Semnale - Vineri, 31 decembrie 2004

Anuntam deschiderea sitului http://www.gid-romania.com, care readuce la lumina grupul GID - una din cele mai active orgnizatii implicate in lupta de eliberare a anului 1990
Traian Bãsescu, multumit de activitatea SIE: „Nu se vor face schimbãri majore în structura serviciului" - L. Dumachita, "Azi",

"În periplul sãu la sediile principalelor servicii secrete ale statului, presedintele Traian Bãsescu s-a întâlnit, ieri, cu conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE). Seful statului s-a declarat multumit de activitatea SIE si a declarat cã „schimbarea presedintelui nu înseamnã zdruncinarea sistemelor care au fost construite pânã acum". „În nici un caz schimbarea presedintelui României nu va însemna procese de schimbãri majore în structurile SIE", a afirmat Bãsescu, care a relatat cã a transmis participantilor la întâlnire „încrederea deosebitã" în acest serviciu special.[..]"

"Romania Libera"

Revolutia de la Cluj, "inmormantata" in chichite avocatesti. Dupa 15 ani, nici un vinovat pentru sangele varsat - C. Calek, C. Fernoaga, C. Padurean
"26 de morti, 55 de raniti si nici un vinovat. Acesta este bilantul Revolutiei de la Cluj. La un deceniu si jumatate de la producerea evenimentelor, procurorii si judecatorii nu au reusit sa stabileasca nici o vinovatie. Intre timp, unul dintre tinerii raniti in decembrie 1989, Calin Nemes, s-a sinucis de disperare. Ancheta penala pornita de procurorul Tit Liviu Domsa pare sa fi intrat intr-o fundatura fara nici o iesire.[..]"

Crimele din decembrie '89 nu se prescriu
" Se vantura tot mai mult ideea prescriptiei pentru crimele din decembrie 1989. Pentru infractiunea de omor calificat pedeapsa maxima este de 15 ani. Termenul de prescriptie este tot de 15 ani. Daca in cursul urmaririi penale apar aspecte care sunt de natura a fi aduse la cunostinta partilor, respectiv a invinuitilor, se intrerupe cursul prescriptiei si de la data intreruperii curge un nou termen. Dar, oricate intreruperi se vor efectua, termenul de prescriptie nu poate depasi pedeapsa prevazuta de lege plus jumatate din ea - deci 15 + 7 ani si 6 luni. Exista si fapte imprescriptibile, cum este cea de tratamente neomenoase, unde intra cam toate faptele din decembrie '89 si 1990. Intreruperea prescriptiei pentru unul ii afecteaza pe toti cei implicati in savarsirea infractiunii respective. Oricum statul de drept n-a functionat iar Justitia a fost chiar la cheremul principalilor vinovati. Macar daca s-ar da drumul la dosare!"

Adevaruri despre revolutia romana - Nicolae Prelipceanu
""Decembrie '89. Deconstructia unei revolutii" este cartea Ruxandrei Cesereanu, aparuta zilele trecute la Polirom, in colectia Plural M. Noua sa carte despre revolutia romana este o analiza a teoriilor care s-au facut (scris) despre ceea ce s-a intamplat in decembrie '89 in Romania, dar si in lunile urmatoare revolutiei [..] Azi, lucrurile sunt mai clare si toate paginile acestei "Deconstructii a unei revolutii" demonstreaza rolul dubios, de uzurpatori si manipulatori pe care il mai joaca si in prezent grupul lui Ion Iliescu si al "emanatilor" sai."

Victima Ceauşescu suntem noi - Ştefan Ciocan, "Replica" - Hunedoara

"Am revăzut de Crăciun procesul lui Ceauşescu. De fapt, am văzut pentru prima dată integral această mascaradă judiciară şi mi-am dat seama de ce Ion Ilescu şi gaşca sa nu pot să instaureze o adevărată democraţie în România.[..] Mă întreb însă: cum puteau să clădească neo-comuniştii căţăraţi la putere pe cadavrele tinerilor revoluţionari un stat de drept pe fundaţia şubredă a unui simulacru de proces. Această justiţie, creată după modelul celei care l-a judecat pe Ceauşescu, funcţionează şi astăzi suspect şi îngrijorător de oarbă."

Extrema daca - Clujeanul

"A fost o descindere în forţă. Mai mulţi poliţişti cu cagule, înarmaţi, au coborât din maşini şi au tăbărât asupra celor 13 tineri ce se adunaseră, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, în apropierea cetăţilor dacice de la Costeşti şi Blidaru. Acţiunea a fost pregătită cu minuţiozitate, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (SCCOA) Hunedoara având informaţii că membrii unei grupări de extremă dreaptă - denumită "Gebeleizis", condusă de un student clujean, va organiza aici manifestări cu caracter fascist si xenofob[..]"


<<< Închidere >>>