Prima pagină
  Arhiva de documente
    Colecţia Ioan Rosca
      Istoria unei contestaţii
        2004 - 1


Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

2004 - 1


Despre Microsoft ca exemplu de manipulare a "pietei libere"

A. Microsoft ESTE o escrocherie, publicat in grupul "Societatea de miine" la 05-01-2004
"[..]Microsoftul e o escrocherie monumentala subtil-abuziva, sustinuta de SUA, una din armele neocolonialiste cele mai nerusinat-rafinate. Am sa incerc pe viitor sa explic de ce, sa arat pe acest studiu de caz paradoxul liberalismului real- perfect simetric cu cel al socialismului real.[..]"

B. Raspuns domnului Onicescu, publicat in SDM la 09-01-2004
" [..] ceea ce voi incerca sa explic este cum, in solutia IBM-DOS a fost implantata saminta care a generat imparabil anormala dominatie si avutie Microsoft."

C. Microsoft si imperialismul tehnologic, publicat in SDM la 11-01-2004
" [..]Am fost implicat profund in introducerea sistemului de televiziune color si a calculatoarelor personale in Romania, incit pot distinge diferenta de strategii si obiective intre cele doua campanii tehnologice, sesiza incorectitudinea manevrelor Microsoft.[..] Nimeni nu poate concura pe cel care a confiscat sistemic piata indiferent cit de competitiv ar fi produsul alternativ, daca in spatele sau nu e o forta gigantica. Aceasta e problema liberalismului contemporan: cistigatorul imbogatit controleaza continuarea jocului[..] capusa s-a amestecat intim cu organismul pe care fagociteaza, l-a organizat in jurul ei, i-a devenit inima, incit se poate pretinde azi de neinlocuit [..]Indivizii devin dependenti de supravietuirea structurilor care ii spoliaza. [..] Ratacit in complexitate, fara un stapin reperabil, sclavul produce mai eficace crezindu-se liber, nu mai creeaza dificultati accidentale, nu se mai revolta[..]"
Critica imperialismului american

A. Replica la un mesaj legat de Serbia , publicat in SDM la 09-01-2004
" Denunt strategia SUA de a cotropi progresiv lumea ascunzindu-si interesele hegemonice in spatele pretextelor pro-democratice, umanitare, civilizatoare etc.[..] Sint scandalizat si inspaimintat ca in Romania se vor reintroduce baze militare straine, fara ca poporul roman sa fie informat si consultat cu adevarat asupra implicatiilor. Si nici macar nu vad o miscare politica credibila care sa se impotriveasca acestei colonizari de catifea operata in ceata pseudo-democratiei.[..]"

B. Americanii se retrag dupa ce rezolva , publicat in SDM la 10-01-2004
" [..] tributul ajunge la "Poarta" prin intermediul unor relatii comerciale asimetrice. Neocolonialismul se bazeaza pe scheme subtile, suficent de complexe pentru a nu mai fi observate si intelese de victime. [..]Ataca numai atunci cind un regim nu le (mai) este obedient (suficent) si se retrag dupa ce au pus lucrurile la punct [..] Sintem singurii nostri prieteni, trebuie sa ne refacem prin noi, nu sa ne lasam hipnotizati ideologic, leganindu-ne in iluzii.[..] Nu ne-a aparat NATO cind a fost cazul. Nu ne apara nici azi de ariegarda securista cu care coopereaza perfect. [..] Nu ne va apara nici de rusi ci va acoperi colonizarea noastra economica, aruncindu-ne eventual in conflicte catastrofale, daca o vor cere interesele imperiului.[..]

C. Unii cred ca SUA e la remorca Israelului, publicat in SDM la 19-01-2004
"Cine poate si vrea, ar trebui sa verifice informatiile despre controlul Israelului asupra politicii, economiei, finantelor sau mediei americane. In ce ma priveste, nu mai are importanta cine manipuleaza pe cine in aceasta monstruoasa coalitie."
Critica politicii Israeliene

A. Ce contest eu Israelului, publicat in SDM la 12-01-2004
"[..]dincolo de toate detaliile si speculatiile posibile, pentru mine nu exista dubii privind cine este vitima si cine este agresorul in acest “conflict” (de fapt un genocid ce intimpina rezistenta); nu voi fi nici o data de partea opresorilor, fie ei securisti, nazisti, sovietici, americani, musulmani sau Israelieni, oricite argumente ar capitaliza.[..]"

B. De ce nu ma las intimidat, publicat in SDM la 14-01-2004
"[..]se intimpla ca nu mai pot suporta acest tip de santaj. Eu nu am facut nimic evreilor, nu ma las holocaustizat, nu apartin unei comunitati in care evreii ar fi in vre-un fel azi chinuiti. Nu am de ce sa ma apar. Eu vin dintr-o tara care sufera genocid comunist de peste 50 de ani si vorbesc despre un stat (Israel) care practica genocid anti-palestinian de peste 50 de ani. Eu deci ACUZ ! [..] Darimam statuile lui Antonescu la ordinul unora care se dedau AZI la crime impotriva umanitatii.[..] Inteleg perfect politica benzii mafiote de la Bucuresti, interesate numai in consolidarea externa a lagarului de explotare. Dar ei nu reprezinta poporul roman iar noi nu ar trebui sa tacem. [..]"
Victorii si infringeri solidare

A. Catre Adrian Vasiliu, publicat in SDM la 10-01-2004
"O data evadat din puroiul romanesc, emigrantul ajus in Apus simte ca traieste mai bine pentru acelasi efort depus si ca tensiunea inter-umana din jur a scazut. A parasit brutalitatea grupului perdant, aterizind in civilitate, a sarit de partea cistigatoare, care si-a putut dezvolta solidaritatea. E mai placut sa fii celula intr-un lup bine hranit decit intr-o capra famelica, iti poti permite chiar luxul sa critici lupul care te hraneste cu singe. [..]Te poti intoarce apoi spre cei de acasa, dindu-le lectii condescendente de democratie si emancipare, certindu-i ca se sfisie in mizerie, uitind ca din minusul care-i inraieste pe ei se intretine lupul ce te gazduieste pe tine."

