Semnale - Miercuri, 12 ianuarie 2005

Ce se va alege din asemena declaratii solemne? ....
Romania Libera, 12 ianuarie
Adevarul despre decembrie 1989
« Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a afirmat luni seara ca are obligatia de a clarifica evenimentele din 1989. "Este inadmisibil ca un popor sa nu stie ce s-a intamplat de fapt la Revolutia din 1989, este inadmisibil ca un popor sa nu stie de ce au murit mai bine de o mie de oameni, o mie trei sute si una de oameni, este inadmisibil, daca vreti, sa plecam de la premisa ca poti sa ucizi si sa nu raspunzi. Din acest punct de vedere, va asigur ca, fiind neimplicat, pot fi o garantie nu numai in calitate de presedinte, dar, ca om neimplicat, o garantie ca lucrurile vor fi impinse inainte cat imi permite functia", a spus seful statului. El a adaugat ca nu va judeca in locul judecatorilor si nu o sa acuze in locul procurorilor, insa va cere aflarea adevarului despre Revolutie "

MAI-ul isi aduce contributia lui la dosarul tilhariei post-decembriste. Cum e si normal, cu cit furi mai mult cu atit ramii pe…functie. Tara are nevoie de tine! Romania, tara basmalelor curate
Romania Libera, 12 ianuarie
Coruptia face ravagii in randul ofiterilor de politie. Dosarul "Mita de 350.000 USD la MAI" pentru retragerea plangerii apa basma curata
« Din pacate, ofiterii superiori implicati in dosar au ramas pe functii, ba, chiar mai rau, au fost promovati. Inspectorii Grupului de Control al MAI stabileau intr-un raport intern (nr. 33.116/2001) existenta unor infractiuni de luare de mita si de santaj puse in sarcina fostului lt. col. Tanislav Eliodor din cadrul Politiei Capitalei (actualmente refugiat in avocatura) "

Grozaviile nu contenesc sa iasa la suprafata, iar autorii lor continua sa ne sfideze.....
Evenimentul Zilei – editia de vest, 12 ianuarie
Maiorul Badalan voia sa inece in singe Revolutia - Sorin Trocan
Liderul revolutionarilor aradeni ameninta cu iesirea in strada Valentin Voicila, liderul necontestat al Revolutiei la Arad, scoate la lumina noi informatii privind rolul nefast jucat de fostul maior Eugen Badalan in timpul evenimentelor din decembrie 1989. Revolutionarul aradean a fost primul care atras atentia, in EvZ, asupra participarii controversatului ofiter la represiunea demonstratiilor anticomuniste de atunci. Intre timp, generalul Eugen Badalan a fost numit de Emil Constantinescu in fruntea Trupelor de Uscat, iar apoi de Ion Iliescu in fruntea Marelui Stat Major General »

Serialul fara de sfirsit al sacrificiilor UNEI ANUMITE PARTI a romanilor
Adevarul, 12 ianuarie
Un nou val de scumpiri se va abate asupra romanilor
Preturile la energia electrica, gaze si carburanti vor creste ca urmare a majorarii accizelor. Gazele se vor scumpi din aprilie. Fara ca autoritatile sa poata interveni, OMV - patronul Petrom - va decide cand si cu cat vor creste preturile.

Ministerele : incubatoare ale noii burghezii romanesti sau, cu alte cuvinte : cuibare ale tilharilor? ...
Cotidianul, 12 ianuarie
Industrii: ies la iveala contractele acordate fara licitatie - Mihai Nicut
" [..]este cunoscuta legatura privilegiata dintre fostii oficiali ai Ministerului Economiei si aceasta firma. Chiar fostul director comercial de la Luxten, Gheorghe Olteanu, a fost sef al Corpului de control al lui Dan Ioan Popescu si, în sectorul energetic, s-a tot vorbit despre apropierea dintre fostul director al Electrica, Lucian Boghiu, si firma Luxten. »

Actele la control: sultanii de la FMI asteptati sa dea binecuvintarea prea-plecatilor
Cotidianul, 12 ianuarie
Cota unica, la testul FMI - Daniel Oanta
Pe de altă parte, o delegaţie a FMI va analiza, la sfîrşitul lunii ianuarie, proiectele Guvernului român în ceea ce priveşte economia, iar analiştii cred că rezultatul evaluării va avea importanţă crucială în ceea ce priveşte atitudinea investitorilor străini faţă de România.

