Semnale - Duminică, 2 ianuarie 2005

Semnalam o colectie interesanta realizata in publicatia "Meridianul romanesc"
PROCESUL COMUNISMULUI. România în umbra rosie (XXVIII) - Nicolae Leahu
"Deportarea populatiei, îndeosebi a celor care deveniseră incomozi pentru regimul comunist nou instaurat după 1946 s-a dovedit a fi una din practicile des uzitate de noua conducere a României, vizând lichidarea sau anihilarea adversarilor politici. Procedeu de inspiratie sovietică, deportarea adversarilor politici si a minoritătilor a reprezentat cea de-a doua fază a impunerii fortate a comunismului în România, după ce în anii 1947-1950 fuseseră arestati si deportati fostii mosieri, proprietarii de întreprinderi, fostii membri ai guvernelor anterioare comunizării, cadrele superioare ale Armatei si fostii sefi ai partidelor istorice. Colectivizarea agriculturii hotărâtă în tara noastră la Plenarea din 3-5 martie 1949 s-a înfăptuit de fapt în umbra unui slogan populist care decreta “sprijinirea tărănimii sărace, alianta cu tărănimea mijlocasă si desfăsurarea unei lupte neîntrerupte împotriva chiaurimii".

De pe situl CRP- PNTCD
Procesul comunismului o necesitate acuta
In conditiile in care, dupa 60 de ani de comunism cu diverse fete nu s-a gasit inca momentul unui proces in urma caruia sa fie condamnati autorii milioanelor de victime din Romania si distrugerea planificata a tarii, cu trecutul, prezentul si viitorul sau, proslavirea totalitarismului comunist continua nestingherita pe canalele mediatice, nesanctionata de nici o autoritate. Normal. La putere se afla, in alte haine, supusii retelei care a perfectat strategia de distrugere a Romaniei in urma cu 60 de ani.[..]"

De ce este necesara aplicarea punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara
" Au trecut mai bine de 14 ani de când a fost înfiintat Serviciul Român de Informatii si tot atâtia ani decând opinia publica este mintita sistematic si fara rusine cu privire la componenta acestei structuri. Si Virgil Magureanu, si Costin Georgescu, si Radu Timofte ne-au indus si ne mai induc în eroare,asigurându-ne rând pe rând ca institutia din subordinea lor tinde sa devina un serviciu de informatii modern, în cadrul caruia numarul fostilor ofiteri de securitate este într-un continuu regres. Ca saconstatam astazi ca, dimpotriva, tot fostul organ represiv si informativ comunist face jocurile în SRI,numarul fostilor ofiteri de securitate fiind mereu prevalent atât în conducerea serviciului de laBucuresti, cât si în conducerea sectiilor din provincie, precum si în toate compartimentele lui[..]"

O reactie fata de puciul anti - libertar de la "Evenimentul Zilei"
Tom Gallagher catre Ringier: Nu mergeti mai departe pe acest drum gresit" - 31 Decembrie 2004
"Politologul britanic Tom Gallagher trage semnalul de alarma impotriva abuzurilor Ringier fata de echipa ziarului "Evenimentul Zilei". Intr-o scrisoare adresata lui Thomas Landolt, directorul Ringier Romania, Gallagher compara actiunea acestuia cu cea a regimului Iliescu din anii '90. Politologul atrage atentia ca decizia Ringier de a-l demite pe Dan Turturica, redactorul-sef al ziarului, "va face sa pocneasca dopurile sticlelor de sampanie in vilele notabilitatilor PSD". El compara situatia din Romania cu cea din tarile latino-americane: "Una din cele mai eminente companii ale Elvetiei ar putea contribui ca Romania sa ramana o tara de tip latino-american, din care un numar enorm de oameni vor fugi, in viitor, spre Vest".


<<< Închidere >>>