B. Replica, publicat in SDM la 11-01-2004
"[..]Am tacut prea mult. Nu se construieste nimic valoros pe minciuna. Dovada e ca, in ciuda atitor menajamente fata de liderii de moment, Romania e infundata in dezastru. Mizantropul uriteste realitatea. Eu doar o reflect, pentru ca nu o mai suport."

C. Anexa, publicat in SDM la 11-01-2004
"[..] Iar vestitii « tineri agresivi » care se ridica azi in Romania, aratindu-se scirbiti de mentalitatile detinutilor din lagarul comunist, nu gindesc intr-adevar ca vechile victime- pentru ca au ales mentalitatea vechilor gardieni. [..] Nimic nou deci sub soarele luptei nemiloase pentru interes propriu. Deci nu inteleg ce reproseaza noile animale de prada, cu instinct pur pragmatic securicomunistilor romani. Ca nu au gestionat mai eficace ferma animalelor sau ca au pierdut-o din mina ?[..]"
Patriciu stie..., publicat in SDM la 11-01-2004
"Un extras din interviul publicat de Ziua cu Dinu Patriciu arata ce el stie de ce e nevoie pentru un capitalism modern: de credinta in sistem a pestilor prinsi in plasa sa:[..]"
Comentarii pe marginea dezinformarii

A. Aliante periculoase, publicat in SDM la 20-01-2004
"[..] Nu era nevoie sa ne opunem frontal acestui monstru singeros, dar nici sa ne aruncam slugarnic la picioarele lui, invitindu-l sa-si aseze la noi bazele militare, implicindu-ne iremediabil si nenecesar in imprevizibilul sau destin imperial.[..] A te aburca catre Europa, ca agent destabilizator comandat de SUA- este lipsit de justificari pragmatice sau morale si nu promite nimic bun.[..] indolenta conducatorilor, dominati de interesul de a ramine (nestingheriti din exterior) la cirma lagarului romanesc. Ei spera (probabil justificat) ca noii lor « camarazi » americani vor fi recunoscatori pentru serviciile de Iuda internationala facute in numele si pe spatele Romaniei confiscate.[..]Alegatorii (oricit ar fi de multi) care sint impotriva politicii guvernului actual nu dispun de nici un partid solid care sa-i reprezinte ![..]"

B. Razboiul euro-dolar, publicat in SDM la 20-01-2004
"[..] ne aflam in plin razboi euro-dolar pentru pozitia de inima financiara mondiala (stat care primeste marfa oferind in schimb ...moneda de schimb).[..] Admiratorii hipnotizati ai occidentului ar putea fi treziti daca ar intelege mecanismele reale ale puterii si ale relatiilor internationale, evitind prosternarea si complexele sterile in fata succesului lupului american- pe care Romania nu are cum sa-l imite si nici de ce sa-l admire. Ar intelege si ce se ascunde in fata gesturilor de tandrete tirzielnica si exasperata cu care ne imbie sacalul european [..] de-abia scapati din ghearele tigrului rus(ce sta inca la pinda) si aflati inca in mina enormei capuse nationale, romanii nu gasesc nici afara, decit conditii de jungla sofisticata. Nu au avut unde evada in 1989.[..]"

C. Sistemul politic american, publicat in SDM la 20-01-2004
" Nu stiu citi din cei pe care i-a excitat politic aparitia doamnei Lia Roberts la Bucuresti stiu cum functioneaza masina politica americana. Textul de mai jos contine citeva explicatii.[..]"

D. Ce "informatie" consuma publicul romanesc, publicat in SDM la 20-01-2004
"[..]Imi amintesc vremurile cind "Adevarul" trimitea oamenii de bine, sa ne mature din Piata Universitatii pentru ca voiam sa vindem tara... Acum raspindeste "adevaruri" despre Iraq... Inteleg noile orientari, noile indicatii, noile umilinte, noile tradari, noile minciuni, noile taceri. Unde e societatea civila, multimea insetata de adevar si dreptate? Unde e spiritul contestatar si justitiar al "revolutiei din decembrie"? Ce esec, ce batjocura, ce rusine ....[..]"
Situatia din Moldova

A. A Pozitia CMR fata de "proiectul de autonomie" al CNS: intrebari pentru domnul Cojocaru, publicat in SDM la 20-01-2004
" [..]Cei care spera ca sfirtecarea Moldovei va fi rezolvata prin aliante geostrategice tenebroase, prin inregimentarea fara rezerve intr-una din taberele care se confrunta acum la nivel mondial, trebuie sa constientizeze riscurile de manipulare, confiscare, folosire si jertfire de catre vulturii pe care ii cheama in sprijin. Ar fi mai sanatos sa se incerce mai ales luminarea si activarea poporului roman. El trebuie sa faca unirea.[..]"

B. Raspuns pentru Diana, publicat in SDM la 21-01-2004
" [..] Romania NU e "obsedata de ideea pastrarii integritatii nationale"- altfel nu ar asista uluitor de pasiva, de 13 ani, la indepartarea unei parti a teritoriului ei istoric, platita cu atita suferinta. Stiu ca ambele parti sint prizonierele unor guverne antinationale dar poporul roman nu poate fi absolvit de orice raspundere.[..]"

C. Intrebari si mai clare pentru domnul Cojocaru, publicat in SDM la 22-01-2004
"[..]Sinteti sau nu de parere ca Transnistria nu apartine Moldovei ? Sinteti sau nu de parere ca sudul si nordul Moldovei au fost acaparate de Ucraina, fara nici o legitimitate ?[..] Sinteti sau nu de parere ca guvernele de la Bucuresti (1990-2004) nu apara interesele reintregirii Romaniei?[..] Sinteti sau nu de parere ca ar trebui organizate imediat doua referendumuri prin care populatia celor doua state sa se pronunte democratic asupra reunificarii?[..]"

