Hotelul Belona din Eforie şi aruncat pe fereastră de la etajul trei.

NICULESCU, Teodor. Născut în 1910, în comuna Făureşti-Vâlcea. Ţăran. Arestat în 1959. Condamnat la un an închisoare, pentru nedenunţare.

NICULESCU, Teodor. Din oraşul Craiova-Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NICULESCU, Teodor. Arestat de Securitatea Ploieşti la 12 februarie 1957.

NICULESCU, Teodor. Locotenent. Arestat şi condamnat la închisoare. I-a fost semnalată prezenţa la penitenciarul Oradea.

NICULESCU, Teodor T. Din comuna Izvoarele-Prahova. Arestat şi anchetat la Securitate timp de 9 luni şi 19 zile.

NICULESCU, Traian. Arestat în 1948. Condamnat la închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Gherla (torturat în camera 105).

NICULESCU, Vasile. Arestat în 1948. Condamnat la 2 ani închisoare.

NICULESCU, Verdichie. Născut la 18 decembrie 1937. Din Dobrogea. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu familia, 2 ani şi 6 luni, de la 18 iunie 1951.

NICULESCU, Veronica T. Născută la 23 mai 1942. Din Dobrogea. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, împreună cu părinţii, 2 ani şi 6 luni, de la 18 iunie 1951.

NICULESCU, Victor. Născut în 1900. Locotenent colonel, şeful Legiunii de Jandarmi Piteşti. Arestat în 1945.

NICULESCU, Victoria T. Născută la 20 septembrie 1945, în oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu părinţii, un an şi 6 luni, de la 18 iunie 1951.

NICULESCU-BUZEŞTI, Grigore. Membru P.N.Ţ. Ministru de externe în perioada 23 august-4 noiembrie 1944. Ameninţat cu arestarea în septembrie 1946, a reuşit să fugă din ţară cu un avion al Misiunii Americane. Judecat în lipsă în procesul Maniu- Mihalache. Condamnat în contumacie la muncă silnică pe viaţă (sentinţa 1 988/11 noiembrie 1947) pentru trecere ilegală a graniţei, complot pentru răsturnarea regimului comunist, înaltă trădare şi adversar al U.R.S.S. (vezi şi Niculescu- Buzeşti Radu)

NICULESCU-BUZEŞTI, Radu. Din Bucureşti. Inginer. Frate cu Niculescu-Buzeşti Grigore. Fruntaş P.N.Ţ. Arestat de Securitate în august 1947, în urma unei în-scenări (determinată de fuga fratelui său şi solicitată de sucursala N.K.V.D. de la Bucureşti) la "cererea poporului muncitor". La 6 august 1947, la Direcţia Generală a Poliţiei (arhiva Siguranţei) s-a înregistrat nota informativă cu nr.20 584: "în vederea gravei acţiuni subversive de subminare a maselor populare, între-prinsă de membrii P.N.Ţ. şi pentru a veni în ajutorul organelor Siguranţei Statului, avem onoarea a semnala pe individul Niculescu- Buzeşti, individ extrem de periculos, care, prin faptul că poartă numele fugitului manist reacţionar, duce o existenţă şi o foarte dăunătoare propagandă reacţionară, fascistă şi ilegală, atrăgând muncitorimea societăţii Reşiţa, unde funcţionează ca inginer, la acte de nesupunere, sabotaj şi greve. Lansează ştiri mincinoase şi tendenţioase târând în noroi acţiunea democratică a P.C.R., îşi bate joc, cu alte cuvinte, de tot ce este democratic. Credem că ar fi necesar a dispune urgenta arestare a acestei bestii fasciste, care, şi acum câteva zile, în cercurile sale reacţionare a prezis că ziua victoriei reacţionare ar fi aproape şi că groaznică va fi socoteala cu partidele de stânga. E urgent necesar ca Niculescu-Buzeşti să fie încarcerat, căci prea nestingherit a putut acţiona până acum. Sperăm că Siguranţa va lua măsurile necesare şi va face încă o dată dreptate!"-semnat: "Câţiva tovarăşi de luptă". Au fost arestaţi împreună cu el Piki Rădulescu-Pogoneanu, Camil Demetrescu, Mocsony Stârcea, Florin Roiu, Emil Lăzărescu şi Emil Oprişan, toţi constituind "grupul de complot din Ministerul de Externe". Acest lot a reprezentat o altă lovitură pentru procesul Maniu- Mihalache, a dus la îndepărtarea lui Gh. Tătărescu şi aducerea Anei Pauker ("ca să facă curăţenie atât în Ministerul de Externe, atât în Centrală cât şi în diplomaţie"). Niculescu-Buzeşti a fost acuzat că găzduia întâlnirile fratelui său cu prietenii, că i-a trimis o scrisoare din partea acestuia lui Maniu şi i-a transmis răspunsul partidului. Anchetat de E. Voiculescu, i s-a întocmit un dosar cu probe mincinoase. Judecat în procesul Maniu-Mihalache. Condamnat la 10 ani temniţă grea (preşedinte-colonel Alexandru Petrescu), pentru complot în vederea răsturnării regimului comunist. După expirarea termenului de pedeapsă a fost dus cu domiciliu obligatoriu în Bărăgan. Eliberat în 1964 cu Decretul de graţiere 411. A murit la 20 februarie 1997.

