Semnale - Marţi, 4 ianuarie 2005

Poate analizeaza cineva si impactul epuizarii petrolului pe plan mondial (vezi http://www.peakoil.net/) asupra industrializarii agriculturii romanesti?

   Adevarul, 4 ianuarie

" Pentru a recupera intarzierile, Agricultura trebuie sa functioneze cu kerosen, nu cu benzina sau motorina[..]"

Nu se strica prietenia alesilor cu "serviciile speciale" .....

   Azi, 4 ianuarie

Dupã vizitele la SRI si SIE, Bãsescu dã semnal de sprijin pentru STS

" Prezent, ieri, la sediul celui de-al treilea serviciu principal din domeniul sigurantei nationale – Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) –, presedintele Traian Bãsescu a asigurat cã nu intentioneazã sã reorganizeze acest sistem, pe care l-a caracterizat ca fiind performant si complet compatibil cu structurile NATO. Bãsescu s-a exprimat laudativ, spunând cã „densitatea de creier din acest serviciu e cea mai ridicatã din toate institutiile pe care sistemul de apãrare le are la dispozitie".[..]"

   Jandarmeria a cumparat autobuze Mercedes de 7,8 milioane de euro,

"Jandarmeria Romana a achizitionat prin intermediul societatii Tiriac Leasing 62 de autobuze, in valoare de 305 miliarde de lei (circa 7,8 milioane de euro), valoarea totala a contractului, inclusiv serviciile de intretinere, fiind de 470 de miliarde de lei.[..]"

Dupa 15 ani, mafiotii nostri inca se dau in spectacol , nu au inca stil....

Cronica Romana, 4 ianuarie

Premierul Tariceanu, nemultumit de disparitia mobilierului si a aparaturii din Palatul Victoria

"[..] Probabil o buna parte din piesele de birou, din echipamentele de comunicare au fost obtinute prin sponsorizari. Dar aceste sponsorizari nu au fost facute la adresa unor persoane fizice, ele au fost facute probabil catre institutia guvernului si, ca atare, nu era normal ca ele sa fie luate si duse in alta parte”, a precizat Tariceanu.[..]"

Lupii securisti, de paza la stina ...

   Cuvintul, 4 ianuarie

Adjunctul DGV face legea la granite Ion Stoica, complice la exportul ilegal de obiecte de patrimoniu

" [..] In ultimii ani s-au aplicat doua metode prin care obiectele de patrimoniu parasesc "legal" granita [..] Exista si cazuri in care exportul de obiecte inestimabile se oficializa direct de sefii DGV. [..] Semnand in numele lui Tanasescu, Ion Stoica (fost ofiter al Securitatii Bucuresti inainte de ´90, recuperat apoi de noua putere si uns sef al SRI Dambovita; dupa 1996 devine consilier al lui Adrian Nastase, apoi sef al securitatii interne a BIR si dupa alegerile din 2000 e propulsat sef-adjunct la vama) a instiintat Directiile Regionale Vamale Interjudetene cu privire la incetarea consemnului privitor la cei doi olandezi[..]"

Ciolaniadele algoritmice de iarna....

Gardianul, 4 inauarie

Algoritmul PNL-PD-UDMR-PUR paralizeaza administratia publica in toiul iernii

" [..]De asemenea, presedintele PD, Emil Boc, a anuntat ca in cadrul Aliantei s-a stabilit un algoritm pentru ocuparea posturilor de prefecti si subprefecti. In cazul in care presedintia Consiliului Judetean este asigurata de un membru al uneia dintre formatiunile componente, cel de prefect ii va reveni celeilalte.[..] Liderii Aliantei PNL-PD Covasna, alaturi de cel al PUR, au anuntat, ieri, ca, in cazul in care Guvernul va numi prefect maghiar in judet, vor da in judecata statul roman pentru incalcarea drepturilor omului[..]"

Plec'ai nostri, vin ai nostri ....

   Vicepremierul Copos impune un fost coleg de la UTC prefect de Brasov

"Sursele noastre ne-au dezvaluit faptul ca patronul Rapidului vrea sa-l impuna pe Radu Lisenche, ginerele fostului prim-secretar al Sibiului, Winkler, si fost coleg cu el la UTC, in functia de prefect al Brasovului.[..]"

   Amarie, o problema delicata pentru Basescu

"[..]In timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, PNA a redeschis dosarul vanzarii flotei. Dupa ce a iesit primar general al Capitalei, Traian Basescu a fost trimis in judecata. Pentru o persoana cu temperamentul si iesirile noului presedinte, este evident ca, daca eticheta i-ar permite, l-ar face bucatele pe Amariei[..]"