D. Tema Basarabiei ca exercitiu de ipocrizie: raspuns domnului Apahideanu, publicat in SDM la 22-01-2004
" Nu stiu de unde sinteti dv. dar eu sint roman- moldovean cu radacini pe ambele parti ale Prutului. Stiu ce tribut ENORM de vieti si suferinta a fost deja platit pentru mentinerea integritatii la Est a Romaniei. Ma oripileaza dorinta unor compatrioti alienati de a eluda acest tribut, pentru a nu provoca ipotetice suparari unor ipotetice cancelarii, de la care se asteapta ipotetica ameliorare a blidului de ciorba. Nu ma pot gindi la moldovenii- romani de dincolo de Prut ca la locuitorii unei alte tari, tampon pentru Romania (si Europa ).[..]"

E. Drept istoric, publicat in SDM la 22-01-2004
"Romania s-a oprit la Nistru si nu trebuie sa-l treaca (cum nu trebuia sa-l treaca nici Antonescu...). Procentele de populatie trebuie corelate cu alte argumente. De exemplu, deportarea (genocidul) romanilor din Basarabia si implantarea de populatie adusa de aiurea din imperiul rus nu dau nimanui drept demografic asupra Basarabiei (neciuntite) oricit de decimata ar fi populatia romaneasca. [..]"

F. Referendum, publicat in SDM la 22-01-2004
" Un referendum in Romania si in Moldova nu are rost decit precedat de o campanie foarte solida de analiza a problemei si de informare a populatiei privind mizele si consecintele previzibile. [..] nu vad cum putem evita acest pas al consultarii populatiei, daca sintem realmente democrati. Si nu cred in teoria elitista, ca destinul Romaniei e mai bine servit de cei de la Putere. Mai ales in conditiile de zi..."

G. Tema Transnistriei si alte diversiuni, publicat in SDM la 22-01-2004
" [..]Exista riscul ca rusii sa consolideze in timp satelizarea Moldovei. Dupa ce intram in Europa, nu vom mai decide noi daca intra si Moldova si in ce raport va fi fata de Romania. Numai acum cele doua populatii au INTREAGA putere de a decide o unificare. Iar in conjunctura actuala, Europa ar lua nota de faptul implinit, integrind si o Romanie intregita. Strabunii nostrii au facut in 1859 si 1918 manevre cistigatoare de acest fel in conditii mai putin favorabile decit cele create dupa 1989. Erau insa construiti altfel, nu si-au tradat neamul pentru facilitati iluzorii[..]"

H. Argumente pentru referendum, publicat in SDM la 23-01-2004
"[..] Interebarea ce trebuie pusa la referendum este: " Sinteti de parere ca a venit momentul ca Romania (Moldova) sa se unifice?" Un refuz nu ar trebui sa inchida perspectivele de viitor. Quebec-ul a afacut o sumedenie de referendumuri pentru a incerca separarea de Canada, toate nereusite, toate legitime.[..] Ma domina insa impresia ca acest dosar scoate in evidenta alienarea populatiei dispusa sa-si tradeze neamul si istoria, ipocrizia generala cu care lasitatea e transfigurata in intelepciune, si mai ales faptul ca politicienii NU reprezinta interesele tarilor pe care le conduc[..]"

I. Un text mai vechi despre Basarabia, publicat in SDM la 13-02-2004
" [..]Am selectat aici un text pe care l-am publicat pe Internet in anul 1994, cu ocazia implinirii a 76 de ani de la actul din 25 Martie 1918. Inainte de a-l lansa, l-am prezentat in fata comunitatii romanilor din Montreal, [..] Am cerut totusi semnatura imediata a celor ce-si asumau tonul meu, pentru ca voiam sa pun textul pe Internet in acea zi de 25 martie. Nu a semnat nimeni, toata lumea asigurindu-ma ca o va face dupa analiza aminata. Care nu a mai avut loc niciodata....[..]."

J. Scrisoare deschisa catre Iurie Rosca, publicat in SDM la 13-02-2004
" Redau aici texul unei scrisori trimise luna trecuta, la care nu am primit raspuns, ceea ce m-a decis s-o fac publica. "Domnule Iurie Rosca, 1 Sint un roman- moldovean cu radacini pe ambele maluri ale Prutului si va scriu ca unui moldovean-roman, frate [..] Dar intervin, in preajma aniversarii Unirii, pentru ca nu as dori sa ne ratacim (impotmolim) in ambiguitate. Mi-e frica ca veti fi impinsi (folositi) in batalii periculoase si confuze, si tradati de toate partile- cind se va ajunge la masa verde a noului echilibru…Ar fi pacat sa va jertfiti pe un front de diversiune.Cu prietenie,Ioan Rosca" [..]"
Situatia din Romania - semnale de presa si comentarii

A. Pazea ! vine noua generatie ..., semnal de presa comentat, publicat in SDM la 20-01-2004
"In Evenimentul Zilei de azi gasim acest articol, bun de medicament contra oricarei exaltari (sperante) privind viitorul Romaniei.[..] Dupa 14 ani de pseudo-activitate a opozanturii "intelectuale", dupa 14 ani de tratament imbecilizant furnizat prin televiziune si presa, dupa 14 ani de spectacol de succes mafiot si jalnice incitari parintesti, dupa 14 ani de degradare sufleteasca produsa de mizerie si manipulare, tinara generatie a ajuns din 1989 in "1984"- o jalnica masa de manevra ..."

B. O data in plus, Valerian Stan vorbeste si pentru mine, semnal de presa publicat in SDM la 24-01-2004

C. Din dosarul aservirii Romaniei - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 27-01-2004
"Iata un exemplu de "afacere" facuta inte stapin si sluga. Desigur pagubosii vor fi sarantocii fraieri ai Romaniei, in timp ce citeva buzunare de smecheri se vor umfla consistent.Dar "sa facem totul" pentru cincinalul integrarii....[..]"

