Semnale - Marţi, 11 ianuarie 2005


Independent , 10 ianuarie
Dumitru Dincă audiat în dosarul Revoluţiei
Anchetatorii dosarului "21 Decembrie 1989" l-au audiat, sâmbătă, la sediul Asociaţiei "21 Decembrie" pe revoluţionarul Dumitru Dincă, nume sonor al zilei în care mitingul convocat la Bucureşti de Nicolae Ceauşescu s-a transformat în unul anticomunist. [..] Teodor Mărieş, este mulţumit de felul în care se desfăşoară ancheta, de la redeschiderea dosarului, în 7 decembrie 2004, şi-l acuză pe generalul Samoilă Joarză, şeful Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, că "nu se astâmpără" şi că "vrea să mai ţină dosarele revoluţiei la întuneric şi să pună piedici urgentării anchetei". Nici adjunctul procurorului general al României, Marcel Sâmpetru, nu scapă de acest gen de acuzaţii pentru că "îşi permite să obstrucţioneze această anchetă, nu lipsit de interes şi în strânsă legătură cu Eugen Bădălan", spune Teodor Mărieş. Dorinţa Asociaţiei este de a fi audiate toate persoanele care au avut un rol în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 şi în evenimentele ce au urmat. "Mergem până la audierea lui George Bush şi a lui Mihail Gorbaciov pentru aflarea adevărului", a precizat Mărieş. După 15 ani de la evenimente, nu se ştie cine a tras în civili şi la comanda cui. "
Cotidinaul, 11 ianuarie
Adevărul despre revoluţie pe filiera Teoctist - Narcis Iordache
"Teoctist ar putea deţine unele informaţii legate de evenimentele ce s-au desfăşurat în zilele Revoluţiei din decembrie 1989.[..] Oficial, scopul întîlnirii este clarificarea unor informaţii existente în dosarele revoluţiei, din care reiese că în acele zile au fost ucişi oameni în unele cimitire. [..]Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie“, Teodor Mărieş, a declarat la sfîrşitul săptămînii trecute că este posibil ca PF Teoctist să fie citat ca martor, la fel Ion Iliescu, Victor Stănculescu, Petre Roman şi Dan Iosif.[..]"
Romania Libera, 11 ianuarie
Investigatiile lui Dan Voinea in lumea clericala
" Generalul Dan Voinea, procuror al Sectiei Militare din Parchetul General, a inceput reinstrumentarea dosarelor Revolutiei prin investigatii speciale in lumea clericala, adica printre preotii care au oficiat slujbele de inmormantare in zilele lui decembrie 1989 si ianuarie 1990. [..] Numai ca generalul Dan Voinea stie ca, in ierarhia clerica, preotii vorbesc liber doar daca au consimtamantul superiorilor bisericesti. Anumite "secrete" ale inmormantarilor oficiate atunci, in Decembrie 1989, ar putea fi pastrate de anumiti clerici (si dascali, cantareti bisericesti). O "dezlegare ierarhic superioara", data de Patriarhul Teoctist acelor clerici, la solicitarea expresa a procurorului Dan Voinea, constituie un ajutor exceptional, dar si o "surpriza" pentru adevaratii criminali ai Revolutiei din Decembrie 1989."
Ancheta privind evenimentele din '89 a inceput sa se miste - Mihail Mihailescu
"[..]Din octombrie 1994, procurorul inspector, cu grad de general, Dan Voinea a audiat, aproape zilnic, revolutionarii. Acestia au fost primii care s-au pus la dispozitia procurorilor. Dan Voinea a dispus, in decembrie 2004, inceperea urmaririi penale. Surpriza va fi enorma, pentru ca urmeaza citarea si audierea vinovatilor, persoane care au fost in functii si care - stupoare - mai sunt inca in functii la diferite niveluri. In cateva zile la Parchetul General va fi depusa o plangere impotriva generalului Joarza, pentru tainuirea si obstructionarea activitatii procurorilor din subordine care se ocupau de dosarele Revolutiei. Sursele ne-au relatat ca surprizele vor fi mari si ca putem asista la o incendiere a societatii romanesti, daca cercetarile nu vor fi, din nou, obstructionate.[..]"
Cei 10 parlamentari de Arad, solicitati sa apere adevarul. Demiterea lui Badalan - Liliana Brad
" Grupul Argus 2004, infiintat ca forum al societatii civile inaintea campaniei electorale de anul trecut, a emis ieri un comunicat de presa prin care solicita parlamentarilor de Arad sa adopte o atitudine comuna in cazul fostului maior Eugen Badalan, acuzat de revolutionarii aradeni ca ar fi coordonat represiunea impotriva revolutionarilor inainte de 22 decembrie 1989. Acesta ar fi fost unul dintre artizanii diversiunilor la Arad si numit de Ion Iliescu sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane anul trecut. Societatea civila doreste sa afle adevarul din decembrie 1989[..]"

