Miron Cozma a părăsit penitenciarul

BUCUREŞTI, 16 dec (MEDIAFAX) - Miron Cozma a părăsit, joi, la ora 16.25, Penitenciarul de maximă securitate Rahova, la scurt timp după ce decretul de graţiere a sa de către preşedintele Ion Iliescu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cozma - Îmbrăcat într-o haină din piele şi cu părul bine pieptănat - a ieşit din sediul Penitenciarului Rahova şi a făcut doar un pas în afara clădirii, urcându-se imediat în autoturismul BMW X5 (cu numărul B-44-CSJ) care îl aştepta. El nu a făcut nici o declaraţie jurnaliştilor care îl aşteptau la ieşirea din închisoare.

La volanul maşinii se afla Ion Titişor - cunoscut în lumea interlopă drept Fane Spoitoru, fost coleg de celulă şi bun prieten cu Miron Cozma.

Maşina a demarat în trombă, pornind spre centrul Bucureştiului. Autoturismul a fost încadrat de altele două (un taxi şi un Mercedes), ai căror şoferi au încercat să ţină la distanţă maşinile ziariştilor.

Fane Spoitoru - eliberat din penitenciarul Rahova în octombrie 2003 - a ajuns la închisoare cu 10-15 minute înainte de ieşirea lui Cozma. Fane Spoitoru - care, la venire, s-a salutat cu gardienii de la intrarea în penitenciar - a tras maşina lângă scări, astfel încât Miron Cozma a făcut doar un pas dincolo de uşă, înainte de a se urca în maşină.

Înainte ca Miron Cozma să iasă pe uşa penitenciarului, Ion Titişor a declarat presei că i s-a părut normal să vină să-l ia de la închisoare pe cel care îi este nu doar fost coleg de celulă, ci şi naş de cununie.

"Azi mulţumesc lui Dumnezeu, care a făcut dreptate, pentru că Miron Cozma este nevinovat", a declarat Fane Spoitoru, referindu-se la decretul de graţiere semnat de preşedintele Ion Iliescu.

Preşedintele Ion Iliescu a semnat, miercuri, decretul de graţiere a lui Miron Cozma. Decretul a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Iliescu a declarat, joi, că graţierea lui Miron Cozma a survenit primirii numeroaselor solicitări, atât din partea fostului lider al minerilor din Valea Jiului, cât şi a organismelor internaţionale.



16 Decembrie 2004

<<< Închidere >>>