D. Doar o fila din romanul dezinformarii romanilor - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 27-01-2004
" Modul in care e "bagata" Romania in UE si NATO anuleaza orice urma de democratie reala. Nimeni nu a dat nici o sansa sa inteleaga ceva populatiei, ce sa mai vorbim de decizie. Turma inainteaza beata catre staul sau abator. Paznicii si lipitorile nici macar nu au dificultati.[..]"

E. Un exemplu expresiv de tilharie - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 27-01-2004
" [..] Nimeni nu vrea sa calculeze avutia care s-a pradat si distrus in acesti ani. [..] S-au folosit tot felul de lozinci de acoperire, o vasta panoplie de diversiuni. [..] Este probabil una din cele mai mari escrocherii din istorie, dintre cele mai mari crime facute impotriva romanilor, e cauza unei distrugeri economice si sociale foarte greu reparabile. Faptasii, ciocoii care formeaza noua patura "intreprinzatoare", ne invita sa ne resemnam, sa acceptam relieful economic sculptat prin TRADARE. Eu inca sper ca vor plati. Ar merita sa luptam pentru asta. Nu mai avem ce pierde[..]"

F. Justitie si lege - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 12-02-2004
" Articolul de mai jos, extras din Adevarul, poate trezi pe cei care inca nu inteles ce inseamna "legalitate": dreptul stapinilor de a-si mentine dominatia, pirghia prin care lupul se apara de abuzurile oilor...Ideea curatirii Romaniei "de jos in sus" imi da fiori. La acest capitol, profesorii occidentali pot preda tehnici bine puse la punct. Vai de cei ce nu apuca sa se aburce suficent de sus in peisajul romanesc inainte de a-i ajunge potopul ordinii noi.[..]"

G. De 14 ani, nici un candidat anti-mafie, semnal de presa comentat, publicat in SDM la 17-02-2004
" In jurul candidaturii penibile "Lia Roberts" se face speculatia ca va culege voturile nemultumitilor fata de insuportabilii baroni politici autohtoni. Daca e asa, daca exista un bazin exploatabil de nemultumire, atunci cum se explica absenta, de 14 ani (la alegerile din 1990,1992, 1996, 2000) unui candidat credibil pe o platforma anti-sistem mafiot, anti-securista sau anti-comunista-radicala? Cum de nu a incercat nimeni macar o singura data sa propuna poporului roman continuarea politica a Revolutiei?[..]"

H. Manipulare prin discurs despre manipulare- semnal de presa comentat, publicat in SDM la 19-02-2004
"Consider textul de mai jos un excelent exemplu de neo-parsivenie "analitica".Aflam din el prin ce prisma ar trebui sa privim realitatea din Romania ca sa ne deconstruim luciditatea dureroasa. Se poate manipula si perorind despre manipulare.[..]"

I. Lumea in care traim: Sa alcatuim actul de acuzare- semnal de presa comentat, publicat in SDM la 26-02-2004
" Ar trebui redactat un compendiu explicind strategiile (mecanismele) miseliei si jafului. Minutios, situatie de situatie. Alcatuit un dosar solid pentru: falsificarea licitatiilor, masluirea privatizarilor, traficul de influenta, jacmanirea populatiei, intoxicarea informationala, mituirea administratorilor, acapararea paminturilor, devastarea padurilor, distrugerea intreprinderilor, degradarea constiintelor, falsificarea politicii, haituirea si alungarea cetatenilor, tradarea interesului national etc [..]."

J. Efectele activitatii capusei ce distruge Romania - semnal de presa, publicat in SDM la 28-02-2004

K. Foarte expresiv - semnal de presa, publicat in SDM la 28-02-2004
Despre coruptie

A. Ginduri contestatare despre coruptie, publicat in SDM la 28-01-2004
" [..]Scopul campaniei impotriva micii coruptii, in numele respectului legii (pe care cei mari o incalca fara nici un risc) este domesticirea sclavilor, intarirea puterii stapinilor, consolidarea dictaturii mafiei. Un partid sau o miscare solidara cu grosul poporului roman nu ar trebui sa combata supravietuirea, ci fagocitarea sa. Rebeliunea foamei e legitima. Pina la schimbarea metabolismului actual, mica “ciupeala”, nemaiajungind in gestiunea “centrala”, micsoreaza prada marii capuse.[..]."

B. Pricipializarea Romaniei, publicat in SDM la 24-02-2004
" [..]Daca numai unii sint corecti, operind ca oi intre lupi, ei nu fac decit sa usureze manevrele lupilor! Schimbarea atititudinii trebuie conjugata deci cu schimbarea regulilor jocului socio-politic, corectititudinea trebuie sprijinita structural![..]"
Miscarea pentru democratie reala

A. Manifest, publicat in SDM la 30-01-2004
" [..]Marul democratiei putrezeste dinspre simburele puterii care o pazeste de indivizi sau grupari care o ameninta ocazional. Face cancer secretind anticorpi[..]Dupa atitea revelatii ale istoriei, nu se mai poate acorda prezumtia de buna intentie politicienilor (mai ales intr-un context ca acela al Romanieide azi).[..] Ar trebui declansata ACUM o miscare viguroasa de aparare a natiunii impotriva abuzului (farsei) politice, fara frica de a “lovi” in partidele pe care le-am cocolosit deja pagubos, sperind ca vor elibera Romania. O miscare de analiza care sa-si mute privirea de la efecte la cauze, cautind instrumente CONCRETE pentru impiedicarea abuzurilor, ocupindu-se apoi intensiv cu informarea populatiei, cu popularizarea dezbaterilor importante, cu sensibilizarea cetatenilor fata de pericolul confiscarii democratiei[..]Sa reaminteasca poporului roman ca are dreptul de a avea dreptate in lupta cu conducatorii sai tradatori. Asta e democratia reala.Cind redeschidem Piata Universitatii?"