   Prim-ministrul Tariceanu trebuie sa raspunda acuzatiilor de coruptie! Andrei Tudor

[..] Au fost pe rand "Afacerea SAFI", in care a fost acuzat ca a luat bani de la acest fond pentru afacerile sale. Apoi, a urmat "Afacerea Citroën-RomTelecom" si "Citroën-Petrom", in care a fost acuzat ca a vandut, prin firma sa ATS, masini celor doua societati de stat la preturi supraevaluate, castigand ilegal milioane de dolari. Numele sau a mai fost legat si de "Afacerea Apartamentul", privind obtinerea de catre mai multi demnitari de locuinte de la RAAPPS. Si, nu in ultimul rand, premierul ar trebui sa explice de ce numele sau a fost legat de scandalul privind comertul cu produse petroliere facut cu fosta Iugoslavie, in timpul embargoului impus acestei tari.[..]"

Din ciclul Procesul Comunismului,

ND Arges comemoreaza martirii "Experimentului Pitesti"

"Filiala Noua Dreaptã Arges, în colaborare cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania a organizat sambãtã, 18 decembrie 2004, o actiune comemorativã în memoria victimelor abominabilului ”Experiment Pitesti”, veritabil holocaust împotriva studentimii romane, cu precadere de orientare legionarã, consumat în puscaria de detinuti politici din Pitesti între anii 1949 – 1952.[..]" ND Arges comemoreaza martirii "Experimentului Pitesti"

Unde este bilantul contabil al statului care se pretinde in deficit bugetar dupa atitea privatizari? g

   Realitatea Romaneasca, 4 inauarie

Privatizarea Petrom a mai adaugat 611 milioane de euro in tolba BNR

"Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut, in decembrie, cu 916,5 milioane de euro, ajungand astfel la peste 10,8 miliarde de euro. Cresterea s-a datorat in special in urma intrarilor din privatizarea Petrom, dar si cumpararilor de valuta ale bancii centrale, potrivit unui comunicat al BNR. De altfel, privatizarea principalei companii petroliere a adus venituri de 611,1 milioane de euro,[..]"

Cine poate face contracte , isi face parte ....

   Romania Libera, 4 inauarie

   Noul guvern scormoneste musuroiul EADS

"[..]noul guvern se pregateste sa ia la scormonit contractul semnat cu EADS pentru securizarea frontierelor, o alta mega-afacere controversata a fostului executiv PSD.[..] Daca se va realiza in baza contractului cu EADS, securizarea frontierelor va scoate din buzunarele contribuabililor romani suma de un miliard de euro.[..]"

Daca ar a fi vorba numai de coruptie .....

   Ziua , 4 inauarie

Lectia de anticoruptie, Victor Roncea

" [..] Pentru a da un exemplu opiniei publice romanesti si totodata pentru a veni in ajutorul aparatului de stat afectat de fenomenul coruptiei, Ambasada Republicii Federale a Germaniei la Bucuresti ne-a pus la dispozitie un model legal de combatere a coruptiei prin prevenire, pus in practica in institutiile federale incepand cu luna iulie a anului trecut, in perfectarea unei legislatii anterioare. Prezentam extrase principale cu mentiunea ca documentul integral poate fi accesat pe site-ul ziarului nostru www.ziua.ro.[..]

   Ziua , 5 inauarie

Toma Neclintitul George Tarata

" Unul dintre cei care pana acum ar fi trebuit sa anihileze retelele si structurile mafiote este secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Toma Zaharia. Numai ca numele acestuia a aparut de cele mai multe ori in scandaluri si afaceri dubioase si mai putin in operatiuni de eliminare a structurilor mafiote. In mod normal Toma Zaharia ar trebui sa fie printre primii oameni schimbati. Doar ca acest lucru este pe cale sa devina foarte greu sau chiar imposibil de infaptuit, surse ale ziarului ZIUA, precizand ca Toma Zaharia incearca o apropiere de actuala putere si de mai multi lideri ai noii conduceri."

Continua indemnurile la falsificarea spectrului politic

   Ziua, 4 inauarie

Cele trei revolutii necesare Toader PALEOLOGU

"[..] In sfarsit, prin revolutie politica inteleg indispensabila creare a unui partid unic al dreptei, prin fuziunea dintre PNL si PD, urmata de necesara deschidere catre alte curente si sensibilitati de dreapta.[..]"

Speranta face muguri ...

Conform angajamentelor asumate in relatia cu organismele financiare internationale - cind va incepe "elita" din Romania sa studieze serios acest fenomen si sa reactioneze?
Anul incepe cu facturi mai scumpe
" De la 1 ianuarie, populatia si agentii economici platesc mai mult pentru energia electrica si gazele naturale consumate. Asa cum au anuntat Autoritatile de reglementare in domeniu, ANRE si ANRGN, tarifele la energie cresc in medie cu 4,6%, in timp ce pretul gazului natural a fost majorat cu 5%. Conform angajamentelor asumate in relatia cu organismele financiare internationale, de anul acesta consumatorii de gaze naturale urmeaza sa plateasca, pe linga consumul propriu-zis, si un abonament lunar la gaze.[..]"

