Acest dosar ar trebui sa trezeasca pe cei imbatati de propaganda colonizanta. Dar un vechi proverb spune: e usor sa scoli un om care doarme; nu si pe cel care se face ca doarme - Ioan Rosca

Escrocheria contractului Bechtel - costurile cu 50-100% mai mari decat in Statele Unite - Ionas Aurelian Rus

"Ca acordarea contractului firmei Bechtel [..] a fost necompetitiva si la preturi astronomice este clar. Ceea ce nu se stie este ca preturile pe care partea romana le plateste sunt cu 50-100% mai mari (in dolari, natural) decat in Statele Unite pentru kilometru de drum.

Sunt suficient de multi ingineri constructori (civil engineers) romani americani care se ocupa de drumuri si poduri si pot confirma acest lucru.

Investigarea acestui contract, si potential anularea sau rezilierea lui, sunt absolut necesare.

Vina pentru acest contract apartine atat conducerii PSD-iste a Romaniei, care a fost mai corupta decat guvernele din perioada Conventiei Democrate (1996-2000) cat si Casei Albe Bush, care a pus presiuni asupra guvernului roman in favoarea acestui contract. Sa nu uitam nici de participarea activa in aceste presiuni a vajnicului, dar ipocritului, luptator impotriva coruptiei, ambasadorul (neo-conservator) Michael Guest, care de asemenea a mai impins si in favoarea adoptiilor internationale.

Candva poate va veni timpul cand cei care l-au sprijinit pe Bush in 2004 vor trebui sa aleaga intre a striga "excrocherie" selectiv, doar fata de politicieni romani (PSD-isti), sau fara exceptie."


16 Ianuarie 2005

<<< Închidere >>>