B. Replica la o replica, publicat in SDM la 30-01-2004
"[..] Daca Piata a fost o capcana -supapa si nu un stimulator al constiintei si revoltei, atunci, cind ea a fost inchisa, de ce nu a explodat vestitul cazan cu aburi, ci romanii s-au topit in murdarie si apatie generala? [..] A fost contestarea regimului Iliescu si alegerilor din mai o forma de anarhism sau o legitima condamnare a pseodo-democratiei? [..] Nu ma refeream la a redeschide Piata in acelasi mod, ci in acelasi spirit: adevar,justitie, emancipare, solidaritate, demnitate, responsabilitate, rezistenta. Un site web de informare si contestatie ar putea-o continua perfect."

C. Explicatii privind motivatiile, compus pe 31-01 si publicat in SDM la 11-02-2004
" [..]Apararea democratiei, confiscata de puterea de la Bucuresti este stringent necesara. Ea cere trecerea in plan secund a ceea ce ne dezbina (opinii politice si preferinte pentru metode de actiune) si impune alcatuirea unei aliante pragamatice, bazata pe o platforma minimala. Nu trebuie sa ne lasam divizati nici de ceea ce ne diferentiaza/ compune/ descompune intelectual. Nemultumitii, intreprinzatorii politici, contestatarii de sistem, analistii lucizi si cautatorii ce-si strapung perplexitatea pot sa se completeze fertil, fiind insa atenti si la riscurile care deriva din diferente. Nu avem de ales. O lume in care inteligenta se identifica cu siretenia, interfereaza cu miselia, rafineaza cancerigen lupta pentru supravietuire si ridiculizeaza candoarea- este doar o temnita sofisticata."
Solidaritate cu guvernul

A. Romanii sa fie uniti - Nu toti ..., publicat in SDM la 30-01-2004
" Nu toti ! Eu de exemplu, sint total impotriva acestei intiative de sprijinire neconditionata a regimului criminal de la Bucuresti. Mi se pare culmea ca, in clipa cind se manifesta in sfirsit niste presiuni din exterior pentru a nu lasa populatia Romaniei la cheremul Mafiei interne, aceste asociatii "rrromanesti" ii dau un cec in alb. E vorba probabil de persoane din diaspora. Dreptul lor. Eu apartin inca exilului."

B. Spre Europa nu trebuie sa ne conduca Securitatea, publicat in SDM la 6-02-2004
" Eu nu sint convins de oportunitatea integrarii Romaniei in Europa, facuta de actualii "cirmaci" politici de la Bucuresti. Avind in vedere interesele lor mafiote, ei vor reprezenta catastrofal interesele populatiei romanesti, sint in stare (au interese) sa ne tradeze cu urmari incalculabile daca il lasam sa negocieze integrarea in numele nostru.Am mai trait o prefacere a Romaniei, dupa 1989, inca si mai legitima decit integrarea in NATO si Europa si am vazut cum se poate transforma o ocazie de emancipare intr-un dezastru socio-economic, daca schimbarea e controlata de o putere criminala.[..]"

C. Comunicatul UMRL, publicat in SDM la 11-02-2004
"Ma bucura acest comunicat oportun! Sper sa semnaleze o insanatosire a politicii crestin-democrate.[..]"
Adoptii internationale, publicat in SDM la 9-02-2004
" [..]Vinderea de copii de catre Mafia din Romania este o monstruozitate. Insistentele (presiunile) externe o a doua, dovedind ce paraziti dezgustatori au ajuns la cirma natiunilor "democratice" ( a se vedea si scandalurile de abuzuri sexuale in care au fost implicati politicieni).[..]"
Votul cenzitar, publicat in SDM la 17-02-2004
" Dezinformarea populatiei nu e numai o cauza- e si un efect. Emanciparea lor nu e numai un mijloc- ci si un scop.[..] Nu inteleg de ce numai tribuni ca Vadim si Iliescu pot avea priza la oameni simpli, pot gasi punte de comunicatie cu ei. Pesemne ca obrazele subtiri s-ar vrea votate desi urasc (dispretuiesc) masa populatiei romanesti.[..]"
Intrarea in Europa

A. Analiza efectelor integrarii, publicat in SDM la 17-02-2004
" Ar fi fost normala o dezabatere publica ampla, pe o tema cu asemnea implicatii. Dar nu observ decit corul Cintarii Integrarii si agitatia febrila de propaganda si "lobby". "Sa intram oricum si vom vedea dupa" - iata noua fila din sirul de atitudini isterice care ne scutesc de Politica. [..] Ce-ar fi sa declansam acum o adevarata dezbatere? [..] Probabil ca si "Europa" ar vedea in asta un semn de normalitate."

B. Romania si UE, publicat in SDM la 02-03-2004
"Nu se va ivi nici o forta de rezistenta- daca nu punem umarul la nasterea si dezvoltarea ei. Nu se va naste nici o alternativa- daca nu se generalizeaza contiinta necesitatii ei. Nu se va raspindi hotarirea de a forta schimbarea autentica daca nu sint clarificate si explicate tuturor mecanismele dominatiei si jefuirii. Nu se va intelege bine procesul aservirii cetatenilor in pseudo-democratii daca vom ramine in capcana aparentei contradictii intre mafia explotatoare (locala) si mafia imperialista (internationala)."
Proteste fata de regimul din Romania

A. Intreventie la o reactie fata de un apel la protest, publicat in SDM la 20-02-2004
" Asadar pina la urma, domnule Apahideanu, nu rezistati nici dv sindromului judecarii "superioare" a intitiativelor altora. Ca ele nu va conving, e una, ca semnalati asta, merge, dar ca v-ati decis sa le sabotati e prea mult."

B. A doua intreventie, publicat in SDM la 21-02-2004
" [..]viata e mult mai adinca, rezistenta are nevoie de inteligenta riguroasa dar si de rebeliune candida. Nu exista protest legitim, dar fara rost.[..] Asa s-a stins flacara revolutiei; din frica de erori, provocari si organizare insuficenta NU numai din entuziasm orb, cum credeti dv. "Nu e inca momentul"- s-a spus... si el nu a mai venit (nu va veni) niciodata ! Am tacut prea mult, am facut prea putin- asteptind marea organizare a Discursului Perfect, a Actiunii Optimale de catre o Formatiune Drapel.[..]"

