Comuniştii moldoveni fac ordine în audiovizual

 

 

            Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a ridicat licenţa postului de radio "Vocea Basarabiei", care emitea în oraşul Nisporeni. Decizia nu are caracter politic, e vorba doar de motive tehnice, s-a explicat. Faptul că postul respectiv de radio era neprietenos cu Partidul Comuniştilor care guvernează Republica Moldova este, probabil, pură coincidenţă.

            Hotărîrea de care am pomenit apare după ce, de cîteva luni, în Republica Moldova s-a oprit retransmiterea postului TVR1. Problema TVR1 s-a discutat şi în Parlamentul de la Chişinău, s-a făgăduit că transmisia va fi reluată, dar, după ce la mitingul de protest pe acest subiect participarea nu a fost chiar aşa de mare, respectarea făgăduielii a fost amînată.

            Cu ceva timp înainte, guvernanţii de la Chişinău au refuzat să acorde licenţă unei televiziuni care voia să-şi completeze grila de programe preluînd emisiuni de la TVR2. Cînd e vorba însă de posturi radio şi TV de limbă rusă, nu apar probleme cu licenţele. Unul din obiectivele comuniştilor moldoveni - asigurarea în Republica Moldova a unui mediu audio-vizual precumpănitor rusesc - este realizat.

 

"VIP în Banat - Eurocopita" (Timişoara, 1-15 februarie 2003)

 

            Notă: Ulterior acestui articol postul de radio "Vocea Basarabiei" a reprimit licenţă de emisie iar TVR1 a început iar să fie retransmis în Republica Moldova.