Oare citi oameni deosebiti zac in conul de umbra al scenei monopolizate de o anume clientela si deformate de "media" de la noi ?
Cotidinaul, 11 ianuarie
Lech Walesa îşi caută eroii în România - Stejărel Olaru
" Acum aproape 25 de ani, un clujean îndrăznea să scrie o scrisoare de sprijin pentru delegaţii primei Conferinţe naţionale a Solidarităţii, mişcarea sindicală poloneză.[..] Scrisoarea a fost citită în plenul conferinţei, a fost preluată de Europa Liberă şi „Le Monde“, iar Filip a fost arestat pe 30 septembrie. După ce seria succesivă de arestări s-a încheiat, Filip a fost condamnat în februarie 1982 la 8 ani de închisoare. Verdictul: propagandă împotriva orînduirii socialiste. Recent, Bogdan Lis, unul dintre liderii „Solidarităţii“, l-a descoperit întîmplător pe clujean şi le-a povestit despre el ziariştilor polonezi.[..] Filip este fericit. Săptămîna viitoare, alţi jurnalişti polonezi îl vor vizita la Cluj, iar Lech Walesa a reacţionat imediat ce a aflat despre el. Fostul preşedinte al Poloniei şi-a manifestat dorinţa de a-l vizita pe eroul din România şi intenţia de a-l invita, în august 2005, la cea de-a 25-a aniversare a „Solidarităţii“[..]"

Oare citi dintre cei ucisi vor avea parte de dreptate?
Romania Libera, 11 ianuarie
Singura victima din decembrie '89 de la Iasi ramane nerazbunata - Mihai Ciorcan
"In decembrie 1989 in Iasi s-a inregistrat o singura victima. Inginerul Romeo Badea a fost atunci ucis cu salbaticie de capitanul MApN Gheorghe Giurca, care nici pana in ziua de azi nu a raspuns pentru crima comisa. Dimpotriva, timp de sase ani, pana in 1996, nimeni din Procuratura nu s-a mai interesat de caz. In schimb, criminalul, capitanul Giurca, a fost avansat la gradul de locotenent-colonel. Abia dupa ce ziarul nostru a prezentat penibilul situatiei, procurorii militari au indraznit sa stearga praful de pe dosar. Judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, Gheorghe Giurca a primit in 1999 o pedeapsa de 12 ani inchisoare si cinci ani interzicerea unor drepturi. Cateva luni mai tarziu, Curtea Suprema de Justitie avea sa considere ca fapta lui Giurca, care a descarcat sapte cartuse de Kalasnikov in corpul inginerului Badea, beneficiaza de... circumstante atenuante. Ca atare, locotenent-colonelul Gheorghe Giurca primeste o reducere a pedepsei de la 12 ani la sapte ani. Insa nu face nici o zi de puscarie. [..] Asa cum au consemnat instantele, inginerul Badea - care in zilele lui decembrie '89 facea parte din Consiliul Provizoriu al FSN Iasi - a fost ucis fara nici un motiv de capitanul Giurca. Cei doi se deplasau intr-un autoturism Aro cand, deodata, ofiterul s-a intors spre Badea, care se afla pe locul din spate, si a tras cu pistolul mitraliera din dotare de la 20 de centimetri. Sapte gloante i-au curmat viata inginerului. "Era terorist!... Cautati, este inarmat!", si-a motivat capitanul Giurca crima. Romeo Badea nu detinea insa nici o arma, iar implicarea sa in evenimentele din '89 se datora unui fapt simplu. Dorea libertate si schimbarea regimului comunist. Acum nici macar dreptate nu i se face, iar Armata nu a recunoscut niciodata ca la Iasi s-a murit."