C. A treia interventie, publicat in SDM la 22-02-2004
" Ar trebui sa nu separam revolta romanilor "dinauntru" si "dinafara". O scindare in plus, nejustificata, a unui front si asa prea divizat. Capusa criminala care are puterea in Romania ii sufoca pe cei prinsi in ghearele ei si mentine in pribegie alienanta pe cei fugiti de ea.[..]. Nicind nu a fost mai necesara o alianta intre prizonierii si evadatii din lagarul romanesc."

D. Sintem uneori la distanta, dar totdeauna inauntru, publicat in SDM la 24-02-2004
" Am fost lungi perioade acasa [..] Fara exceptie m-am lovit de capusa mafiota (pe care nu o pot accepta) si de o populatie degradata (alienata) care mi-a irosit dureros eforturile si disponibilitatile, dar pe care o compatimesc si inteleg. M-au costat enorm aceste incapatinari. [..] Ma mir ca nu s-a observat din scrisul meu ca NU VORBESC DIN EXTERIOR, ca exprim exasperarea si revolta celor care se zbat tragic in cancerul romanesc, ca incerc sa sintetizez conditia victimelor- dintre care fac si parte si prietenii mei impotmoliti in Romania.[..]"

E. Incercare si resemnare, publicat in SDM la 25-02-2004
"[..] Pentru a-si depasi umilinta, victima isi asuma dreptatea calaului, invidiindu-i eficacitatea. Violul e urmat de casatorie. Renegarea panseaza ranile infringerii. "Big Brother" e iubit, neputind fi invins. Sindrom al unei domesticiri implinite. Astfel trec revoltatii neputinciosi in extrema acceptarii principiale a ceea ce nu pot schimba practic.[..] Daca nu suporti o celula, sapi santuri incercind evadarea, indiferent de sansele de a reusi si de numarul de ratari consumate. Un milion de actiuni nereusite sint mai bune decit stingerea completa a luminii din noi."
SUA, NATO si razboiul din IRAQ

A. File din campania nemiloasa de jefuire a petrolului Iraqian - semnal de presa comentat semnal de presa comentat publicat in SDM la 22-02-2004
" Ma intreb cind vor incepe romanii sa protesteze pentru implicarea oficiala a tarii lor intr-o actiune odioasa de cotropire si jaf? Dupa ce au asteptat jumatate de secol ca occidentul sa intervina auzind sunetul zdrobirii oaselor si constiintelor lor, iata ca romanii accepta fara sa clipeasca postura de slugi si complici pentru hoti si calai. Animalizati de pofte jalnice de prada, vizind pozitii de ieniceri pentru noua Poarta din Washington, nu le pasa eternelor victime mioritice de suferinta altor neamuri. Se gudura pentru un os minjit cu singe, pentru un contract de "reconstructie", pentru un strop de petrol. Dar mai cred ca au dreptul la solidaritati din afara...[..]"

B. Trupele de ocupatie (de care am scpat in 1958) revin sub alt steag - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 04-03-2004
" Romania nu poate trai "singurica"...Fata de vremurile de demult, cind ele erau acceptate de nevoie sau intimpinate cu oaste, trupele de ocupatie ale imperiilor sint acum invitate (rugate) sa intre in tara. Ca sa ne apere... in timp ce slujim cu devotament noii stapini.[..]"

C. Atitudine PNT-CD - semnal de presa comentat , publicat in SDM la 15-03-2004
" E pacat ca PNT-CD adopta aceasta atitudine ipocrita, slugarnica,respingatoare- fata de agresiunea imperialista americana, numita eufemistic "lupta impotriva terorismului international".[..] Probabil ca acesta e pretul afilierii PNT la internationala dreptei neoconservatoare.[..]"

D. Taranistii voteaza cu Bush, semnal de presa comentat, publicat in SDM la 16-03-2004
" [..] In anul 1991 l-am vazut pe Lup compromitind grav opozitia prin osanalele grabite, insuportabile si stupefiante- cu care a salutat la televiziune puciul de la Moscova. Acum ii vad pe taranisti ridicind ode unui regim criminal, anti-democratic si anti-crestin in numele "internationalei" crestin democrate.[..]".

E. Penibilele declaratii PNT continua - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 19-03-2004
" Imbecilism? Slugarnicie? Nesimtire? Dupa cum vede PNTCD situatia internationala, se intelege de ce electoratul roman nu are nici o scapare. Ori canaliile securiste, ori diversele agenturi occidentale...Acest apel pentru continuarea si sprijinirea politicii de agresiune adoptata de SUA, facut in numele crestinitatii- e atit de deplorabil, incit te poate vindeca de orice regret legat de esuarea aventurii PNT.Jalnic sau revoltator?"

F. Raspuns domnului Bazu, publicat in SDM la 20-03-2004
" Cum veti depasi criza pe care v-o produce faptul ca va intilniti cu un anti- imperialist anti-comunist? Va poate trezi accest aparent paradox anumite suspiciuni privind modul in care ati fost conditionat sa priviti scena politica?[..]

G. Mafia romana plateste tributul Marelui prieten de la Apus, semnal de presa publicat in SDM la 27-03-2004

H. Asta mai lipsea gretei mele - semnal de presa, publicat in SDM la 10-06-2004
Invatamint romanesc ca prilej de ghiseft - semnal de presa comentat, publicat in SDM la 25-02-2004
" Urmatorul articol din Cotidianul de azi releva un fragment din baletul sarpelui boa care incolaceste invatamintul romanesc. [..]In loc sa se foloseasca fondurile dedicate invatamintului pentru a plati mai bine profesorii si a stimula elevii, ele vor ateriza pe masa diversilor Bill Gates si a complicilor lui locali[..] Iata insa ca in timp ce eu ii cert pe cei de aici ca distrug cu inconstienta miracolul explicatiei pentru a favoriza vinzarile masive de calculatoare, in timp ce pledez pentru ritualul educational autentic si maiestria dascalului romin, cei de acasa se reped avizi la margelele de sticla tehnologice impinse pe cheiurile Dimbovitei.[..]"
Reatii fata de stiri politice

