Reclama, la politicieni, este ca la detergenţi: contra cost

 

 

            Cititorii îşi mai amintesc poate alegerile din 2000, cînd la ProTV Florin Călinescu a organizat o dezbatere cu susţinători ai candidaţilor la preşedinţie. Marele poet Mircea Dinescu s-a prezentat în emisiune pentru a-l susţine pe Stolojan, marele naist Gheorghe Zamfir pentru a-l susţine pe Vadim Tudor, pentru Isărescu parcă se prezentase Adrian Vasilescu.

            Ne-am pus întrebarea: oare ce a determinat aceste personalităţi să-şi susţină cu atîta ardoare candidatul? Să fie convingerea personală a respectivilor că liderii politici pe care-i susţin pot îmbunătăţi situaţia României? Să fie inteligenţa, competenţa, cinstea acelor lideri politici, elementele care i-au determinat pe susţinătorii acestora să se prezinte la televizor pentru a le face propagandă?

            Am primit un răspuns la această dilemă în săptămînalul "România Mare" din 1 februarie 2002, la rubrica "Săptămîna pe scurt". După ce se arată că Gheorghe Zamfir cam exagerează cu pretenţiile faţă de Vadim Tudor, săptămînalul "România Mare" explică: "Pentru cele cîteva minute (de fapt au fost vreo două ore - nota mea) în care a apărut la ProTV, Gh. Zamfir a primit de la Vadim, la începutul anului 2001, la Paris, suma de 5000 dolari".

            Aha, e exact cum am bănuit: Gheorghe Zamfir l-a susţinut pe Vadim din motive patriotice!

 

("VIP în Banat - Eurocopita" din martie 2002)