Un dosar pe care ma intreb de ce nu vrea nimeni sa-l atace serios: jaful paminturilor acaparate dupa 1989 de tot felul de excroci (post)comunisti , lasindu-i pe proprietarii de drept sa se zbuciume inutil in instante si transformind taranii ne-mostenitori in iobagi fara pamint. Trebuie inceputa reparatia cu anularea acelei "legi" criminale, date in primavara 1990- in numele careia toate terenurile mai bune din intravilan au fost vindute pe nimic de falsi proprietari unor falsi tarani
Cotidianul, 11 ianuarie
Şeful CNAS, moşier pe pămîntul altora - Cristina Hurdubaia
"[..] Februarie 1991. 9 familii din Otopeni cer reconstituirea celor 8,5 hectare pe care comuniştii le-au confiscat abuziv de la părinţi sau bunici. În 1992, moştenitorii primesc adeverinţe de proprietate ce foloseau drept acte doveditoare pînă la eliberarea titlurilor. De atunci, timp de 4 ani, au încercat în zadar să intre în posesia titlurilor. „Am aflat că titlurile pentru pămînturile noastre au fost eliberate altor persoane“, ne-au declarat proprietarii de drept.[..] Acele „alte persoane“ cărora le fuseseră „eliberate“ terenurile din Otopeni sînt în număr de 38, dintre care 11 au primit titlurile pe baza certificatelor de revoluţionari. Printre ei, Cristian Celea, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.[..]"

