Orice pîrţ trebuie reglementat juridic!

 

 

            Aceasta este convingerea fermă a politicienilor noştri. Faptul că mai există aspecte din viaţa românilor în care Statul nu a stabilit ce e bine şi ce e rău, că mai există relaţii între oameni care se stabilesc liber, fără respectarea unor norme dinainte prescrise, este un neajuns vremelnic, pe cale de a fi corectat de harnicii noştri parlamentari.

            Un vid legislativ ameninţător pentru bunăstarea scumpei noastre patrii exista în domeniul taximetriei. Dar în sfîrşit, problema a fost rezolvată: printr-o lege votată recent, se prevede ca toate taximetrele să fie vopsite în galben. Sigur, asta o să-i cam usture la buzunar pe taximetrişti şi o să facă viaţa mai complicată şomerilor care se gîndesc să se apuce de taximetrie pentru a-şi cîştiga existenţa, dar miile de români care şi-au arătat nemulţumirea de existenţa taximetrelor de culori diferite sînt mulţumiţi.

            Încă o problemă a României a fost rezolvată, încă un obstacol în calea integrării noastre în Uniunea Europeană a fost înlăturat!

 

("VIP în Banat - Eurocopita" din martie 2002)

 

            Notă: Ulterior acestui articol, la Senat Legea taximetriei a fost modificată, lăsîndu-se în competenţa autorităţilor locale stabilirea culorii taximetrelor.