Următorul pe lista CNA: Andrei Gheorghe

 

 

            Ziarul "Adevărul" din 6 decembrie 2002, sub titlul "CNA cere explicaţii nulităţii agresive de la PRO" ne informează că "Andrei Gheorghe, controversatul realizator al emisiunii «13/14 cu Andrei» [de la PROTV - n.n.] a fost invitat în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a da explicaţii în legătură cu afirmaţiile sale, publicate pe pagina personală de internet". În respectiva pagină fuseseră făcute aprecieri puţin măgulitoare la adresa membrilor CNA.

            Iată deci că la Consiliul Naţional al Audiovizualului se doreşte şi cenzurarea internetului, deşi atribuţiuni legale în acest sens nu există, precum remarcă cu tristeţe şi ziaristul de la "Adevărul".

            După 13 ani de la revoluţie, avem libertatea de a critica preşedintele ţării sau primul ministru. Însă a critica membrii C.N.A. este un lucru foarte riscant - mai ales dacă lucrezi în audiovizual. "Dumneavoastră puteţi sări calul cît vreţi, măsurile le vom lua faţă de titularul licenţei", i-a explicat Ralu Filip lui Andrei Gheorghe, după cum relatează cu satisfacţie "Adevărul". Intimidarea se face făţiş, nu se mai pierde timpul cu aparenţele.

            Dacă Andrei Gheorghe este sau nu o nulitate agresivă, cred că e bine să o stabilească telespectatorii, nicidecum nişte funcţionari ai statului precum sînt membrii CNA. Iar faptul că un personaj precum Ralu Filip a fost recent ales preşedinte al C.N.A. de către dragii noştri parlamentari este un lucru de care trebuie să ne amintim cînd vom merge la vot.

            Mă întreb cît timp va trece pînă cînd şi redacţia "Eurocopitei" va fi convocată la C.N.A. pentru a da socoteală pentru articolele publicate despre această instituţie.

 

(nepublicată; decembrie 2002)