Se pune de o mamaliga sinistra. Romania se va sufoca intre o "stinga" a oligarhiei securiste si o "dreapta" in care se arunca tot ce mai ramine- ca sa prinda "culuarul" de dreapta si sprijinul partidului popular. PNT-CD trebuie sa impiedice aceasta farsa. Reorganizindu-se profund, rapid si energic. Dar si clarificind aspectele de doctrinare care pot da de gol borfasiile politice
Ziua , 11 ianuarie
Lovitura populara - Bogdana Paun
"Atat PNL, cat si PD vor sa-si impuna cat mai multi oameni in structurile de conducere ale viitorului partid. In paralel, partidele neparlamentare, care isi insusesc doctrina crestin-democrata si pe cea populara se agita si ele sa gaseasca o formula politica ce le-ar permite sa revina pe scena politica romaneasca. PRM cocheteaza si el cu doctrina crestin-democrata, recent liderii partidului lansand mesaje care ar fi urmat sa determine PPE sa accepte partidul in structurile sale. Mai nou, proaspatul demisionar din PRM, fostul vicepresedinte Mihai Lupoi, iese cu o declaratie cum ca ar vrea sa coalizeze toate fortele crestin-democrate.[..]"
Romania Libera, 11 ianauarie
Se mai naste o idee: platforma politica liberal-populara
" In esenta, Valeriu Stoica a reluat, in noul context, ideea pe care a lansat-o in vara, potrivit careia formatiunea rezultata din fuziunea dintre PNL si PD ar trebui sa adere la Partidul Popular European. [..] Aderarea noului partid la Partidul Popular European ar fi convenabila pentru ambele parti, fiind greu de presupus ca democratii ar accepta intrarea in Internationala Liberala sau liberalii in Internationala Socialista. Noua constructie politica va fi deschisa si altor formatiuni - in special PNTCD"
Ciuhandu are rezerve: "Acum toti vor sa devina crestin-democrati"
"[..] inainte de alegeri, votul dat PNTCD a fost marginalizat si considerat un vot risipit. "Acum insa toti vor sa devina crestin-democrati", ne-a declarat Ciuhandu.[..]"
Singura miscare politica cu sens
" Ideea unificarii partidelor din Alianta D.A. cu Uniunea pentru Reconstructia Romaniei (URR) si PNTCD in scopul formarii unui partid popular, afiliat Partidului Popular European, nu este noua. [..] Potrivit presedintelui URR, Cosmin Alexandru, intentii si tatonari in acest sens au existat de mai mult timp, dar politicienii asteptau cu totii alegerile pentru a sti cine va fi la guvernare. In prezent insa se poate purcede la aceasta unificare, este de parere Cosmin Alexandru"
"Nereusita" privatizarii are cauze simple. Noi am pierdut pentru ca ei au furat. Ar trebui analizate creditele bancare, lichidarile, contractele din ultimii 15 ani. Ar trebui data o lege privindu-i pe cei care au fugit scotind prada in afara tarii. Si facute demersurile necesare pe plan international, pentru recuperarea pagubelor
Adevarul, 11 ianuarie
Fostii directori de la Rafo Onesti - opriti la granita cand incercau sa paraseasca tara - Gabriela Stefan
" Constantin Margarit si Teodor Gaureanu, fosti directori la Rafo Onesti, au fost opriti la granita, in timp ce incercau sa paraseasca tara. Cei doi erau dati in consemn la frontiera. Impotriva lor a inceput urmarirea penala in stare de libertate, fiind acuzati de mai multe infractiuni, printre care evaziune fiscala, incalcarea Legii societatilor comerciale etc. [..] prejudiciul adus statului de catre Rafo Onesti se ridica la cifra de 8.000 miliarde de lei. Procurorii cerceteaza atat persoanele care au participat la privatizarea companiei Rafo Onesti din partea APAPS si a investitorilor strategici, cat si administratorii Rafo.[..] Reamintim cititorilor faptul ca, printr-o ordonanta de urgenta (suspendata de Guvernul Tariceanu), guvernul anterior a transferat catre AVAS datoriile bugetare de 15.000 miliarde de lei ale Rafo Onesti si Carom. "
Cotidianul, 11 ianuarie
Iacobov şi Tender, puşi sub acuzare - Nicoleta Bichescu
Fostul patron de la Rafo, Corneliu Iacobov a fost pus oficial sub acuzaţie de evaziune fiscală. [..] In dreptul lui Iacobov este trecută o sumă impresionantă: 200 de milioane de euro, bani provenind de la rafinăria Rafo şi care au alimentat buzunare private.[..] Alături de Iacobov, aceeaşi acuzaţ ie îi priveşte pe Toader Găureanu, administrator al Rafo în perioada în care Iacobov a fost proprietarul rafinăriei, Ovidiu Tender şi Costel Mărgărit, reprezentant al societăţii VGB Oil Bucureşti. În acest moment, VGB Oil este acţionar majoritar al societăţii Balkan Petroleum, care deţine pachetul majoritar de acţiuni de la Rafo.[..]"
Guvernul se pregăteşte să anuleze privatizarea SNTR - Mihai Nicuţ, Cristian Matache
"Surse guvernamentale ne-au declarat că, în şedinţa de joi, Executivul va suspenda actul normativ prin care a fost privatizată Societatea Naţională Tutunul Românesc. [..] Săptămîna trecută, reprezentantul rezident al FMI în România, Graeme Justice, a afirmat că instituţia pe care o reprezintă doreşte o acţiune hotărîtă împotriva marilor datornici la bugetul statului. SNTR avea la momentul privatizării datorii la Fisc de 1.000 de miliarde de lei. Reprezentantul FMI aduce în discuţie privatizarea defectuoasă a societăţii şi cere Guvernului să se opună oricărei metode de reorganizare judiciară, fuziune, preluare sau altei scheme asemănătoare.[..]"
Adevarul, 11 ianuarie
Omul de afaceri Gheorghe Strungariu - cercetat de PNA pentru spalarea a 5 milioane de dolari - Gabriela Stefan