Reactie la scrisoarea deschisa catre alianta DA, publicat pe S.D.M la 28 02-2004
" [..] Eu nu cred ca stupiditatea, minciuna sau dezinformarea au ce cauta intr-un act facut in numele adevarului si emanciparii. Se da mafiotului politic roman posibilitatea de a se apara atacind : "Vedeti cu ce gogosi va atrage opozitia?" Chiar nu putem critica un metabolism criminal fara a lauda nejustificat alte "modele" ? Nu putem respinge ciuma decit facind ode jalnice gripei"

B. Vadim, semnal de presa publicat pe S.D.M la 28 02-2004
" [..] Nu v-ati dat seama ca au avut sarcina de a comprimite intii atitudinea patriotica si apoi atitudinea radical contestatara, singurele periculoase pentru Mafie? Ca PRM a fost fundat de securistii cu rol "nationalist" doar aparent opusi partasilor lor "KGBisti" sau "occidentalisti"? Ca aceste roluri au fost astfel orchestrate incit Mafia , unica, sa cada mereu in picioare?[..]."

C. Reactie la un articol a lui C T Popescu, semnal de presa comentat publicat pe S.D.M la 03 03-2004
"[..]A boicota o motiune total legitima datorita faptului ca e sustinuta de un partid marioneta,"nedorit"de vest, este o strategie dezastruoasa. Ar insemna ca de acum , singurul lucru necesar pentru ca puterea sa evite o actiune de rezistenta este ca sa-si implice in ea un partid"rau famat" pentru a o compromite.[..]"

D. Contrarevolutia a invins pe deplin, semnal de presa publicat pe S.D.M la 23 03-2004
Dialogul dintre Plesu si ambasadorii nucleului dur

A. Comentarii, semnal de presa comentat publicat pe S.D.M la 27- 02-2004
"[..] Propaganda pro-americana de cea mai subtila speta. Treaba de maiestru. Adevarurile utile sint valorificate delicat, curatate de cele neconvenabile (trecute sub tacere). [..] Se lasa insa in umbra faptul ca integrarea Europeana e facuta tocmai pentru a rezista tavalugului economic si militar american. [..] Pe de alta parte , i-as preveni ca , daca puterea mafiota din Romania ar fi inlocuita cu una care sa apere interesele populatiei romanesti, negocierile cu Romania ardeveni mai sincere, mai pertinente, mai trainice- dar mai incomode. Poate ca nici nu s-ar solda cu o unificare imediata, daca populatia ar fi cu adevarat informata privind consecintele si apoi consultata . Dar in acelasi timp, Romania nu ar mai putea fi un cal troian, introdus in curtea Europei de catre Rusia sau SUA.[..]."

B. Replica la o replica, publicat pe S.D.M la 4-03-2004
" [..]Dar interventia mea avea cu totul alta miza: contestarea dihotomiei "Cintarea Occidentului"/ "Cangrena Mioritica". Denunt falsitatea teoriilor despre bunele intentii ale imperialismului american (european) care ar infrunta chipurile capitalismul neo-securist romanesc. Semnalez diversiunile in care se descompune propaganda politica. Interventia mea poate face victime colaterale. Eventual, in rindul celor care invata acum fascinati de Occident "la git cravatei cum sa-i faca nodul" intelectual."
Noua etapa de holocaustizare

A. Slugarnicie elocventa, respingatoare si nociva, semnal de presa publicat pe S.D.M la 5-03-2004

B. Replica la un text al domnului Plesu, semnal de presa publicat pe S.D.M la 7- 03-2004
"[..]Domnul Plesu va putea spune eventual ca a luat subtil pozitie in acest text impotriva intimidarii celor ce nu plac unor evrei, operata in numele condamnarii antisemitismului. Da va putea spune si ca nu a vrut decit sa rafineze condamnarea antisemitismului, sa o apere de folosire abuziva si degenerescenta! Ca si-a luat toate masurile pentru ca sa nu poata fi acuzat de colaborationism antisemit- e de inteles, avind in vedere omniprezenta actualei inchizitii anti-antisemite. Stim cu totii ca orice pas gresit pe acest subiect se poate plati cu excomunicarea... Dar aratindu-se ingrijorat de marginalizarea adevaratelor valori ale semitismului- domnul Plesu supraliciteaza, tradind preocupari tactice."[..]
Alin Teodorescu, replica publicata pe S.D.M la 10- 03-2004
" [..]Prima intimplare semnificativa (pentru mine) dateaza din 17 sau 18 decembrie 1989[..] un interviu luat la Bucuresti cu Alin Teudorescu (necunoscut mie in acel moment). Am simtit, ascultindu-l, ca se intimpla ceva major in Romania. Iata ce m-a zguduit in acest interviu memorabil:
- denuntarea regimului Ceausescu, facuta in termeni extrem de duri, de cineva aflat in tara, in casa la el, cu securistii la poarta
- supararea lui A. T. expusa academic, ca Ceausescu compromite idealurile stingii, viziune foarte ciudata in acel context
- calmul cu totul nefiresc cu care a vorbit, ton mat, fara inflexiunile patetice ce ar fi corespuns riscului asumat[..]"
Introducere a textului " Cicerone Ionitoiu Despre Basarabia. Omagiu martirilor: 27 martie 1918", replica publicata pe S.D.M la 19- 03-2004
"[..] A adunat informatiile în zeci de ani, cercetând arhive, presa vremii, inscriptii de pe monumente funerare, si, mai ales, consemnând ceea ce-si mai amintesc supravietuitorii anilor de teroare. De data asta, scrie despre Basarabia si basarabeni. Cred ca textul pe care mi l-a trimis si pe care l-am adaptat pentru difuzare prin internet ar trebui raspindit de catre cei ce-l considera oportun.[..]"
Definitia democratiilor occidentale
A. Definitia
"Democratiile actuale sint dictaturi carora populatia nu le opune rezistenta, violuri legitimate prin iubire, represiuni inlocuite de domesticire, degenerari colective intretinute prin exploatarea neocoloniilor, organizari sociale ale nihilismului si zadarniciei."

