Prima pagină
  Semnale
    Portalul urmăririi securiştilor

Site Web

Contact
contributii@procesulcomunismului.com
propuneri pentru îmbogăţirea spaţiului, neafişate
mesaje@procesulcomunismului.com
saluturi ce pot fi afişate în cartea de oaspeţi
  

Portalul urmaririi securistilor (http://www.securisti.ro/ si  http://www.securisti.ro/old)

"Actiunea Populara (AP) lanseaza aceasta pagina de internet care-si propune clarificarea rolului, mecanismelor Securitatii si demascarea slujitorilor ei. O serie de ofiteri ai Securitatii, politia politica a regimului comunist, au fost reactivati în 2001, guvernarea PSD acordîndu-le functii importante în administratia centrala si în serviciile secrete. AP considera ca prezenta fostilor securisti în viata publica este un pericol pentru democratia româneasca si este decisa sa lupte pentru identificarea si înlaturarea lor din functiile de decizie din politica si administratie.

Îi încurajam pe vizitatorii site-ului nostru sa contribuie la completarea bazelor noastre de date si la îmbunatatirea calitatii materialelor de pe site. "

"Lista securistilor (http://www.securisti.ro/old/mos_sec.html)

Institutul Roman de Istorie Recenta (IRIR) a realizat, cu sprijinul "Academiei Catavencu" si a fundatiei Gheorghe Ursu, o lista cu cadrele Securitatii din perioada 1949-1989. Cercetatorii care au realizat aceasta lista sint Sorin Cucerai, Armand Gosu si Stejarel Olaru. Coordonatorul acestui proiect este  istoricul Marius Oprea, specialist in istoria Securitatii.

Pentru ca lista sa fie cit mai completa, persoanele care au avut acces pina in prezent la propriile dosare de urmarire informativa si sint in posesia unor copii ale acestora sint rugate sa puna documentele la dispozitia IRIR.

Dosarele pot fi expediate pe adresa IRIR, str. Matei Voievod nr. 18, sector 2, Bucuresti. Informatii la telefoanele 021-252.75.56 si 021-252.75.57 sau la adresa de e-mail irir@euroweb.ro. Cercetatorii IRIR ii asteapta, de asemenea, si pe securistii care vor sa se autodemaste."

 < Pagina precedentă