"Biroul de presa al PNA informeaza ca, in perioada 2000-2004, in calitate de administratori ai mai multor societati comerciale din Vaslui si Piatra Neamt, Strungariu si Vinca ar fi efectuat operatiuni bancare de transfer de fonduri si plati in conturile personale, insumand aproximativ cinci milioane dolari, si au folosit in alte scopuri credite in valoare totala de peste 200 de miliarde de lei.[..] Procurorii anticoruptie sustin ca, exceptand firma Romgrain, toate celelalte societati administrate de invinuitii Strungariu si Vinca au intrat in procedura de lichidare judiciara din cauza neachitarii creditelor bancare."
Nu e nevoie sa fugi din tara ca sa scapi de anchete. Poti evita si ajungind la putere. Pozitiile in fruntea cetatii, in loc sa reflecte meritul civic, sint un refugiu pentru vinovati. Se vede cine face legea la noi
Adevarul, 11 ianuarie
Consilierul prezidential Renate Weber: Basescu nu poate fi judecat in dosarul "Flota"
"[..] pe intreaga perioada a mandatului avand imunitate, astfel ca el nu poate aparea in fata judecatorilor in dosarul care va ajunge pe rolul instantei supreme in 26 ianuarie [..] presedintele tarii nu poate fi judecat penal decat pentru inalta tradare. "Asa spune Constitutia, in articolul 96", a spus Weber [..] singura posibilitate pentru ca Basescu sa fie judecat in dosarul "Flota" este ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sa dispuna disjungerea cauzei in ceea ce-l priveste pe actualul sef al statului, judecand la acest moment doar faptele celor care nu sunt protejati de imunitate si suspendand dosarul ce-l vizeaza pe Basescu pana la expirarea mandatului acestuia. [..]"
Azi, 11 ianuarie
Bãsescu l-ar putea ierta pe Ciuvicã pentru cã l-a fãcut turnãtor
" Instanta Tribunalului Bucuresti – care judecã recursul în procesul de calomnie intentat de Traian Bãsescu lui Max Bãdin si Mugur Ciuvicã.[..] Instanta a luat în considerare doar structura infractiunii de calomnie, constatând cã lipseste elementul „intentie", fãrã a continua cu cercetarea obiectului presupusei infractiuni de calomnie, respectiv afirmatia lui Ciuvicã potrivit cãreia Bãsescu ar fi fost colaborator al fostei Securitãtii ca politie politicã. Cu o sãptãmânã înainte de pronuntarea sentintei, instanta de fond a precizat cã va tine seama în pronuntarea sentintei de un document clasificat emis de MApN, al cãrui continut era cunoscut de judecãtor, dar nu si de avocati. Documentul secret al MApN, apãrut în aceeasi zi în douã ziare centrale, acreditând ideea cã Bãsescu a colaborat cu serviciile de contrainformatii militare în perioada în care a fost elev, a declansat controverse între CNSAS si MApN. CNSAS a acuzat ministerul de amestec în lupta politicã, reprosându-i cã nu i-a furnizat respectivul document si cã, la o solicitare a Consiliului, a rãspuns cã nu detine date de nici un fel despre Traian Bãsescu. Ministerul Apãrãrii a respins acuzatiile, precizând cã a remis si CNSAS documentul în ziua în care l-a depus la instantã."
Romania Libera , 11 ianauarie
Ce cauta un fost securist in fruntea Prefecturii Capitalei? - Virgil Lazar
" Al cincilea prefect al Capitalei, Silvian Ionescu, este fost ofiter de informatii externe. El si-a inceput activitatea profesionala in 1974 ca ofiter in cadrul Departamentului Informatii Externe al Ministerului de Interne, pozitie in care l-au surprins evenimentele din decembrie 1989. Direct de la DIE s-a implicat pana in 1991 in Frontul Salvarii Nationale in care a ocupat pozitia de secretar general, membru al Colegiului Director. Dupa 1991 s-a... privatizat. Bineinteles ca nu putea rata perspectiva de a deveni "luptator" in Revolutia din decembrie 1989. Apoi interesul sau politic s-a mutat din 1993 catre PD, partid in care a ocupat diferite pozitii in esalonul trei sau doi. Desi a activat ca ofiter de informatii externe in cea mai cruda perioada a dictaturii ceausiste, el sustine cu tupeu ca n-a facut politie politica. Ce cauta insa un asemenea personaj din "a doua fratie a securistilor" in fruntea Prefecturii Capitalei? Se remarca faptul ca Silvian Ionescu, in calitate de ofiter la informatii externe, a fost seful retelei de la Anvers. Deci intr-un fel si seful lui Traian Basescu, chiar daca actualul presedinte n-a fost ofiter...[..]"
Cronica Romana, 11 ianuarie
Fostii parlamentari incap pe mana instantelor “obisnuite”
"[..] Este vorba despre faptul ca, in prezent, Raduly Robert Kalman nu mai are calitatea de deputat, ci aceea de primar, fapt ce inseamna ca nu se mai impune sa fie judecat de ICCJ, ci de instanta din localitatea sau judetul pe raza caruia s-a produs infractiunea. In cazul de fata, fostul parlamentar a savarsit fapta pentru care este judecat, respectiv vatamare corporala grava, in orasul Predeal[..]Intr-o situatie asemanatoare se afla si fostul deputat Ion Lazia, acuzat de fals in declaratii si fals intelectual, [..]Inainte de a achita catre “Cerealcom” contravaloarea vagoanelor, fostul parlamentar este acuzat ca ar fi redactat unele documente intre societatea sa si cea scutita de impozit, astfel incat peste 1,8 miliarde de lei din afacere sa poata ajunge in contul sau personal deschis la CEC Tulcea. Ulterior, la 25 octombrie 1999, Lazia ar fi depus la Finantele Publice Tulcea declaratia firmei “Anmaco” SRL privind datoriile catre buget, fara a mentiona un venit impozabil de 600 milioane de lei. In declaratia din 24 ianuarie 2000, se mai arata in rechizitoriu, el nu ar fi facut referire la alte 480 milioane de lei, aceste sume fiind dirijate catre contul sau personal."