NICULESCU- SIGHEREANU, Constantin Dinu. Născut la 19 aprilie 1907, în Bucureşti. Moşier. Arestat la 3 martie 1949, i s-a stabilit domiciliu obligatoriu în oraşul Câmpulung- Argeş. Rearestat la 17 decembrie 1958, pentru discuţiile purtate cu Noica şi participare la cercurile literare. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Bucureşti (Uranus) de Crăciun, Cenuşe şi Enoiu. Judecat cu un lot afiliat lotului Noica şi folosit ca martor al acuzării în procesul acestuia. Condamnat la 12 ani muncă silnică (sentinţa 24/1 martie 1959), pentru crimă de uneltire contra securităţii statului şi complot. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Gherla, unde a murit în 1961.

NICULICĂ, Alexandra. Născută în 1924. (vezi Niculică Dumitru)

NICULICĂ, Daria D. Născută în 1945. (vezi Niculică Dumitru)

NICULICĂ, Dumitru. Născut în 1918. Din Basarabia (comuna Corjeuţi, raion Briceni). Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) împreună cu soţia (Alexandra) şi fiica (Daria), în 1949.

NICULICI, Alexandru. Născut în 1892. Arestat. A murit în lagărul Cernavodă, la 21 ianuarie 1953.

NICULIŢĂ. Născut în 1903. Din Basarabia (comuna Zărneşti, raion Cahul). Deportat în lagărele din regiunea Altai împreună cu soţia (Ioana) şi fiica (Eva), în 1949.

NICULIŢĂ, Ana. Născută în 1934. (vezi NICULIŢĂ Sofia)

NICULIŢĂ, Dumitru A. Născut în 1889. Din Basarabia (localitatea Zărneşti, raion Cahul). Arestat şi condamnat la 10 ani închisoare în 1945.

NICULIŢĂ, Ecaterina. Născută în 1937. (vezi NICULIŢĂ Maria V.)

NICULIŢĂ, Elena. Născută în 1929. (vezi NICULIŢĂ Maria V.)

NICULIŢĂ, Elena P. Născută în 1939. (vezi NICULIŢĂ Petre F.)

NICULIŢĂ, Emilian. Născut la 22 iulie 1915, în comuna Biled-Timiş. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan de la 18 iunie 1951.

NICULIŢĂ, Eva. Născută în 1930. (vezi NICULIŢĂ)

NICULIŢĂ, Feodosia G. Din Basarabia (comuna Basarabeanca). Deportată în lagărele din Siberia în 1945.

NICULIŢĂ, Feodosia G. Din Bucovina (comuna Filipeni, raion Leova). Arestată de N.K.V.D. În 1945. Condamnată la 10 ani muncă silnică.

NICULIŢĂ, Gherghina. Născută în 1926. (vezi NICULIŢĂ Sofia)

NICULIŢĂ, Ioana. Născută în 1903. (vezi NICULIŢĂ)

NICULIŢĂ, Ioana. Călugăriţă catolică, infirmieră în oraşul Timişoara. Arestată. Judecată cu lotul Nunciaturii Apostolice. Condamnată la închisoare. A murit în timpul detenţiei.

NICULIŢĂ, Ion M. Din Basarabia (comuna Basarabeanca). Arestat şi condamnat la 4 ani închisoare în 1940.

NICULIŢĂ, Lia M. Născută la 1 noiembrie 1950, în oraşul Mangalia-Constanţa. Domiciliu obligatoriu împreună cu părinţii, un an şi 10 luni.

NICULIŢĂ, Lucheria. Născută în 1939. (vezi NICULIŢĂ Sofia)

NICULIŢĂ, Maria V. Născută în 1899. Din Basarabia (comuna Goteşti, raion Cantemir). Deportată în lagărele din Siberia împreună cu fiicele (Elena, Ştefanida, Ecaterina şi Vasilisa), în 1949, ca rude de condamnat politic.

NICULIŢĂ, Mihai. Născut în 1936. (vezi NICULIŢĂ Sofia)

NICULIŢĂ, Natalia. Născută în 1919. (vezi NICULIŢĂ Petre F.)

NICULIŢĂ, Parascovia. Născută în 1930. (vezi NICULIŢĂ Sofia)

NICULIŢĂ, Pavel P. Născut în 1941. (vezi NICULIŢĂ Petre F.)

NICULIŢĂ, Petre. Din comuna Panaci-Suceava. Membru al organizaţiei anticomuniste Eliberarea. Arestat în 1956. Condamnat la 12 ani închisoare.

NICULIŢĂ, Petre F. Născut în 1918. Din Basarabia (sat Abaclia, comuna Basarabeanca). Ţăran înstărit. Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) împreună cu soţia (Natalia) şi copiii (Elena, Pavel şi Vasile), la 6 iulie 1947.

NICULIŢĂ, Sofia. Născută în 1894. Din Basarabia (comuna Zărneşti, raion Cahul). Ţărancă înstărită. Deportată în lagărele din regiunea Altai împreună cu familia (Gherghina, Parascovia, Ana, Mihai şi Lucheria).

NICULIŢĂ, Ştefanida. Născută în 1931. (vezi NICULIŢĂ Maria V.)

NICULIŢĂ, Vasile P. Născut în 1948. (vezi NICULIŢĂ Petre F.)

NICULIŢĂ, Vasilisa. Născută în 1941. (vezi NICULIŢĂ Maria V.)

NICULIU, Leon. Născut la 3 martie 1877, în Basarabia. Refugiat în România. Moşier. Domiciliu obligatoriu. A murit în timpul deportării, în 1952.

NICURICI, Ion N. Născut în 1898. Din Basarabia (comuna Mândac, raion Donduşeni). Deportat în 1949.

NICURIUC, Alexei C. Născut în 1894. Din Basarabia (comuna Stolniceni, raion Hânceşti). Arestat în 1950. Condamnat la 8 ani muncă silnică. Detenţia în lagărele din Siberia.