B.- Explicatii
" [..]Eu nu am propus solutii, nici macar teoretice, ci constientizarea faptului ca nu avem nici macar un cadru conceptual in care sa formulam bine problema. Am vrut sa cladesc mai intii o intrebare politica, sau sa instig spre organizarea punerii ei in comun.[..] Prea lunga este lista "tezelor" gaunoase cu care incearca analistii politici sa trateze bolnava societate romaneasca. Stupefiante sint prostiile (pro si contra) care se spun despre occident."
Comentarii la articole din presa

A. Un articol revelator din Ziua, comentariu publicat pe S.D.M la 29- 04-2004
" Citind cu atentie articolul de mai jos, intelegem modul in care intelectualii romani s-au ratacit in propriile elucubratii, ajungind sa tradeze Romania in numele unor Cauze... progresiste. Ma intrebam cum a fost posibil ca regimul Constantinescu sa comita o crima de asemeanea amploare fata de neamul romanesc cum a fost semnarea tratatului cu Ucraina[..]

B. Ziua holocaustului, comentariu publicat pe S.D.M la 29-04-2004
"Se mai mira cineva ca nu exista nici o zi de comemorare in intreaga tara a victimelor comunismului? Aliatii din anii 40' jubileaza la marginea gropii poporului roman ingenuncheat. Vulturimea ciocoiasca imparte cadavrele. Securicomunisti si neocapitalisti. Ce au inceput rusii continua americanii. Altfel, dar in aceeasi directie. E vinat bustul lui Antonescu si criminalizatat antisemitismul- in timp ce Izraelul se afunda in genocid. Soldati romani participa la jafulul din Iraq.Coioti (analisti) politici isi cistiga blidul secretind pseudo-explicatii.Nici o raza de lumina."

Despre banci

A. Ziaristica pe noua linie, parsivitate cu ton expert, semnal publicat pe S.D.M la 10- 06-2004

B. Replica la "Subordonarea Bancii Nationale", comentariu publicat pe S.D.M la 11- 06-2004
"Scoaterea bancilor centrale de sub control public reprezinta o manevra anti-democratica fatala. Oligarhia bancara cucereste astfel puteri nelimitate de influenta subterana asupra metabolismului societatii. Regii banilor nu mai pot fi dati jos pe nici o cale, dinastiile sint legitimate de "proprietatea sacrosanta". Colonialismul finaciar devine imparabil, tarile victima nu mai pot iesi din lesa. Restul ritualului "democratic" ramine doar pe post de diversiune.[..] Daca nu atacam frontal subiectul fiziologiei si patologiei finaciare, ne privam de sansa unei explicatii coerente a fenomenelor care ne alieneaza.[..]"
Epoca sinistra a ingineriei intelectuale, publicat pe S.D.M la 10- 06-2004
" Industria intelectualizarii artificiale ataca insasi esenta speciei, transforma evolutia misterios-deschisa a Omului intr-o inginerie vicioasa. E o interpetare parodic-sinistra a indemnului lui Nietzsche spre supraom, o zidire a usii catre punctul nostru de la infinit, evacuare a aschiilor de dumnezeu distribuite in noi. Ne indreptam cu pasi mari catre omul definitiv dresat, catre turma cetatenilor pascind blind inaintea tunsului fiscal, catre furnicarul functional al productiei si consumului, catre masinaria in care fiecare e doar o piesa, catre ciinii asteptind seara ciolanul recompensator,catre gainile care nu mai au nevoie sa zboare ca sa ciuguleasca.[..] "
Neocolonizarea Romaniei
A. Un analist nato-mioritic, isi exhiba neo-alinierea - semnal publicat pe S.D.M la 10- 06-2004

B. Alta replica - publicat pe S.D.M la 11- 06-2004
"Ati vazut textul domnului Uncu (din "Cotidianul") postat de mine zilele trecute? Un nu hotarit reunificarii Romaniei ! Noi aparam granita pe Prut. Ca sa nu deranjam Europa si NATO... Ca sa nu ne incurcam cu mujicii basarabeni... Fara nici o nuanta, fara nici un regret. Doar daca Europa sau SUA vor ele Moldova, daca ne dau ordin in acest sens...Incredibil. Sau firesc, pentru o mentalitate de colonie [..]"

C. Formarea cadrelor metropolei din bugetul neocoloniei - semnal publicat pe S.D.M la 10- 06-2004

D. Arborele genealogic al comunitatii europene- comentariu publicat pe S.D.M la 15- 06-2004
"Recomand lectura cartilor lui Eduardo Galeano pentru adincirea acestui subiect.In mod deosebit "Memoria focului", care e stupefianta chiar si pe plan literar. Nu stiu de ce Romania nu poate avea o asemenea voce, un asemenea vulcan. Probabil pentru ca intelectualii ei sint prea "fini" prea "neutri", nu-si intind radacini in humusul colonial. Au rezonante doar cu ciocoii, pe care ii admira si cind ii mustra cu blindete.[..]"
De la revolta la transpolitica comentarii publicate pe S.D.M la 19-06-2004
A. Apel la revolta
" [..]Ma stupefiaza absenta din acest cor a contestatarilor romani.Aproape toti analistii din Romania s-au scufundat in apele noului totalitarism si schelaie pe mii de voci cintarea Capitalismului asteptind formarea Noului Om Nou. Am impresia ca degeaba imi caut tovarasi de revolta."

B. Apel la transpolitica
"Impartasesc (sfisiat) starea care a produs acest text. De aceea doream sa instig spre o revolta "epistemica", o schimbare a radacinilor privirii politice si nu a imaginilor uzate produse de privirea veche. Dar ma las covirsit de "treburi" si de haul zadarniciei. Poate altii, mai vii....[..]."