Ziarul "Ziua" falsifică şi el istoria revoluţiei

 

 

            Ziarul "Ziua" din 20 decembrie 1999 (condus de fostul informator al securităţii Sorin Roşca Stănescu), sub semnătura lui Vladimir Alexe (autor al cărţii “Ion Iliescu. Biografia secretă. Candidatul manciurian” publicată înaintea alegerilor din 2000), a publicat articolul "Pentru a începe operaţiunea, am ales momentul cînd Ceauşescu se afla la Teheran". În articol se citează declaraţiile unui anume Igor Toporovski, precum că revoluţia din decembrie 1989 a fost pusă la cale de KGB, care a ales drept moment de începere a acţiunii perioada în care Ceauşescu se afla la Teheran.

            La vremea respectivă am atras atenţia ziarului "Ziua" asupra lipsei de profesionalism al distinsului domn Toporovski (presupunînd că acesta există), care neglijează faptul că în 16 decembrie 1989 (sau 15 decembrie dacă luăm începutul revoluţiei după varianta Tokes) Ceauşescu se afla totuşi în România. El s-a aflat în România şi în 17 decembrie, cînd a condus şedinţa C.P.Ex. în care s-a hotărît reprimarea revoluţiei. Abia în 18 decembrie Nicolae Ceauşescu a ajuns la Teheran.

            În naivitatea mea am cerut ziarului "Ziua" şi o dezminţire, care însă n-a mai venit. Bănuiesc că o asemenea dezminţire ar fi contrazis orientarea ferm anti-KGB-istă a poporului român, primejduind integrarea scumpei noastre patrii în NATO.

            Cei care doresc să verifice data exactă a plecării lui Ceauşescu în Iran le recomand surse serioase de informare. De pildă "Drapelul Roşu" sau "Scînteia" din decembrie 1989, disponibile la biblioteca judeţeană.

 

("Revoluţia din Timişoara şi minciunile lui Marius Tucă", 10 martie 2004)