NICURIUC, Profira Gh. Născută în 1885. Din Basarabia (comuna Stolniceni, raion Hânceşti). Deportată în lagărele din Siberia (Tiumen) în 1949.

NICURIUC, Serghei G. Născut în 1885. Din Basarabia (comuna Stolniceni, raion Hânceşti). Deportat în lagărele din Siberia (Tiumen) la 6 iulie 1949.

NICUTARI, Pavel. Muncitor în oraşul Braşov. Participant la manifestaţia de la 15 noiembrie 1987. Arestat. Torturat în timpul anchetei. Condamnat la 2 ani închisoare.

NIFON, Criveanu. Mitropolitul ortodox al Olteniei. Îndepărtat din funcţie în noiembrie 1948 pentru a fi înlocuit cu un colaborator al regimului. Surghiunit la o mănăstire.

NIGA, Grişa Ioan. Din judeţul Alba. Ţăran. Arestat în 1950 pentru sprijinirea partizanilor din grupul Ionescu Diamandi. Condamnat de Tribunalul Militar Sibiu la 2 ani închisoare (sentinţa 937/1 decembrie 1950).

NIGALAţI, Gheorghe F. Născut în 1893. Din Basarabia (oraş Edineţ). Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) la 6 iulie 1949.

NIGRINI, Iosif. Arestat şi condamnat la închisoare. După eliberare s-a stabilit în judeţul Dolj.

NIGULEANU, Agafia. Născută în 1898. (vezi Niguleanu Andrei V.)

NIGULEANU, Andrei V. Născut în 1904. Din Basarabia (comuna Ruseni, raion Edineţ). Ţăran înstărit. Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) împreună cu soţia (Agafia) şi fiul (Vasile), în 1949.

NIGULEANU, Vasile A. Născut în 1934. (vezi Niguleanu Andrei V.)

NIJA, Loghin. Prezenţa unui deţinut politic cu acest nume a fost semnalată la penitenciarul Aiud.

NIJLU, Dima. ţăran. Arestat la 20 iulie 1949, în timpul confruntării Securităţii cu partizanii din grupul Gogu Puiu. Condamnat la închisoare.

NIKI, Iulian P. Născut în 1915, în comuna Şiştarovăţ-Arad. În 1951, la întoarcerea din prizonieratul sovietic, a fost direct la închisoare.

NIMERENCO, Irina G. Născută în 1894. Din Basarabia (comuna Viişoara, raion Edineţ). Arestată şi condamnată la 5 ani muncă silnică, în 1941. A murit într-unul din lagărele din Siberia. Reabilitată în 1992.

NIMIGEAN. Din Bucovina (comuna Tereblecea). 43 de persoane din neamul Nimigean au fost deportate în lagărele din Siberia, Kazahstan, Onega, la 12 aprilie 1941. Cei mai mulţi au murit în lagăr din cauza foamei, frigului şi a condiţiilor inumane de muncă. Conform lui Ion Creţu, şeful secţiei cultură, literatură şi artă al ziarului Zorile Bucovinei, din Tereblecea au fost deportate 88 de familii formate din 236 de persoane (102 copii din care au supravieţuit 64; 12 persoane de peste 70 de ani din care nu a mai supravieţuit nimeni). Din cele 236 de persoane au murit în lagărele din Siberia 165 şi în cele din Kazahstan 14.

NIMIGEAN, Ana. Născută la 25 decembrie 1920, în Bucovina (comuna Tereblecea). Refugiată în Banat din 1940. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan de la 18 iunie 1951.

NIMIGEAN, Ananie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Aspasia. Născută la 29 aprilie 1922, în Bucovina (comuna Tereblecea). Refugiată în Banat din 1940. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan de la 18 iunie 1951.

NIMIGEAN, Aurica G. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Aurora L. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Aurora S. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în lagărele din Siberia la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Avrentie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Primar în comuna natală. Arestat de N.K.V.D. În 1940. Detenţia în lagărele din Siberia.

NIMIGEAN, Constantin. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Siberia împreună cu membrii familiei, la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Constantin L. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Dometie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Domnica D. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Domnica V. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Dumitru. Din satul Mihăileni. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan.

NIMIGEAN, Dumitru. Din Bucovina (comuna Tere-blecea). Ţăran. Deportat în la-gărele din Siberia la 13 aprilie 1941. După eliberare a reuşit să fugă în Australia. Autorul unei lucrări-însemnări-în care a relatat drama consătenilor săi sub ocupaţie sovietică şi chinurile românilor duşi în lagărele din Siberia: "...peste noapte satul meu, Tereblecea, s-a găsit în altă lume. Toate s-au schimbat în mai puţin de 24 de ore. Credeai că puterile iadului au fost deslănţuite de stăpânul lor asupra satelor paşnice ce aşteptau rodul trudei lor după muncile de primăvară. Nebunii au fost scoşi din casele de sănătate şi s-au întovărăşit cu toţi vagabonzii şi criminalii, făcându-se şefi de poliţie şi apărători ai regimului comunist. Venetici cunoscuţi şi necunoscuţi au fost făcuţi primari şi prefecţi de către armatele de invazie. La aceştia s-a adăugat pleava doritoare de pradă din fiecare localitate pentru a-şi împărţi avutul altora. Aceştia erau instrumentele prin care comuniştii distrugeau o lume aşezată de secole prin muncă şi omenie, căci partidul comunist pe la noi nu era. Noi ne-am fi putut apăra cu pumnul de toţi aceşti nemernici, dacă nu ar fi fost sub protecţia armatelor de invazie ruseşti...".

NIMIGEAN, Dumitru (al lui Cozmuţă). Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Siberia la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Dumitru A. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Dumitru V. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Ecaterina. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Elena. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în lagărele din Siberia la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Eleonora. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Elisaveta. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în lagărele din Siberia la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Gheorghe. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEAN, Gheorghe Ilie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Onega în 1944.

NIMIGEAN, Ion Toader. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Onega în 1944.

NIMIGEAN, Laurenţie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Maria D. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Maria G. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Maria L. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Maria S. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în lagărele din Siberia la 13 aprilie 1941.

NIMIGEAN, Neculai. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Cel mai bogat om al satului. Deportat în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEAN, Nicolae. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Pantelimon. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Pentelei. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Notar. Deportat în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEAN, Serghei. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 iunie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Ştefan Ilie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Onega în 1944.

NIMIGEAN, Teodor. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Partizan din grupul Cenuşe Constantin. Deportat în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEAN, Teodor. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Primar al comunei natale. Deportat în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEAN, Teodora. Din satul Mihăileni. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan.

NIMIGEAN, Toader V. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Vasile D. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Vasile G. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Vasile Cozma. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Onega în 1944.

NIMIGEAN, Vasile Pintilie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în lagărele din Onega în 1944.

NIMIGEAN, Veronica. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Zaharie. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportat în Siberia la 13 aprilie 1941. A murit în lagăr.

NIMIGEAN, Zenovia. Din Bucovina (comuna Tereblecea). Deportată în lagărele din Siberia la 13 iunie 1941.

NIMIGEANU, Dumitru. Din judeţul Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NIMU, Francisc. Partizan din grupul condus de Gheorghe Ionescu-Teregova, de la 22 februarie 1949. Prins şi arestat de Securitate la 16 octombrie 1950, împreună cu Vasile Văluşescu (în zona Caransebeşului).

NINA, Constantin. Din judeţul Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NINCă, Constantin. Din judeţul Dolj. Arestat şi condamnat la închisoare.

NINCOV, Luca. Născut la 11 aprilie 1935, în satul Ciavoş, comuna Giera-Timiş. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu familia, de la 18 iunie 1951.

NINCOV, Vasile. Născut la 5 decembrie 1914, în Argentina. Din comuna Cenei-Timiş. Domiciliu
obligatoriu în satul Valea Viilor-Ialomiţa, de la 18 iunie 1951.

NINCU, Vasile M. Născut la 15 aprilie 1894, în satul Chizdia, comuna Brestovăţ-Timiş. Ţăran. Arestat în 1951. Condamnat la un an şi 6 luni muncă silnică. A murit în lagărul Salcia la 29 decembrie 1952.

NINCU, Viorel. ţăran. Arestat şi condamnat la închisoare în 1951. A murit în lagărul Cernavodă la 14 ianuarie 1953.

NINI, Paul. Arestat şi condamnat la închisoare.

NINI, Pera. Născut la 24 decembrie 1924. Din oraşul Arad. Muncitor. Arestat şi condamnat la închisoare de Tribunalul Militar Timişoara, pentru tentativă de trecere frauduloasă a graniţei.

NINI, Teodor. Din Dobrogea. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, 2 ani.

NINI, Teodor M. Născut la 22 mai 1925, în oraşul Târgu Bujor-Galaţi. Arestat la 14 septembrie 1959. Condamnat de Tribunalul Militar Constanţa în deplasare la Galaţi la 6 ani închisoare, pentru uneltire contra ordinii sociale. În urma recursului pedeapsa a fost redusă la 3 ani închisoare. Eliberat în 1962.

NINU, Marin. Ţăran. Arestat în 1959, pentru împotrivire la colectivizare. Condamnat la 25 de ani muncă silnică, pentru crimă de uneltire contra ordinii sociale.NINULESCU, Ion T. Născut la 11 martie 1923, în comuna Dumbrăveni-Constanţa. Inginer, angajat civil la lucrările de la Canal. Arestat în august 1952. Torturat în timpul anchetei ce urmărea să-l acuze de sabotarea lucrărilor de la Canal. Judecat cu lotul inginerului Crăciun. Condamnat la 15 ani muncă silnică. Eliberat după un an şi 2 luni.

NIPAN, Ion N. Născut la 5 februarie 1922, în comuna Deta-Timiş. Ţăran. Arestat şi condamnat la închisoare în 1951. A murit în lagărul Poarta Albă, la 14 decembrie 1952.

NIRLU, Dima N. Născut la 31 ianuarie 1913, în Grecia. Stabilit în Dobrogea. Arestat şi condamnat de Tribunalul Militar Constanţa la 8 ani închisoare.

NIRSA, Efimia S. Născută în 1882. Din Basarabia (comuna Corjova). Deportată în lagărele din Siberia (Kurgan) în 1949, sub învinuirea de colaborare cu autorităţile române.

NISCOROMNI, Simion N. Din Bucovina (comuna Boian, raion Noua Suliţă). Omorât de sovietici în 1944.

NISCU, Atanasia L. Născută la 18 decembrie 1925. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, 4 ani, de la 18 iunie 1951.

NISCU, Tănase M. Născut în comuna Săcălaz-Timiş. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, 4 ani şi o lună, de la 18 iunie 1951. După eliberare s-a stabilit în oraşul Constanţa.

NISCU, Vasile M. Născut la 22 decembrie 1945. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu părinţii, 7 luni.

NISCU, Virgil M. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, 4 ani şi o lună, de la 18 iunie 1951.

NISIPEANU, Anton Toni. Student la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Arestat în iunie 1949. Judecat cu lotul organizaţiei "Stema ţării", condusă de avocatul Corbasca. Condamnat la 5 ani închisoare (septembrie 1949). De la penitenciarul Jilava a fost dus la Piteşti, unde i s-a alăturat lui Ţurcanu, participând la "reeducarea" din camera "4-spital". De la penitenciarul Piteşti a fost dus în lagărul Peninsula, în brigăzile 13- 14 conduse de torţionarul Bogdănescu Ion. El era cel care aprecia dacă deţinutul era în stare atât de gravă încât să fie iertat de bătaie şi tot el era cel responsabil cu găleata de apă aruncată peste deţinutul leşinat pentru a-şi reveni şi a se relua tortura. A fost unul dintre cei prezenţi la torturarea şi omorârea doctorului Ion Simionescu.

NISIPEANU, Ştefan. Comisar. Arestat în 1952. A murit la penitenciarul Jilava în 1953.

NISIPEANU, Valeria. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, de la 18 iunie 1951.

NISIPEANU, Valerica. Din judeţul Dolj. Domiciliu obligatoriu din 1949.

NISIS, Saul. Din Basarabia (comuna Rezina, raion Bălţi). Ridicat de N.K.V.D. şi dus în lagărele din Siberia.

NISOIU, Vasile. Angajat C.F.R. (frânar). Arestat în decembrie 1958 de Securitatea Câmpulung Moldovenesc. Bătut în timpul anchetei la Securitatea Suceava (de Feller) ca să recunoască date neadevărate. Judecat la Botoşani cu lotul Blănaru Flamură, a refuzat să recunoască cele declarate la anchetă sub tortură. Bătut din nou după prima zi de proces (pe culoarele Tribunalului). A doua zi a recunoscut tot ce i s-a cerut. Condamnat de Tribunalul Militar Iaşi în deplasare la Botoşani la 16 ani muncă silnică (20 aprilie 1959). O parte din detenţie la penitenciarele Botoşani,

Jilava şi Gherla. Eliberat în 1964 cu Decretul de graţiere 411.

NISTERIUC, Vasilisia I. Născută în 1927. Din Basarabia (comuna Rotunda, raion Edineţ). Deportată în lagărele din Siberia (Tiumen) la 1 aprilie 1951, pentru convingerile religioase.

NISTOR. Din judeţul Arad. Student. Arestat în 1948. Eliberat după 15 ani de detenţie.

NISTOR, Adrian. Născut la 6 martie 1928, în satul Benic, comuna Galda de Jos-Timiş. Arestat de Securitatea Deva la 14 martie 1957. Condamnat de Tribunalul Militar Sibiu la 5 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Aiud şi Gherla. Eliberat la 1 septembrie 1959, prin reducerea pedepsei.

NISTOR, Aldea I. Născut la 20 iulie 1925, în oraşul Medgidia-Constanţa. Arestat şi condamnat la un an închisoare. După eliberare s-a stabilit în localitatea Cernavodă.

NISTOR, Alexandra Z. Născută în 1918. Din Basarabia (comuna Trinca, raion Edineţ). Deportată în lagărele din Siberia (Tomsk) la 1 aprilie 1951.

NISTOR, Alexandru. (1) Născut la 30 august 1927, în comuna Săcălaz-Timiş. Arestat şi condamnat la 2 ani închisoare. După eliberare s-a stabilit în oraşul Constanţa.

NISTOR, Alexandru. (2) Arestat în 1952 cu lotul Vasile Luca.

NISTOR, Alexandru. (3) Născut la 11 martie 1922. Din satul Aurel Vlaicu, comuna Geoagiu-Hunedoara. ţăran. Arestat de 2 ori în cursul anului 1958, pentru împotrivire la colectivizare. Rearestat la 7 ianuarie 1959, după o percheziţie la domiciliu în care s-a pretins că se căutau arme. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Deva şi, din lipsa altor motive, chestionat în legătură cu perioada când a fost pe front şi obligat să recunoască faptul că nu-i plăcea regimul comunist. Bătăile alternau cu tortura, cu înfometarea, cu carcera, sau toate odată: "Te bătea la tălpi, te bătea la spate, peste mâini cu bulanul de cauciuc. Veneau 2-3 şi dădeau în tine. Te apărai de unul, dădea celălalt- <Chiaburule, tu-ţi muma-n ..., bandit, escroc, nu-ţi place regimul? >. Mi-or făcut spatele numai vânăt, cum dădeau cu cauciucu la mine pe spate. La anchetă ofiţerul care mă ancheta venea băut şi mă bătea". În perioada arestării, soţia sa (Maria) a fost zilnic supusă la presiuni pentru a semna înscrierea în colectivă. De fiecare dată afirma că pământul este al soţului nu al ei şi insista să fie dusă la el pentru a-l convinge ea să semneze. Eliberarea lui Nistor s-a făcut după 8 luni (sub ameninţarea că dacă va spune cuiva ce a păţit în perioada anchetei va fi din nou arestat şi bătut), de abia după ce mama sa a acceptat să se înscrie în colectivă în schimbul eliberării fiului (cererea a fost scrisă de angajaţii Securităţii şi ea a fost pusă doar să semneze).

NISTOR, Ana Elisabeta. Născută la 7 octombrie 1948, în comuna Lovrin-Timiş. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu părinţii, 4 ani, de la 18 iunie 1951.

NISTOR, Andrei I. Născut în 1920, în satul Meidanchioi, comuna Izvoarele-Tulcea. La revenirea din prizonieratul sovietic a fost dus direct la închisoare.

NISTOR, Aurel. Din comuna Vulcan-Braşov. Medic psihiatru. A refuzat să elibereze certificatele medicale cu diagnostice false solicitate de Securitate pentru cei internaţi cu forţa în azilele de psihiatrie. Arestat în 1982.