Aceasta e esenta "epocii" : munca neo-sclavilor e tot mai impozitata si cistigurile neo-stapinilor, tot mai putin. Recentele masuri "DA" vor adinci praspastia dintre saraci si bogati- pina cind "acumularile" de capital vor permite ciocoilor sa mareasca tainul slugilor (cuminti)
Adevarul, 11 ianuarie
Munca la negru nu va disparea pana cand Guvernul nu va reduce fiscalitatea pe forta de munca - Cristina Trefas
"Cota unica de impozitare nu va scoate mare parte din economia subterana la suprafata, sunt de parere reprezentantii intreprinzatorilor privati din Romania. Potrivit acestora, cat timp Guvernul Tariceanu nu va reduce fiscalitatea pe forta de munca, economia subterana va ramane aproape intacta.[..] "Din pacate, nu se poate reduce CAS-ul in acest moment. Nu sunt resurse", sustine Nicolescu. El adauga ca, deocamdata, datorita introducerii cotei unice de impozitare, economia subterana se va reduce cu 5-10%, vor creste investitiile si PIB si, in plus, aceasta masura va contribui la capitalizarea firmelor."

Cu masonii bisnissari in frunte, spre cele mai inalte culmi ....
Curentul, 11 ianauarie
Cu gandul la afacerile din privatizare Masonul umanist Chirovici vrea sa puna mana pe AVAS - Mihai Somfelean
"[..] ministrul umanist Eugen Ovidiu Chirovici, care conduce Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, s-a remarcat doar prin promovarea intereselor unei parti a masoneriei romane in fruntea careia se afla. Anul trecut, conducatorul mason a promovat prin guvern un act normativ prin care Marea Loja Nationala a fost declarata organizatie neguvernamentala de utilitate publica pentru a putea avea acces direct la fondurile guvernamentale. Potrivit ultimelor informatii, Chirovici doreste sa puna la dispozitia masoneriei si privatizarea din Romania.[..]"

Licitatiile si contractele sa traiasca ! Si sa va intre bine in cap: romanii nu pot construi nimic
Curentul, 11 ianuarie
Un kilometru de drum - opt milioane de euro. Ultimele tunuri pesediste pe DN 1
" Pe 14 octombrie 2004, fosta guvernare a parafat cu o firma greceasca contractul de lucrari pentru modernizarea unei portiuni de circa 4,4 km de pe DN 1 cu un pret de aproape opt ori mai mare decat a costat construirea unei portiuni similare din Autostrada Bucuresti - Pitesti.[..] Societatea comerciala Proodeftiki a primit, la doua saptamini dupa pierderea licitatiei pentru modernizarea DN 1, un contract de 18,9 milioane de euro. Banii erau destinati refacerii a mai putin de 60 de kilometri de sosea dintre Cluj si Bistrita.[..]"

Victimile furtului din anii '50 nu sint despagubite din buzunarele vinovatilor- ci a victimelor lagarului de munca, jefuite dupa 1989
Gardianul, 11 ianuarie
Fostii proprietari refuza actiunile
" Oferta de despagubire a proprietarilor unor imobile confiscate abuziv prin acordarea de actiuni la un numar de sase companii din portofoliul Ministerului Economiei ramane deschisa, deoarece nu s-au inregistrat solicitari care sa acopere integral cotele rezervate, potrivit Mediafax. [..]"

