Semnale - Miercuri, 29 decembrie 2004

Ultimul proces, Petru Popovici, "Gazeta de Hunedoara"

"Într-o lume a democratiei care manifesta, pe zi ce trece, o alergie tot mai evidenta fata de subiectul Revolutiei din 1989 (aparitia discutiilor pe aceasta tema în fiecare an, în luna decembrie si uitarea subiectului o luna mai târziu este un simptom), singurii care ramân sa lupte pentru memoria copiilor care au fost ucisi atunci sunt parintii înca îndoliati. David Leia este hotarât sa îsi poarte crucea pâna la capat. Sicanele la care este supus, din partea autoritatilor arata ca aflarea adevarului si smerenia de care trebuie sa fie înconjurati parintii eroilor martiri sunt de domeniul trecutului.[..]"

"Replica" - Hunedoara, 23 – 29 decembrie 2004

Ole, ola, am scapat de cucuvea!, Stefan Ciocan

Dupa 14 ani, visul „golanilor” din Piata Universitatii s-a împlinit. Ion Iliescu paraseste Palatul Cotroceni, definitiv. Odata cu el pleaca si celebra cucuvea, pasarea emblematica pentru institutia prezidentiala."[..]

Miron Cozma, dincolo de mineriade, Stefan Ciocan

"Nici gratierea lui Miron Cozma si nici revocarea acesteia nu i-au luat prin surprindere pe cei care cunosc în amanunt actiunile "luceafarului huilei", si legaturile acestuia cu lumea interlopa si cu politicienii PSD. Generalul în rezerva Ion Pitulescu, cel care a coordonat investigatiile în dosarele mineriadelor din 1991, povesteste despre activitatea infractionala deosebit de periculoasa a liderului minerilor[..]"

AP cere pedepsirea crimelor din ‘89, Cotidianul National Independent, 22 Decembrie 2004

“Acţiunea Populară cere azi tuturor instituţiilor statului să-şi facă datoria astfel încât crimele din 1989 să nu rămână nepedepsite”, se arată într-un comunicat dat ieri publicităţii de fostul şef al statului, Emil Constantinescu. Acesta îl acuză pe Ion Iliescu că şi-a asumat misiunea de “a salva de la o dreaptă judecată pe toţi autorii crimelor din decembrie 1989” şi cere Parlamentului “să permită fără ezitare acelora din membrii săi implicaţi în evenimentele din 1989, în frunte cu Ion Iliescu, să răspundă în justiţie pentru faptele care li se atribuie”. Constantinescu îi solicită şi preşedintelui Băsescu să susţină neîntârziat sancţionarea celor vinovaţi. (M. F.)


<<< Închidere >>>