Intrarea in UE prilej de excursii si voie buna pentru profitori oriunde ar lucra ei .....
Gardianul, 12 ianuarie
Pe mii de euro, profesorii au invatat despre azilurile germane Autoevaluarea scolilor, dupa standardele UE pentru handicap - Alexandru Calmacu
" Zece specialisti romani, dintre care sapte fosti si actuali membri ai Comisiei Nationale de Evaluare si Acreditare a Invatamantului Preuniversitar (CNEAIP), un reprezentat al ministerului si alti doi din partea unor fundatii, au participat la un stagiu de pregatire in Germania, stagiu organizat de catre Facultatea de Pedagogie Speciala din cadrul Fundatiei Evanghelice "Alsterdorf". Aceasta organizatie are ca principal obiect de activitate ingrijirea varstnicilor din caminele de batrani. Pentru intreaga actiune, numai prin programul european "Leonardo da Vinci", s-au investit 15.700 de euro. »

Dupa 40 de ani de comunism in Romania sosise momentul « scenariilor financiare diabolice» De notat ca «diabolicii» se numesc « oameni de afaceri »
Curentul, 12 ianuarie
Afacerea DAC Air umfla ilegal pusculita fratilor Paunescu cu 15,6 milioane de dolari - Ovidiu Zara
«Pe ultima suta de metri a guvernarii PSD, mai precis in 25.11.2004, dupa un scenariu financiar diabolic, fara a astepta demersurile in justitie initiate de BCR, AVAS a platit in contul DACAir suma 15,6 mil. de dolari reprezentand partea de capital social nevarsata de Bancorex in ´96 la capitalul firmei controlate de fratii Paunescu. Imediat dupa ce AVAS a facut plata, Inalta Curte de Justitie si Casatie a decis ca DAC Air n-avea dreptul de a incasa un leu in contul datoriei invocate »

O voce falsa in corul oportunistilor ....
Evenimentul Zilei, 12 ianuarie
"Un partid popular in Romania nu se face prin interviuri" - Ino Ardelean
« Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, s-a declarat ieri deranjat de ideile lansate recent de Cozmin Gusa si Valeriu Stoica, privind fuziunea PNL-PD si afilierea noii formatiuni la Partidul Popular European. Liderul taranist este nemultumit ca nu a fost contactat inainte de aparitia acestor propuneri in presa, mai ales ca in ecuatie intra si partidul sau. Ciuhandu crede insa ca proiectul celor doi este imposibil »

Romanii cei mai americani dintre europeni. Marea Neagra pe post de atractie…militara
Cotidianul, 12 ianuarie
Axa Washington-Londra-Bucuresti-Marea Neagra - Serban Madgearu
„Sigur ca aici nu vorbim de o alianta separata, dar e foarte clar ca nici o tara din UE nu are ca prioritate consolidarea pozitiei României la Marea Neagra. Singurul stat care poate avea o astfel de prioritate este SUA“, a afirmat presedintele. Situarea României la frontiera orientala a UE si a NATO, acolo unde „se prefigureaza Orientul Apropiat plus resursele exceptionale energetice care sînt în bazinul Marii Negre constituie o sansa aparte pentru noi“, a mai spus Basescu, apreciind ca valorificarea acestei pozitionari „este un obiectiv strategic pentru România“.

"Înscrisuri dusmănoase"

"Asociatia Ziaristilor Independenti din România, afiliată la Asociatia Jurnalistilor Europeni, organism international cu sediul la Bruxelles,intentionează să organizeze în luna februarie la Bucuresti iar în lunile iulie-august, la Sighetu Marmatiei ( Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei) expozitia "Inscrisuri dusmanoase".
Expozitia va include cărti, manuscrise de sertar, brosuri, reviste realizate manual si alte documente de samizdat. Altfel spus, toate acele materiale scrise sau desenate pentru a căror producere sau deţinere,riscai, înainte de 1989, să fii anchetat la militie si securitate, să faci închisoare ori sa fi internat într-un spital psihiatric.
Sprijiniti de personalităti intrate în constiinta publicului, printre care Doina Cornea, Vasile Paraschiv, Ana Blandiana, Victor Frunză, Ion Vianu,Ctin Ticu Dumitrescu, Alexandru Paleologu si altii, membrii AZIR doresc sa nu omita din reconstituirea oricât de sumară a acestui aspect al vietii noastre intelectuale sub comunism, pe scriitori.
De aceea le adresăm pe această cale apelul să ne pună la dispozitie pentru un interval limitat de timp inscrisurile care pot interesa proiectul nostru.
Avem doar dorinta de a ne aminti si unele dintre acele fapte ale noastre de care suntem mândri, dacă tot am încercat degeaba să le uităm pe acelea de care nu suntem.
Cine vrea să colaboreze la acest proiect ne poate contacta la următoarele adrese de e-mail :

Teodora Stanciu – teodorastanciu@hotmail.com
Oana Enăchescu -oanaenachescu@hotmail.com
Doina Jela - doinajela@gmail.com
Armand Gosu - armandgosu@yahoo.com
secretar AZIR, Doina Jela"

<<< Închidere >>>