Despre functionarea "justitiei" in occcident s-au spus prea multe basme ca sa se risipeasca vraja usor. Tovarasii Patroni au inteles insa la timp primatul chichitelor tehnice jonglate de avocati platiti satios- fata de dreptate. De aceea au dorit "schimbarea". Era vai de ei daca ar fi cazut in ghearele Justitiei comuniste pe care au folosit-o inainte ca sa zdobeasca rezistenta romanilor
Gardianul, 11 ianuarie
Condamnarea lui Sorin Beraru pentru dare de mita a fost contestata din cauza unor vicii de procedura - Andi Topala
" Dosarul omului de afaceri Sorin Beraru se afla, in prezent, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde urmeaza sa se puna in discutie contestatia in anulare fata de sentinta de condamnare prin care acesta trebuie sa-si ispaseasca o pedeapsa de sapte ani de inchisoare sub acuzatia de dare de mita. Este vorba despre dosarul in care Beraru este acuzat ca a dat mita 1,5 milioane de dolari, prin intermediul a trei politisti si a omului de afaceri Heny Steinberg, procurorului Georgiana Hosu, care il arestase in dosarul "Ci-Co". Aceasta contestatie a fost depusa de avocatii lui Sorin Beraru (si a fost admisa in principiu) pentru faptul ca atat in faza urmaririi penale, cat si in cea a judecatii au fost comise vicii de procedura. [..]"

Nu se putea altfel ... Fiecare Poarta cu ritualurile ei
Cronica Romana, 11 ianuarie
Presedintele Basescu va participa la comemorarea a 60 de ani de la eliberarea lagarului de la Auschwitz

In alte parti aceste forme sofisticate de jefuire a populatiei si de neocolonialism au fost intelese si denuntate intens ... Ar trebui facute cursuri complete si la noi despre modernizarea imperialismului economic
Curierul national, 11 ianuarie
Standardele NATO scutura bugetul MApN Fortele Aeriene dau 24 de milioane de dolari pe radare canadiene - Afrodita Cicovschi / Valentin Bolocan
" Baza 86 Aeriana Fetesti a fost complet modernizata, urmand ca, potrivit contractului incheiat in 1999 de catre Ministerul Apararii Nationale cu o firma canadiana, pana in 2007, sa se finalizeze si modernizarea celorlalte doua baze, respectiv cele din Campia Turzii si Buzau. [..] Presedintele firmei Intelcan, Ron Weissberger, care conform unor surse ar fi de origine romana, a anuntat, de curand, semnarea unui contract cu MApN, care prevede furnizarea de sisteme de comunicare, navigatie si supraveghere (CNS) in scopul de a aduce aeroporturile militare din Romania la nivelul celor din tarile membre ale NATO. "Acest contract, in valoare totala de 24 de milioane de dolari, este o dovada a increderii Romaniei in produsele si serviciile oferite de Intelcan.[..]"

In final in Iraq vor ramine SUA si Romania, devotate domesticirii poporului irakian. Sa trimitem trupe mai multe – si asa sint multi romani in plus pe la tara. Toti romanii sint pentru acest razboi sfint, nu? Toate partidele sint Pentru. Numai la noi exista aceasta unanimitate...
Ziua, 11 ianuarie
Ucrainenii si bulgarii parasesc Irakul
"Presedintele ales al Ucrainei, Viktor Iuscenko, si-a fixat printre prioritatile mandatului retragerea contingentului ucrainean desfasurat in Irak, se afirma intr-un comunicat al biroului sau de presa, citat de Rompres.[..] In luna decembrie 2004, Parlamentul de la Kiev a votat o rezolutie prin care cerea presedintelui in exercitiu, Leonid Kucima, retragerea contingentului militar din Irak. [..] Schimbari in privinta trupelor detasate in Irak se prefigureaza si in cazul Bulgariei. Este posibil ca actualul Parlament de la Sofia sa schimbe structura si caracterul contingentului bulgar din Irak, acesta putand fi inlocuit cu unul format din tehnicieni civili sau cu o unitate medicala, a anuntat, ieri, presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa, Venko Alexandrov. Declaratiile oficialului bulgar survin la doar o zi dupa ce liderul Partidului Socialist Bulgar, Serghei Staisev, a afirmat ca, in cazul in care partidul sau va castiga alegerile, trupele bulgare din Irak vor fi retrase.[..]"


<<< Închidere >>>