Săptămînalul "România Mare" - duşman al suveranităţii naţionale a României!

 

 

            O descoperire macabră face săptămînalul "România Mare" din 28 decembrie 2001: "Poporul român este pe cale să-şi dea sufletul". Sub acest titlu este publicată o scrisoare către preşedintele american George W. Bush, prin care i se cere acestuia să trimită o comisie în România care să verifice: modul în care au fost irosiţi cei 5 miliarde de dolari găsiţi după asasinarea lui Ceauşescu; privatizările făcute din 1990 pînă în prezent; averea tuturor celor îmbogăţiţi peste noapte; motivele pentru care dosarele hoţilor, tîlharilor, escrocilor se prăfuiesc la Poliţie, Procuratură şi Judecătorii. Deasemenea, Comisia respectivă ar urma să stîrpească corupţia de pe plaiurile mioritice şi ar stabili nomenclaturiştii, securiştii şi miliţienii din structurile puterii.

            Elanul justiţiar al "României Mari" va fi, fără îndoială, apreciat de oamenii muncii de la oraşe şi sate. Ciudat însă, pentru un săptămînal care se declară naţionalist, este dispreţul cu care este tratată independenţa şi suveranitatea naţională a României. România este privită, de către săptămînalul "România Mare", ca un protectorat american, în care George W. Bush poate trimite comisii ca să verifice ce vrea muşchii lui.

            După ce Partidul România Mare a cerut desfiinţarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, acum săptămînalul "România Mare" îi cere lui George W. Bush să găsească securiştii care conduc România. Să-i liniştim însă pe nomenclaturiştii şi securiştii împotriva cărora "România Mare" a declanşat această luptă nemiloasă: George W. Bush este ocupat acum cu Ben Laden, puţin probabil să aibe timp să trimită comisii în România.

 

("VIP în Banat - Eurocopita" din februarie 2002)

 

            Notă: O concepţie similară cu cea din "România Mare" - anume că americanii vor stîrpi corupţia din România - o găsim şi în "Evenimentul Zilei" din 23 aprilie 2003, unde Cornel Nistorescu publică un articol în care este lăudat ambasadorul american Michael Guest pentru luarea sa de atitudine împotriva corupţiei din România.