Semnale - Vineri, 18 februarie 2005

Marele Sef Securist devenit Bun si Drept prin afiliere la CIA, (un fel de Goebbels reabilitat in Israel) ne explica si noua, cu maiestrie eufemistica, ce a insemnat securitatea ... Nu, nu pe halucinatii s-a bazat, toavarse Pacepa, ci pe crima, teroare si tortura - Ioan Rosca
Jurnalul National, 18 februarie
Securitatea s-a bazat pe halucinatii
"In exclusivitate pentru cititorii Jurnalului National, generalul Ion Mihai Pacepa explica modalitatea de transformare a unor oameni nevinovati in "tradatori": halucinatiile Securitatii.[..]
In anii 1970 am citit dosarele lor din arhiva Securitatii si m-am ingrozit: n-am recunoscut nimic din adevaratii frati Herdan. Am citit apoi sute de alte dosare din arhivele Securitatii interne si toate au fost, de asemenea, pline cu halucinatii. Toti conducatorii partidelor romane de opozitie, majoritatea proprietarilor economiei capitaliste, mii de ofiteri ai fortelor armate, de siguranta si politie, sute de fosti diplomati si multe alte sute de preoti au cazut prada halucinatiilor securistilor. Toti au fost etichetati drept "tradatori" si executati, trimisi in inchisori sau lagare de munca obligatorie – iar cei care au reusit sa fuga din tara au fost privati de cetatenia romana pentru "crime impotriva statului."

Cei care nu stiu ce este FMI, s-ar putea mira... - Ioan Rosca
Revista presei, 18 februarie
Baltazar: "FMI avea comanda politica de la Washington sa nu loveasca in guvernul Nastase"
"FMI-ul avea comanda politica de la Washington sa nu loveasca in plexul guvernului Nastase" a declarat Bogdan Baltazar la Radio Mix in emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian."

Ziaristii romani se simt obligati sa se inchine public la Zeii Speculei si Bisnitei. De pofta, nu mai au pic de rusine - Ioan Rosca
Adevarul, 18 februarie
Natia lui Basesescu
" [..]Imi ingadui sa-l informez pe dl. presedinte Basescu ca Bursa este institutia fundamentala a lumii capitaliste din toate timpurile si din toate tarile. Bursa este o reflectare directa si rapida a mersului unei economii. Jucatorii pe bursa nu sunt niste barbugii si nu sunt neaparat bogatasi. Sunt investitori, oameni care, atunci cand cumpara actiuni la bursa, de bani multi sau putini, acorda incredere sistemului politico-economic din tara in care traiesc. Si increderea este, dupa Francis Fukuyama, capitalul fundamental al unei societati dincolo de cel financiar sau tehnologic. Ca Romania nu are inca o Bursa puternica si conectata strans cu marile burse ale lumii este o problema de rezolvat neaparat odata cu reforma economica - solutia nu este in nici un caz discreditarea iresponsabila a Bursei. Sau a profitului: "Grupul celor cu beneficii pe dividende, tipa niste grupuri de interese care au fost afectate de fiscalitatea pe tronsoane foarte inguste, care nu vizeaza 22 de milioane de romani", zice Basescu. