ROBU, Nicolae. N. în 1925. Vezi Robu Gheorghe I.

ROBU, Nina. N. în 1916. Deportată, împreună cu fiica, Ana.

ROBU, Ştefan A.  N. 1876. Din com. Climăuţii de Jos-Şoldăneşti, Basarabia. Chiabur. Deportat în 1949, în Siberia, împreună cu soţia, Fevronia.

ROBU, Traian. N. la 26 mar. 1919. Fiul lui Sozont şi al Emiliei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROBU, Trandafira. N. la 1 oct. 1908 în com. Arbore – Suceava. Fiica lui Ion Grecu. Căsătorită cu Nichifor Robu, mamă a 7 copii. Arestată pe 24 mar. 1948, cu scopul de a fi implicată în procesul „Salvarea Neamului”. Eliberată după 3 luni de detenţie, după ce a făcut greva foamei.

ROBU, Valeriu. N. la 1 aug. 1924. Fiul lui Ştefan şi al Sofiei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROBU, Vasile. N. în 1914. Din com. Selişte – Orhei, Basarabia. Fost poliţist. Condamnat în 1941 la 10 ani muncă silnică, ca membru al unei organizaţii cu caracter antisovietic. Familia i-a fost deportată. Reabilitat în 1992.

ROBU, Vasile C. N. în 1917. Din Chişinău. A fost omorât în 1945, la revenirea sovieticilor în oraş.

ROBU, Vasile C. Din com. Căprina – Străşeni, Basarabia. Supus represiunii din 1945. Reabilitat în 1991.

ROBU, Vasile G.  N. în 1884. Din oraşul Nisporeni, Basarabia. Ţăran înstărit. Supus represiunii din 1949, împreună cu soţia, Natalia.

ROBU, Vasile I.  N. în 1911. Din com. Heciul Nou – Sângerei, Basarabia. Ţăran înstărit. Deportat în 1949, în reg. Irkutsk, U.R.S.S., împreună cu soţia, Elena, şi fiica, Greta.

ROBU, Xenia. N. în 1898. Vezi Robu Fiodor I.

ROBU, Zaharia. N. în 1943. Vezi Robu Grigore A.

ROBU, Zaharia M. N. în 1885. Din oraşul Nisporeni. Ţăran înstărit. Deportat în 1949 în reg. Irkutsk, U.R.S.S., împreună cu soţia, Ana, şi fiica, Zinaida.

ROBU, Zinaida. N. în 1928. Vezi Robu Zaharia N.

ROBUROIU, Emilian. Din com. Căprina – Străşeni, Basarabia. Deportat în  iun. 1941, împreună cu soţia şi 5 copii.

ROCA, Giurgiu. N. la 13 apr. 1911. Fiul lui Anatol şi al Ilenei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCA, Mihai. N. la 13 feb. 1909. Fiul lui Petru şi al Niţei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCAS, Gheorghe. N. la 1 feb. 1914. Fiul lui Ioan şi al Otiliei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCHEAN, Aurel. N. la 12 oct. 1910. Fiul lui Ion şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCILĂ, Ion. N. la 27 feb. 1911. Fiul lui Cristea şi al Stanei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCIU, Constantin N.

 N. în 1910 în com. Râul Alb – Dâmboviţa, lângă Pucioasa. Fiul lui Nicolae şi al Elenei. A practicat de tânăr meseria de ceasornicar, ajungând chiar preşedintele Societăţii Ceasornicarilor din România. A construit un modern dispensar în satul natal, o adevărată capodoperă pe care a cedat-o Ministerului Sănătăţii, în 1946, cu menţiunea: „pentru îngrijirea sănătăţii poporului pe aceste meleaguri”. Condamant la 5 ani muncă silnică de T.M. Bucureşti, într-un proces înscenat. Detenţia în lg. de la Canal. Eliberat în 1954, după care a locuit în str. Toamnei, nr. 16, Bucureşti, fiind mereu sub supravegherea Securităţii. La 17 nov. 1981 a fost găsit mort în locuinţa sa. Predescu Florin, de serviciu la Procuratura Municipiului Bucureşti, însoţit de ofiţerul de miliţie Stoica Paul, de cpt. criminalist Rizea Eugen şi medicul legist Tamaş Ioan de la serviciul medico-legal al Municipiului Bucureşti, au conchis că a decedat în condiţii nesuspecte. În vederea elucidării împrejurărilor în care a murit Rociu Constantin, o echipă de ofiţeri de la sect. 2, condusă de lt. col. Piuaru Ilie şi lt. col. Florescu Manon, au rămas în locuinţă pentru a ridica eventuale urme; s-au executat fotografii judiciare de către Rizea Eugen. Ulterior, dosarul medico-legal nu a mai putut fi găsit în arhivă. Fratele decedatului, dr. Ronciu Octavian, chemat la faţa locului, a găsit în garaj sârmele cu care au fost legate mâinile decedatului, dar acestea au fost aruncate de col. Alexandru, de la prefectură, ca „neprezentând nici o importanţă”, diagnosticul lor fiind „stop cardiac”.

ROCIU, Ion N.  Fiul lui Nicolae şi al Elenei. N. în satul Râul Alb, lângă Pucioasa. Fratele lui Rociu Constantin N. Avea talent literar, a scris versuri şi un roman, dar fără posibilităţi materiale de a continua studiile. S-a angajat la S.E.T. (Fabrica de avioane din Bucureşti). A luptat pe frontul de est până la Stalingrad şi a avut norocul de a nu cădea prizonier. După război şi-a făcut un atelier de ceasornicărie, meseria o învăţase de la fratele lui. I-a scris lui Zaharia Stancu,  o scrisoare anonimă cu sublinierea: „singurul care s-a încălţat după scrierea acestui roman, Desculţ”. Într-o altă epistolă trimisă patriarhului Marina scria: „Cum te împaci tu, popă mincinos, şi cu steaua şi cu crucea?” După ce Securitatea l-a identificat pe autorul epistolelor, a fost arestat şi torturat. Condamnat la 7 ani muncă silnică, iar după recursul procuraturii pedeapsa a fost majorată la 12 ani. Detenţia în pen. Jilava şi lg. Periprava.

ROCIU, Octavian N.

  N. la 4 nov. 1919. Fratele lui Rociu Constantin N. şi al lui Rociu Ion N. A urmat Medicina la Bucureşti şi la terminarea facultăţii a fost numit medicul loturilor sportive naţionale. Specialist în O.R.L., a devenit şeful specialităţii pe ţară în cadrul Clinicii de ocrotire a mamei şi copilului. A locuit în str. Principatele Unite nr. 33,  cu cei trei copii. Arestat pe 10 dec. 1960 şi torturat la Securitatea din Uranus de echipa de torţionari condusă de maiorul Gh. Enoiu. După înscenarea procesului pentru delictul de uneltire contra ordinii sociale a fost condamnat la 5 ani muncă silnică, prin Hotărârea penală nr. 40/6 iul. 1961, învinuit de deţinerea de armă albă, adică o sabie turcească, relicvă istorică din sec. XV. De la închisoarea Uranus, unde a stat 9 luni, a fost transferat la pen. Jilava şi apoi în lg. Salcia. Eliberat în urma graţierii din 1964, grav bolnav din cauza torturilor la care a fost supus în detenţie.

 ROCOCEANU, Anghel. Din com. Crasna – Storojineţ, Basarabia. Arestat după 1940. A dispărut în lagărele de exterminare sovietice.

ROCOCEANU, Gheorghe. N. la 26 apr. 1913. Fiul lui Constantin şi al Frusinei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCSIN, Aurel. N. la 25 apr. 1911. Fiul lui Gheorghe şi al Ofelicăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCSIN, John.

N. la 25 apr. 1911 la Oradea. A absolvit Fac. de Drept, la Bucureşti. Avocat la Oradea. A fost pe frontul de est până la Stalingrad. Arestat în 1951. Condamnat la 10 ani muncă silnică pentru „uneltire contra ordinii sociale”. După eliberare, a lucrat ca tapiţer până în 1963, când a reuşit să plece în Statele Unite. A murit pe 9 feb. 2002.

ROCSKA, Gyula. Elev la liceul maghiar din Oradea. Arestat cu „Organizaţia Tinerilor dornici de libertate”, ca o replică la cele petrecute în 1956 la Budapesta. Securitatea, după ce i-a torturat, i-a împărţit în 3 loturi pe cei 57 de arestaţi. Au fost condamnaţi pe 13 sep. 1961 la pedepse între 4 şi 25 ani muncă silnică, după mai bine de un an de anchete. Acuzaţia era de complot împotriva integrităţii teritoriale a României, prin secesiunea Transilvaniei şi unirea cu Ungaria. Au fost implicaţi şi profesori.

ROCSKA, Iuliu. N. la 9 mai 1943. Fiul lui Iuliu şi al Rozaliei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCŞOREANU, Ioan. N. la 20 aug. 1911. Fiul lui Traian şi al Petriei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROCUS, Vasiliciu. Din Dudeştii Noi - Timiş. Ţăran. D.O. din 18 iun. 1951 la Valea Viilor, în Bărăgan. După 6 luni, grav bolnav, a fost internat într-un spital de alienaţi mintal, cu diagnosticul meningită. A murit în 1975.

RODAN, Ioan. N. la 26 feb. 1931. Fiul lui Victor şi al lui Betis. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODAS, Tache. Preot. Arestat. Detenţia şi la pen. Piteşti unde află de rigorile reeducării echipei lui Eugen Ţurcanu: mâncatul în genunchi, cu mâinile la spate, denunţarea rudelor şi prietenilor, mâncatul de fecale, băutul de urină, bătăile sălbatice. Rodas Tache a fost plimbat cu un sac în cap şi bătut, mai ales peste faţă, astfel încât când i s-a scos sacul nimeni nu l-a mai recunoscut, atât de desfigurat era. După eliberare a rămas surd şi cu multe alte probleme de sănătate.

RODARU, Daniel. Din com. Săldăbagiu Mic – Bihor. Preot. Arestat pe 15 aug. 1952, pentru „uneltire contra ordinii sociale şi atentat la putere”. Condamnat la 3 ani închisoare de T.M. Cluj.

RODAS, Constantin. N. la 14 nov. 1924. Fiul lui Cristu şi al Ioanei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODAS, Constantin C. Din Ploieşti. Arestat în mai 1948 şi torturat la Securitatea de la Braşov. Condamnat într-un proces înscenat. Detenţia în pen. Cetăţuia, apoi în camera 102 de la Gherla, unde a fost bătut de Puşcaş Vasile, Cerbu Ion şi alţii. Anterior, trecuse şi pe la Piteşti, în celebra cameră de tortură „4 Spital”.  În sep. 1951 a fost scos la muncă în atelierele de la Gherla şi, după ce trecuse prin chinurile reeducării, s-a gândit să avertizeze discret pe unii cunoscuţi în legătură cu ce se întâmpla la reeducare. Aflând despre aceasta, Ţurcanu Eugen   l-a bătut până l-a desfigurat şi l-a umplut de sânge. Apoi l-a plimbat prin camere învelit într-un cearceaf şi l-a silit să declare: „mă numesc Rodas Tache şi mă găsesc în situaţia aceasta datorită faptului că am avertizat deţinuţii din Gherla să se ferească de toţi cei ce vin de la Piteşti”. Deţinuţii au fost avertizaţi că oricine nu ascultă de ordinele lui Ţurcanu va păţi la fel. Eliberat în 1962. După eliberare s-a stabilit la Ploieşti, str. Zidari nr. 16.

RODEAN. Din Poiana Sibiului. Arestat în 1950 pentru că l-a găzduit pe Ionele Gheorghe, partizan ucis ulterior în luptă, în pădurea din jurul comunei.

RODEANU, Ana. N. la 7 ian. 1934. Fiica lui Ioan şi a Mariei. Condamnată. (Arhiva S.R.I.)

RODEANU, Epifanie. Din jud. Suceava. Inspector şcolar. Arestat în urma declaraţiilor lui Lazăr Ştefănescu, care îl denunţase ca membru în înscenarea procesului Partidului Social Creştin, legat de lotul de pe lângă Nunţiatura Apostolică şi Legaţia Italiei de la Bucureşti. Condamnat în 1950. Detenţia în pen. Jilava, Aiud ş.a.

RODEANU, Epifanie. N. la 24 aug. 1907. Fiul Ioanei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODEANU, Maria. N. la 29 oct. 1910. Fiica lui Nicolae şi a Mariei. Condamnată. (Arhiva S.R.I.)

RODEANU, Gheorghe. Paroh în jud. Vâlcea. A murit în pen. Aiud.

RODEANU, Gheorghe. Din Gorj. Arestat în ian. 1952, pentru ajutorarea partizanului Brâncuşi Grigore, refugiat în munţi.

RODEANU, Gheorghe. N. la 26 iun. 1920. Fiul lui Ion şi al Opranei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODEANU, Ioan. N. la 28 mai 1901. Fiul lui Nicolae şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODEANU, Nicolae. N. la 18 ian. 1932. Fiul lui Ioan şi al Mariei A fost împuşcat de sovietici la 29 sep. 1944.

RODEANU, Valer. N. la 7 iun. 1898. Fiul lui Dumitru şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODINĂ, Ioan. N. la 4 apr. 1914. Fiul lui Victor şi al Ilcăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODINĂ, Ion. N. la 4 nov. 1902. Fiul lui Gheorghe şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODINĂ, Vasile S. N. la 19 mar. 1908 în com. Bălan – Sălaj. Ţăran. Arestat pe 31 ian. 1951. Condamnat la muncă silnică pe viaţă. A murit în 1954, în pen. Sighet.

RODITTI, Xenofon. N. la 16 iul. 1902. Fiul lui Gheorghe şi al Tudoriţei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

RODIUCIUC, Gheorghe. Student. Arestat în 1948. Condamnat. Detenţia în pen. Jilava.

RODNICIUC, Gheorghe. N. la 4 nov. 1902. Fiul lui Gheorghe şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)  

RODNIŢCHI, Domnica. N. în 1921. Vezi Rodniţchi Ivan I.

RODNIŢCHI, Gheorghe. N. în 1938. Vezi Rodniţchi Ivan I.

RODNIŢCHI, Ivan. N. în 1944. Vezi Rodniţchi Ivan I.

RODNIŢCHI, Ivan. I. N. în 1918. Din com. Călineşti – Făleşti, Basarabia. Ţăran înstărit. Deportat în 1949, în reg. Kurgan, U.R.S.S., împreună cu soţia, Domnica, şi copiii: Gheorghe, Leonid, Ivan, Vasile.

RODNIŢCHI, Leonid. N. în 1942. Vezi Rodniţchi Ivan I.

RODNIŢCHI, Vasile. N. în 1949. Vezi Rodniţchi Ivan I.

RODOMANSCHI, Alexandr L. N. în 1890. Din oraşul Bălţi, Basarabia. Ucis în 1940, la ocuparea Basarabiei de sovietici.

RODZEVICI, Leonid. N. în 1895 la Chişinău. Funcţionar. Deportat la 13 iun. 1941.

ROESCU, Iosif I.  N. la 6 feb. 1904. Fiul lui Iosif şi al Mariei. Din Reşiţa. Inginer. Tată a doi copii. Arestat în 1948. Condamnat într-unul din loturile anexe ale mişcării de rezistenţă conduse de inginerii Popp şi Bujoi. Torturat în anchetă la M.A.I. şi Malmaison. Condamnat. Detenţia în pen. Jilava şi Aiud, unde a lucrat în fabrică şi s-a îmbolnăvit grav. Tratat în spitalul din pen. Văcăreşti, boala i s-a mai ameliorat şi în 1959 a fost transferat la pen. Gherla, unde a murit la infirmerie fără a mai putea fi salvat.

ROF, Ion. Student. Arestat în 1948. Condanat la 5 ani muncă silnică într-unul din loturile legate de mişcarea legionară. A cunoscut reeducarea de la Piteşti şi Gherla şi se pare că a ajuns şi în lg. de la Canal.

ROF, Nicolae. N. la 12 nov. 1920. Fiul lui Vasile şi al Elisabetei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROFA, Gheorghe. N. la 21 iul. 1898. Fiul lui Gheorghe şi al Vioarei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROFCEA, Elisabeta. Din Dobrogea. D.O. în Bărăgan.

ROFCEA, Pascal.

 N. la 18 feb. 1921 în Grecia. Stabilit în Dobrogea. Fiul lui Constantin şi al Despinei. Arestat în 1958, pentru sprijinirea lui Pariza Hristu. Anchetat cu brutalitate de cpt. Vera Dumitru de la Securitatea din Constanţa. După ce a depus mărturie în procesul judecat pe 13 iul. 1958, i-a fost înscenat lui însuşi un proces.  Condamnat la 3 ani închisoare.

ROFTOPOL, Spiru. N. la 19 oct. 1903. Fiul lui Ivan şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGAC, Andronic S.  N. în 1893. Din com. Pelinia – Râşcani, Basarabia. Condamnat în 1950 şi deportat în Sibieria.

ROGAC, Irina. N. în 1890. Vezi Rogac Ştefan V.

ROGAC, Ştefan V. N. în 1886. Din com. Pelinia – Râşcani, Basarabia Supus represiunii din 1949, împreună cu soţia, Irina.

ROGACIOV, Constantin. N. în 1943. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGACIOV, Efimia S.  N. în 1906. Din com. Cuhneşti – Glodeni, Basarabia. Deportată în 1949 în reg. Kurgan, U.R.S.S., împreună cu copiii: Vladimir, Elena, Nicanor, Ivan, Olga, Constantin.

ROGACIOV, Elena. N. în 1935. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGACIOV, Ivan. N. în 1939. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGACIOV, Nicanor. N. în 1937. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGACIOV, Olga. N. în 1941. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGACIOV, Vladimir. N. în 1930. Vezi Rogaciov Efimia.

ROGALSCHI, Andrei. N. la 19 sep. 1899. Fiul lui Felix şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGATI, Afanasie V.  N. în 1904. Din com. Puţintei – Orhei, Basarabia. Acuzat de colaborare cu autorităţile române. Condamnat.

ROGATI, Alexandra. N. în 1935. Vezi Rogati Maria.

ROGATI, Ana. N. în 1938. Vezi Rogati Parascovia.

ROGATI, Arhip. N. în 1945. Vezi Rogati Maria.

ROGATI, Constantin. N. în 1930. Vezi Rogati Parascovia.

ROGATI, Constantin. N. în 1931. Vezi Rogati Maria.

ROGATI, Maria. N. în 1910. Soţia lui Afanasie V. Deportată în 1949, în reg. Tiumen, U.R.S.S., împreună cu copiii: Constantin, Alexandra, Vasile, Arhip.

ROGATI, Parascovia. N. în 1895. Din com. Puţintei – Orhei, Basarabia. Deportată în 1949, în reg. Omsk, U.R.S.S., împreună cu copiii: Constantin, Ana.

ROGATI, Vasile. N. în 1948. Vezi Rogati Maria.

ROGATI-GRECU, Ana. N. în 1939. Vezi Rogati-Grecu Parascovia.

ROGATI-GRECU, Constantin. N. în 1930. Vezi Rogati-Grecu Parascovia.

ROGATI-GRECU, Efrem V.  N. în 1898 în com. Puţintei – Orhei, Basarabia. Fost primar P.N.L. Condamnat în 1941 la 10 ani muncă silnică. A murit în 1942, în lg.

ROGATI-GRECU, Parascovia. Soţia lui Rogati-Grecu Efrem V.  N. în 1895. Deportată în 1949, în reg. Omsk şi apoi în reg. Tiumen, U.R.S.S., împreună cu copiii: Constantin, Ana.

ROGER, Ioan. N. la 5 nov. 1912. Fiul lui Grigore şi al Sultanei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)        

ROGER, Matyas. Cetăţean român de naţionalitate germană. În 1948, în timpul vizionării unui film de actualităţi din timpul războiului, a făcut comentarii cu prietenul de alături. La ieşirea din cinematograf, amândoi au fost agresaţi şi predaţi Securităţii. În cele din urmă au fost condamnaţi.

ROGHINSCHI, Ecaterina. N. în 1892. Vezi Roghinschi Timotei G.

ROGHINSCHI, Timotei G. N. în 1893. Din oraşul Bălţi, Basarabia. Deportat în 1949, în reg. Irkutsk, U.R.S.S., împreună cu soţia, Ecaterina.

ROGIN, Alexandru. N. în 1872. Funcţionar pensionar. Arestat în 1955 şi ucis în anchetă.

ROGOBETE, Aurelian. N. la 20 nov. 1914. Fiul lui Constantin şi al Gheorghiţei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOBETE, Constantin. N. la 15 iul. 1914. Fiul lui Alexandru şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOBETE, Gheorghe. Din Reşita. Student la Fac. de Chimie din Cluj. Arestat în 1948 cu lotul Centrului Studenţesc Legionar şi condamnat de T.M. Cluj, în procesul din 23 apr. 1949. După 3 zile de la pronunţarea sentinţei a fost dus la pen. Piteşti, la „reeducare”, unde a fost desemnat de Bohotici Ion ca şef al celor condamnaţi la temniţă grea. Aici a fost torturat de echipa lui Ţurcanu, apoi a fost transferat la pen. Gherla şi mai departe prin alte închisori.

ROGOBETE, Nicolae. N. la 24 nov. 1913. Fiul lui Constantin şi al Paraschivei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOBETE, Şerban. N. la 19 sep. 1921. Fiul lui Nicolae şi al Margaretei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOCIN, Trifan. N. la 1 feb. 1921. Fiul lui Dumitru şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJA, Alexei C. N. în 1901. Din com. Selişte – Orhei,Basarabia. Fost poliţist. Condamnat în 1941 la muncă forţată şi trimis într-un lagăr din Siberia.

ROGOJA, Elena. N. în 1894. Deportată în 1941 în Siberia, împreună cu copiii: Zahar, Nicolae, Fiodor, Simion, Mihai.

ROGOJA, Fiodor. N. în 1933. Vezi Rogoja Elena.

ROGOJA, Nicolae. N. în 1930. Vezi Rogoja Elena.

ROGOJA, Simion. N. în 1935. Vezi Rogoja Elena.

ROGOJA, Zahar. N. în 1926. Vezi Rogoja Elena.

ROGOJAN, Dumitru. N. la 10 sep. 1927. Fiul lui Ioan şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJAN, Elisabeta. N. la 8 sep. 1918. Fiica lui Gheorghe şi a Susanei. Condamnată. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJAN, Gheorghe. N. la 25 feb. 1922. Fiul lui Ioan şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

 ROGOJAN, Octavian. N. la 8 iun. 1924. Fiul lui Ion şi al Ecaterinei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJAN, Rozalia. N. la 25 ian. 1925. Fiica lui Mihail şi a Rozei. Condamnată. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJAN, Titus-Teodor. N. la 7 aug. 1947 la Oraviţa. D.O din 18 iun. 1951, în Bărăgan, pentru 4 ani şi o lună. 

ROGOJAN, Toma. N. la 15 aug. 1908. Fiul lui Florea şi al Mariei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJAN, Vasile. N. la 6 feb. 1896. Fiul lui Petru şi al Elisabetei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJANU. Profesor. Condamnat ca legionar după rebeliunea din 1941. După instalarea comuniştilor, în 1945, s-a aflat printre cei care au iniţiat la Aiud o acţiune de „reeducare” prin discuţii pe teme marxiste şi cântece muncitoreşti, obţinând în schimb, în 1947, eliberarea unui număr de 60-80 de deţinuţi. Închis în aceeaşi perioadă, Bogdanovici Alexandru a încercat să refacă sistemul de reeducare, în 1948, prin „Organizaţia Deţinuţilor cu Convingeri Comuniste” (O.D.C.C.) dar, după cum se ştie, a fost omorât de Ţurcanu Eugen, în apr. 1950, la Piteşti; la rândul său, Ţurcanu a fost executat în 1954, împreună cu alţi 16 deţinuţi-torţionari, în urma procesului în care au fost judecaţi pentru „activităţile” de la Piteşti şi Gherla. Între 1962-1964 regimul a mai iniţiat o „reeducare”, pentru compromiterea definitivă a deţinuţilor legionari.

ROGOJANU, Constantin C. N. la 2 mar. 1901 la Roşia de Jiu – Gorj. Ţăran. Arestat în 1952 şi dus la Canal. A murit pe 23 mar. 1953 în lg. de la Poarta Albă, din cauza muncii extenuante şi a lipsei de îngrijiri medicale şi alimentaţie.

ROGOJANU, Gheorghe. N. la 5 nov. 1903. Fiul lui Vasile şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJANU Titus. N. la 27 dec. 1915 la Aninoasa-Livezeni, Argeş. Fiul lui Teodor şi al Matildei. În 1945 a fost numit comandantul Legiunii Caraş. A fost arestat pe 6 sep. 1948 şi condamnat. Detenţia la pen. Văcăreşti, Aiud, Ploieşti, Făgăraş, Jilava, Gherla şi minele de plumb Baia Sprie, până în 1956. La Baia Sprie a fost perceput ca om al administraţiei, alături de cpt. de jandarmi Petrescu Gheorghe. Avocatul Nicu Păun îl numeşte chiar turnător în cartea pe care a publicat-o. Rearestat în 1958 a stat din nou prin închisori până în 1964, când a fost graţiat.

ROGOJANU, Titus-Teodor. N. la 7 aug. 1947 la Oraviţa, Caraş - Severin. D.O. în Baragan, pentru 4 ani şi o lună. Stabilit la Timişoara.

ROGOJANU, Valeriu. Căpitan de jandarmi. Detenţia în pen. Jilava, Aiud şi minele de plumb Baia Sprie.

ROGOJANU, Zoe (n. Musa). N. la 23 apr. 1922 la Hunedoara. D.O. la Olaru, în Bărăgan, împreună cu fiul său, de la 18 iun. 1951 până în 1956.

ROGOJIN, Maria. N. în 1880. Din Stoicani-Soroca, Basarabia. Deportată în 1949, la Kurga, U.R.S.S.

ROGOJINARU, Domnin. N. la 6 nov. 1919. Fiul lui Stancu şi al Costicăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJINARU, Ivan M.  N. în 1900. Din com. Al. I. Cuza –Vulcăneşti, Basarabia. Chiabur. Condamnat în 1947 la 8 ani muncă silnică.

ROGOJINĂ, Agafia S.  N. în 1897. Din Chişinău. Deportată în 1949, împreună cu fiica, Irina.

ROGOJINĂ, Alexandru. N. în 1940. Vezi Rogojină Vasilisia.

ROGOJINĂ, Dumitru. N. la 17 dec. 1914. Fiul lui Marin şi al Ilincăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOJINĂ, Haralampie, I.  N. în 1885. Din com. Mărăndeni – Făleşti, Basarabia. A fost supus represiunii în 1940.

ROGOJINĂ, Irina. N. în 1936. Vezi Rogojină Agafia S.

ROGOJINĂ, Mihai. I.  N. în com. Stoicani – Soroca, Basarabia. Condamnat în 1945 la 5 ani muncă silnică, pentru „colaboraţionism” cu autorităţile române.

ROGOJINĂ, M. I. Din Camenca. Condamnat în 1945 la 5 ani. Soţia, Rogojină Vasilisia, a fost deportată în 1949.

ROGOJINĂ, Sabina. N. în 1938. Vezi Rogojină Vasilisia.

ROGOJINĂ, Vasilisia. N. în 1919. Soţia lui Rogojină Mihai I. Deportată în 1949, în reg. Kurgan, U.R.S.S., împreună cu copiii: Sabina, Alexandru.        