NISTOR, Barbu. Din oraşul Rădăuţi-Suceava. Elev. Arestat. S-a îmbolnăvit grav în timpul anchetei (tuberculoză pulmonară) şi a murit la penitenciarul Târgşor în 1949.

NISTOR, Claudia V. Născută în 1947. (vezi Nistor Vladimir A.)

NISTOR, Constantin Gh. Născut la 9 septembrie 1922, în comuna Şaru Dornei-Suceava. Licenţiat în teologie. Arestat de Securitatea Suceava la 15 august 1948. Condamnat la 5 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Piteşti (supus acţiunii de "reeducare", în camera "4-spital", de echipa condusă de Ţurcanu) şi Târgu Ocna (grav bolnav de tuberculoză). A murit în timpul detenţiei, la 5 iulie 1950.

NISTOR, Constantin P. Născut la 22 octombrie 1922, în comuna Vicovu de Sus-Suceava. Ţăran. Arestat pentru sprijinirea partizanilor din Obcinele Bucovinei.

NISTOR, Constantin T. Născut la 23 decembrie 1913, în oraşul Focşani-Vrancea. A executat un an de detenţie.

NISTOR, Dionisie. Din Bucovina (sat Cupca). Deportat împreună cu soţia (Domnica) la 13 iunie 1941. A murit în lagărele din Siberia.

NISTOR, Dumitru. Născut în 1890. Din oraşul Timişoara-Timiş. Licenţiat în Teologie cu doctoratul la Budapesta. Membru P.N.L., deputat în perioada 1927-1928, senator în 1932, preşedintele organizaţiei Timiş-Torontal, ministru adjunct la M.A.I. (4 noiembrie 1944-6 martie 1945). Arestat la 5 mai 1950. De la penitenciarul Timişoara a fost mutat la Sighet, împreună cu Sever Bocu, Titus Popovici şi Coriolan Băran, la 7 mai 1950. La 6 iulie 1955 a fost adus la Bucureşti, la penitenciarul Malmaison, pus să dea numeroase declaraţii şi eliberat. Rearestat în 1956 de Securitatea Timişoara. Condamnat de Tribunalul Militar Timişoara la 6 ani închisoare. Detenţia la penitenciarele Timişoara, Galaţi şi Botoşani, unde a murit la 12 iunie 1963 (dată la care expirase termenul de pedeapsă dar nu fusese eliberat).

NISTOR, Dumitru D. (al lui Poles). Născut la 23 mai 1912, în comuna Tătărăşti-Teleorman. Ţăran. Împreună cu mai mulţi consăteni au intrat în sediul colectivei şi şi-au pretins înapoi cererile semnate cu forţa. Arestat şi condamnat la 4 ani muncă silnică (1959). Eliberat la 6 aprilie 1962 (cu ordinul M.A.I. E/10 102).

NISTOR, Ecaterina I. Născută în 1884. Din Basarabia (raion Anenii Noi). Deportată în lagărele din regiunea Irkutsk la 6 iulie 1949.

NISTOR, Elena. Născută în 1921. (vezi Nistor Vladimir A.)

NISTOR, Elena F. Născută în 1930. (vezi Nistor Fiodor S.)

NISTOR, Fiodor S. Născut în 1901. Din Basarabia (raion Căinari). Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) împreună cu soţia (Maria), fiica (Elena) şi nepotul (Gheorghe), în 1949.

NISTOR, Georgeta Geta D. Născută la 1 decemnbrie 1916, în Bucureşti. Coristă la Filarmonica Română. Arestată sub acuzaţie că a participat la întâlniri cu Puiu Atanasiu, la care a purtat discuţii duşmănoase la adresa regimului şi a citit poezii de Radu Gyr, împreună cu soţul său, Groza Nicolaie şi Lucuţa Traian. Judecată într-un lot anexă procesului Puiu Atanasiu. Condamnată la 18 ani închisoare, în 1958. Detenţia la penitenciarele Uranus, Jilava, Miercurea Ciuc, Oradea şi Gai- Arad. Eliberată în 1964 cu Decretul de graţiere 411.

NISTOR, Gheorghe. Născut în 1947. (vezi Nistor Fiodor S.)

NISTOR, Gheorghe. Student. Arestat în 1948. Condamnat la 10 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava şi Piteşti (în perioada "reeducării").

NISTOR, Gheorghe. Din comuna Războieni-Neamţ. Ţăran. Arestat şi omorât în timpul detenţiei.

NISTOR, Gheorghe Gh. Născut în 1923. Tatăl a trei copii minori. Arestat la 9 februarie 1958 pentru ajutorarea partizanului Motrescu Vasile. Condamnat la 10 ani închisoare.

NISTOR, Gheorghe T. Născut la 18 iunie 1895, în comuna Frumuşiţa-Galaţi. Arestat la 4 august 1959 pentru activităţi în scopul destrămării colectivei. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Galaţi. Condamnat la 7 ani închisoare. Detenţia în lagărele din bălţile Dunării.

NISTOR, Gheorghe Gigel. Născut în 1924, în Bucureşti. Student la Facultatea de Medicină. Membru P.N.Ţ., în biroul de conducere al organizaţiei de partid din facultate. Arestat la 8 noiembrie 1945 de la manifestaţia din Piaţa Palatului Regal. Rearestat în decembrie 1947 pentru răspândire de manifeste de protest în timpul procesului Maniu-Mihalache. Condamnat la 5 ani închisoare. O parte din detenţie la penitenciarele Jilava, Aiud şi lagărele din Delta Dunării.

NISTOR, Iacob V. Născut în 1867. Din Basarabia (comuna Bulboaca, raion Anenii Noi). Arestat în 1941. Condamnat la 5 ani muncă silnică. A murit într-unul din lagărele din Siberia.