Monopolul privat si bine instrainat... e altceva
Romtelecom ne "paleste" cu tarife mari - Oana Goia
" Anul 2005 va debuta cu preturi noi la abonamentele telefonice. Romtelecom doreste noi tarife la abonamente, urmand o majorare de 40% in cazul persoanelor fizice. [..] Acest nou val de scumpiri i-a lasat fara glas si pe cei mai multi dintre clujeni, care considera noile tarife greu de suportat: "Abia dupa ce va trece euforia sarbatorilor ne vom da cu adevarat seama pe ce ni se duc salariile de bugetari", spune un profesor de la liceu. Cei mai afectati de noile preturi vor fi, ca de obicei, pensionarii si somerii, de care Clujul, din pacate, nu duce lipsa. [..]"

Neocapitalismul nu e pentru cei mici... Rechinii mari pot folosi statul ca instrument pentru a-si mentine si intari pozitiile. Ajunsi la putere, ei se scutesc de impozite, alimentind bugetul... de la prostimea muncitoare.
Cota unica, echilibrata de impozitul la microintreprinderi - Costi Dobrea
" [..] Relaxarea fiscala introdusa de guvernul Tariceanu nu afecteaza veniturile bugetui de stat. [..] Pentru a compensa posibilele dezechilibre cauzate de veniturile mai mici din primele luni, impozitul platit de microintreprinderi a fost fost dublat la cota 3%. Ionut Popescu a explicat ca masura este una de compensare, care sa acopere eventualele goluri de venit care pot aparea prin reducerea impozitului pe profit si a celui pe venit."

Voci dizidente, care tulbura Noua Amnezie...

Sa traiti mai bine in 2005! - Marcel Tolcea
" [..]Cred ca Ordonanta este de natura sa incurajeze mai intai investitiile si doar apoi vine in sprijinul persoanelor fizice. [..]Pe de alta parte, exista un grup de 10-20 de oameni de afaceri care au facut miliarde de dolari pe seama statului de la care, PUR si simplu, au furat. Iar interesele acestora sunt inextricabil legate cu cele ale actualilor guvernanti, incat imi e foarte greu sa cred ca se va intampla ceva spectaculos la nivelul luptei anticoruptie. Cu atat mai mult cu cat in guvernul actual se afla un partid de clara extractie securistica.[..]"

Din dosarul privatizarii ....

Statul a luat-o, din nou, în freza - Ramona JITARU
" Ana Cazacu este cea care centreaza si da cu capul. Este sefa si la POBAC SA, si la SC Wooltop SRL. Ultima e firma ei. Cealalta este o societate pe actiuni. Cu datorii uriase catre Stat. Pentru ca banii datorati catre bugetul României trebuiau recuperati, SC POBAC SA a fost data pe mâna AVAB, transformata ulterior în AVAS. Cei de la AVAS aveau obligatia sa vegheze ca banii sa fie recuperati. În principiu, datoriile POBAC puteau fi stinse prin valorificarea cladirilor si a utilajelor. Acum, în schimb, Statul poate da linistit din buze. Nu mai are ce vinde, pentru ca a avut Cazacu grija. La limita legii, directorul Cazacu a reusit sa ne mai traga un sut în fund. Cu datorii de miliarde grele la bugetul de Stat, directorul general de la unul dintre ultimii supravietuitori din industria usoara reuseste, printr-o smecherie, sa ne lase pe noi, contribuabilii, cu ochii în soare.[..]"

Cu rezerve privind " adevarurile" pe care Stefan Gusa nu a reusit sa le faca publice ...

ADEVARUL DESPRE MOARTEA GENERALULUI GUSA
" Stefan Gusa nu a murit de moarte „buna“, cum se spune in popor. Ca sef al Marelui Stat-Major, in timpul evenimentelor din decembrie ’89, isi daduse seama de multe „manevre“. S-a straduit sa demonteze planul loviturii de stat, atat cat a fost lasat. Si a platit cu viata pentru niste adevaruri care acum ies la iveala. Eliminarea lui s-a facut pe toate planurile. „Misiune incheiata“, vor fi raportat cei care s-au ocupat de trecerea generalului Gusa in nefiinta.[..]"

Viata noastra universitara

Universitatea "Petre Andrei" pe scena celui mai mare scandal academic
"2004 - an negru pentru cea mai importanta institutie de invatamant superior privat din Iasi * Universitatea "Petre Andrei" (UPA) s-a aflat pe scena celor mai dure atacuri, a celor mai scandaloase decizii si manifestari * cel mai dureros este faptul ca lucrurile nu s-au limpezit nici la ora actuala, iar singura solutie care se intrevede este scindarea institutiei[..]"

Dreptate pentru toti
Crisana
" Dosarul Cocaina[..] Cazul Erbasu [..] Cazul Carmen Paunescu "


<<< Închidere >>>