ROGOJINĂ, M. I.  Din Camenca. Condamnat în 1945 la 5 ani închisoare.

ROGOVAN, Petre. Din Mercina-Caraş -Severin. Arestat în 1946.

ROGOVAN, Petru. N. la 23 sep. 1904. Fiul lui Constantin şi al Stancăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVEANU. N. la 4 oct 1912 în com. Cegani – Ialomiţa. Arestat în 1951 şi dus la muncă forţată la Canal. Stabilit la Constanţa, Aleea Macilor 6.

ROGOVEANU, Aurel. N. la 18 nov. 1904. Fiul lui Dănilă şi al Sofiei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVEANU, Aurel. N. la 8 nov. 1914. Ţăran din Banat. D.O. în Bărăgan, după 1951.

ROGOVEANU, Constantin. N. la 24 nov. 1924. Fiul lui Gheorghe şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVEANU, Dumitru. N. la 23 ian. 1905, în com. Dunărea – Constanţa. Preot la Medgidia. Arestat cu valul din 15 aug. 1952. Detenţia în lg. Galeş şi Peninsula. Eliberat pe 25 apr. 1953.

ROGOVEANU, Dumitru. N. la 23 ian. 1905. Fiul lui Ion şi al Dumitrei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVEANU, Ion. N. la 2 iun. 1903. Fiul lui Ion şi al Floarei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVEANU, Nicolae. N. la 28 feb. 1946 la Flămânda - Mehedinţi. D.O. din 18 iun. 1951, în Bărăgan, pentru 4 ani şi o lună. Stabilit la Timişoara.

ROGOVEANU, Petre. N. la 17 mar. 1925. Fiul lui Constantin şi al Elenei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVENCO, Nicolae. N. la 19 nov. 1904. Fiul lui Nicolae şi al Alexandrei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOVOI, Filip I. N. în 1902. Din Chişinău. Deportat în 1949, în reg. Kemerovo, U.R.S.S.

ROGOZ, Anton. N. la 17 iun. 1930. Fiul lui Marin şi al Caterinei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Constantin. Arestat în primăvara anului 1959 la Securitatea din Iaşi. I s-a înscenat un proces în care a fost acuzat de apartenenţă la o organizaţie creată în com. Plopana-Iaşi în scopul răsturnării regimului prin violenţă. Condamnat de T.M. Iaşi, prin sen. nr. 389/27 iun. 1959. În acelaşi proces au fost inculpate aproape 20 de persoane.

ROGOZ, Constantin. N. la 10 nov. 1901. Fiul lui Vasile şi al Sevastiţei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Dumitru. N. la 14. mar. 1933. Fiul lui Iordache şi al Stancăi. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Florea. N. la 14. sep. 1927. Fiul lui Nicolae şi al Ioanei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Gheorghe. N. la 15 aug. 1922. Fiul lui Constantin şi al Saftei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Gheorghe. N. la 2. sep. 1929. Fiul lui Mihai şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Mihai. N. la 19. mai 1900. Fiul lui Teodor şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Ştefan. N. la 5 dec. 1924. Fiul lui Ioan şi al Elenei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZ, Traian. N. la 13 ian. 1911. Fiul lui Toader şi al Anei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZEA, Florea N. Din com. Puchenii-Moşneni, Prahova. Condamnat prin sen. nr. 40/7 mai 1958 a T.M. Bucureşti. A executat 6 ani, 4 luni şi 26 zile, până la graţiere. În 1960 era la pen. Văcăreşti, bolnav de TBC.

ROGOZEA, Haralamb. N. la 10 feb. 1913. Fiul lui Ioan şi al Smarandei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

ROGOZEA, Solomon. N. la 12 nov. 1921. Fiul lui Vasile şi al Zenoviei. Condamnat. (Arhiva S.R.I.)

     ROGOZEANU, Gheorghe A.  N. în 1915 la Suliţa – Botoşani, domiciliat în com. Tămaia – Bihor. Subofiţer. Condamnat la 6 luni închisoare.