NISTOR, Ilie. Din localitatea Crucea de Sus- Vrancea. Viticultor. Partizan din grupul Paragină -Timaru, locuia într-unul din bordeiele bătrânilor din pădurea Tihăria. După scindarea grupului Paragină a rămas alături de învăţătorul Gheorghe Mălăcescu, împreună cu Nicolae Ambrozie şi Vasile Sava. Arestat la 18 octombrie 1949, în urma trădării lui Nicolae Anghel (fiul învăţătorului din comuna Ciuperceni), Romică Uşurele (plutonier de Securitate infiltrat) şi Vrabie (infiltrat de Securitate, omorât de partizanul Ion Gavrilă în Munţii Făgăraş). Torturat în timpul anchetei la Securitatea Galaţi. Condamnat de Tribunalul Militar Constanţa la 20 de ani muncă silnică (sentinţa 841/18 octombrie 1950). O parte din detenţie la penitenciarele Galaţi, Jilava şi Gherla.

NISTOR, Ioan. Din comuna întregalde-Alba. Arestat în 1949. Judecat cu lotul partizanilor din grupul Dabija. Condamnat la 5 ani închisoare în 1949.

NISTOR, Ion. Student. Arestat şi condamnat la închisoare în 1948. O parte din detenţie la penitenciarul Piteşti şi Târgu Ocna (grav bolnav de tuberculoză).

NISTOR, Ion. Născut în 1910. Arestat. A murit în timpul detenţiei, în 1965.

NISTOR, Ion. Judecat în lipsă cu lotul "Sumanele Negre". Condamnat în contumacie la închisoare, la 19 noiembrie 1946.

NISTOR, Ion (zis al lui Floarea lui Bălan). Născut la 4 ianuarie 1935, în comuna Tătărăştii de Sus-Teleorman. Ţăran. În 1959 a participant la revolta din comună împotriva colectivizării. Arestat şi condamnat la 4 ani muncă silnică (era bolnav de tuberculoză pulmonară). Eliberat la 6 aprilie 1962 (Ordinul M.A.I. nr.10 102).

NISTOR, Ion (zis Luca). Din comuna Puchenii Mari-Prahova. Arestat la 12

decembrie 1957 pentru sprijinirea partizanului Dumitru Petrescu Marinaru. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Ploieşti. Condamnat la 6 ani închisoare (sentinţa 40/7 mai 1958).

NISTOR, Ion I. Născut la 16 august 1876, în comuna Vicovu de Sus-Suceava. Absolvent al Universităţii din Cernăuţi, a făcut specializarea la Bucureşti, Viena (doctoratul în 1909), Munchen şi Berlin. A predat istoria la Universitatea din Cernăuţi, Bucureşti şi Iaşi (rector în perioada 1933-1940). A făcut parte din Consiliul Naţional care a proclamat Unirea din 1918. Membru P.N.L. Ministru în mai multe guverne. În 1937 a fost ales senator pe viaţă. Istoric al Bucovinei, cu o bogată activitate publicistică, a fost pentru o vreme director al Junimii literare. Membru al Academiei Române (titular din 1915), director al Bibliotecii Academiei (11 mai 1945-28 mai 1947), a fost înlăturat din funcţie sub acuzaţia că "încalcă legea de aplicare a Armistiţiului deoarece a ordonat păstrarea pe mai departe a publicaţiilor retrase din circulaţie". La 9 iunie 1948 i s-a retras titlul de academician lui şi altor o sută de academicieni (hotărâre semnalată de C.I.Parhon, Avram Bunaciu şi Marin Florea Ionescu). Arestat la 5 mai 1950 şi dus direct la penitenciarul Sighet. În 1955 a fost adus la Malmaison şi anchetat pentru activitatea sa politică şi publicistică. Eliberat. A murit la Bucureşti, la 11 noiembrie 1962.

NISTOR, Ion I. Născut la 20 mai 1910, în satul Vaidei, comuna Romos-Hunedoara. Tehnician. Bolnav psihic (schizofrenie paranoidă), susţinea că este conducătorul unei organizaţii anticomuniste care are numeroşi membri. Arestat la 21 aprilie 1958. În timpul anchetei a menţionat toate persoanele pe care le cunoştea personal sau de care auzise, susţinând că făceau parte din organizaţia sa. În urma declaraţiei lui au fost făcute aproape 100 de arestări (marea majoritate nici nu auzise de Ion Nistor), 20 de condamnări la muncă silnică pe viaţă şi 4 condamnări la moarte. Nistor Ion a fost executat la penitenciarul Jilava, în 1959.

NISTOR, Iosif I. Născut la 12 aprilie 1903, în satul Beneşti, comuna Alţina-Sibiu. Membru P.N.Ţ., primar în comună. Arestat pentru acţiuni ce aveau ca scop destrămarea colectivei din comună. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Braşov. Condamnat de Tribunalul Militar Braşov la 7 ani închisoare (sentinţa 792/14 noiembrie 1958, preşedinte-maior Băileanu Ion). O parte din detenţie la penitenciarele Gherla, Jilava şi lagărele din bălţile Dunării.

NISTOR, Isidor. Născut în 1921, în satul Galda de Sus, comuna Galda de Jos-Alba. Arestat în martie 1949. Torturat în timpul anchetei la Securitate. Judecat cu lotul partizanilor din grupul Dabija. Condamnat la 3 ani închisoare.

NISTOR, Lala. Din comuna Lăpuşnicu Mare-Caraş Severin. Ţăran. Arestat şi condamnat la închisoare pentru sprijinirea partizanilor din Semenic. O parte din detenţie la penitenciarele Timişoara, Aiud şi Lugoj (1954).

NISTOR, Lucia I. Născută la 29 iulie 1934, în oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu un an şi 6 luni.

NISTOR, Maria. Născută la 28 august 1928. (vezi Nistor Alexandru _3)

NISTOR, Maria. Născută în 1891. (vezi Nistor Fiodor S.)

NISTOR, Maria I. Născută la 30 octombrie 1941. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu familie, 13 ani şi 4 luni, de la 18 iunie 1951.

NISTOR, Marina V. Născută la 26 martie 1931. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan, un an şi 6 luni, de la 18 iunie 1951.

NISTOR, Mihai. Din Bucovina (comuna Proboteşti, raion Herţa). Ridicat de N.K.V.D. şi dus la muncă silnică în minele de cărbuni, în 1944.

NISTOR, Mina V. Născută în 1900. Din Basarabia (comuna Mereni, raion Anenii Noi). Deportat în 1945.

NISTOR, Nicolae. Născut în 1913, în judeţul Vaslui. Arestat în 1951. A murit în lagărul "5 Culme" la 5 martie 1953.

NISTOR, Nicolae. Născut la 29 octombrie 1916, în comuna Bârca-Dolj. Stabilit în Bucureşti după revenirea din prizonieratul sovietic. A ţinut legătura cu ceilalţi prizonieri repatriaţi şi cu ajutorul lui Puiu Atanasiu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă ca administrator de bloc. Arestat în 1957 sub acuzaţia că a primit ajutor legionar de la Puiu Atanasiu. Torturat în timpul anchetei la Securitatea Bucureşti (Uranus). Condamnat la închisoare.

NISTOR, Nicolae V. Născut în 1942. (vezi Nistor Vladimir A.)

NISTOR, NIŢĂ. Ţăran. Arestat pentru împotrivire la colectivizare. În 1951 se afla în lagărul Capu Midia împreună cu alţi doi consăteni-Mitriţă Oiţă şi Ioan Mândruţ.

NISTOR, Octavian. Elev la Liceul Industrial din oraşul Braşov. Arestat de Securitatea Braşov în 1948. Torturat în timpul anchetei. Condamnat la închisoare pentru uneltire contra ordinii sociale.

NISTOR, Paul. Născut la 8 iunie 1941. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu în Bărăgan împreună cu familia, 7 luni, de la 18 iunie 1951.

NISTOR, Petruţa. Din satul Târnăviţa, comuna Brănişca-Hunedoara. Împuşcată de un soldat sovietic, pe uliţa satului, la 13 decembrie 1944.

NISTOR, Remus. Un deţinut politic cu acest nume, avocat, a murit la penitenciarul Văcăreşti.

NISTOR, Sidor I. Născut în 1882. Din Basarabia (comuna Mereni, raion Anenii Noi). Deportat în 1945.

NISTOR, Silvia. Călcată intenţionat de camionul sovietic cu nr. R 52905, pe şoseaua Alba Iulia-Teiuş la km 389. Soldaţii sovietici i-au împiedicat pe jandarmi să-i acorde primul ajutor. (arhivele S.R.I., dosar 7 071, f.285)

NISTOR, Tache. Din oraşul Focşani-Vrancea. Proprietar de tăbăcărie. Arestat de Securitate în 1949. A murit în timpul anchetei din cauza torturilor, în 1950.

NISTOR, Tiberiu. Născut în 1928. Din oraşul Cluj. Şofer. Împuşcat în septembrie 1947, în timp ce încerca să treacă graniţa.

NISTOR, Vasile. ţăran mara-mureşan. Arestat de Miliţia ucraineană la 5 martie 1945, la postul Iza- Sighet, în timpul luptelor pentru apărarea ţării.

NISTOR, Vasile I. Născut în 1893. Arestat la 15 august 1952. În noiembrie acelaşi an i-a fost semnalată prezenţa în lagărul Coasta Galeş. A murit în lagărul Peninsula la 17 ianuarie 1953.

NISTOR, Vasile N. Din Bucovina (comuna Boian, raion Noua Suliţă). Deportat în lagărele din Onega în 1941. A murit de foame şi frig în 1944.

NISTOR, Victor. Născut în 1924, în satul Slobozia, comuna Filipeşti- Bacău. La revenirea din prizonieratul sovietic a fost dus direct la închisoare.

NISTOR, Victor. Din satul Netotu, comuna Recea-Braşov. Ţăran. Arestat pentru sprijinirea partizanilor. Din momentul eliberării şi până a murit a fost permanent supravegheat de Securitate.

NISTOR, Victor G. Din satul Valea Schei, comuna Valea Călugărească-Prahova. Arestat şi condamnat la închisoare. Eliberat după 6 ani şi 6 luni de detenţie.

NISTOR, Virgil D. Născut la 1 iunie 1936, în judeţul Constanţa. Din oraşul Constanţa. Domiciliu obligatoriu 14 ani şi 5 luni, de la 3 martie 1949.

NISTOR, Vladimir A. Născut în 1909. Din Basarabia (raion Edineţ). Ţăran înstărit. Deportat în lagărele din Siberia (Kurgan) împreună cu soţia (Elena) şi copiii (Nicolae şi Claudia), la 6 iulie 1949.

NISTOR, Zaharia. Din satul Galda de Sus, comuna Galda de Jos-Alba. Ţăran. Arestat la 10 martie 1949. Judecat cu lotul partizanilor din grupul Dabija. Condamnat la 3 ani închisoare.

NISTOR, Zaharia P. Născut în 1926. Din Basarabia (comuna Trinca, raion Edineţ). Deportat în lagărele din Siberia (Tomsk) la 1 aprilie 1951, pentru convingerile religioase.