Actiuni de comemorare a victimelor Revolutiei - R. Cristea, Romania Libera, 22 Decembrie 2004

Organizatii ale revolutionarilor au desfasurat ieri actiuni de comemorare a celor care au murit pe durata evenimentelor din decembrie 1989. Cu toate ca s-au implinit 15 ani de la Revolutie, numarul participantilor la aceste comemorari a fost extrem de mic, de doar cateva zeci."

Asociatia "21 Decembrie 1989" (ai carei membri sunt urmasi de eroi martiri, raniti, retinuti si luptatori) a organizat in cursul zilei de ieri un mars pornind de la Piata Universitatii cu opriri la Cimitirul Eroilor, Biserica Eroilor si Crematoriul "Cenusa". Au fost depuse coroane de flori si s-au oficiat slujbe religioase. In jurul orei 13 coloana de manifestanti s-a reintors in zona Pietei Universitatii, unde s-a tinut un moment de reculegere. Au fost depuse flori si s-au aprins lumanari atat la troita din piata, cat si la monumentul de la Sala Dalles.
Intre orele 15 si 17 reprezentantii organizatiei au participat la o adunare publica langa Universitate. "Vom continua sa cerem parchetelor militare sa ancheteze cazurile de crime din decembrie 1989. Termenul de prescriptie nu poate fi aplicat si pentru cei care au ucis in Revolutie. Criminalii care au tras in manifestanti au ramas in continuare nepedepsiti, profitand de complicitatea fostei guvernari PSD", a declarat Teodor Maries, presedintele organizatiei.
27 Decembrie 2004


<<< Închidere >>>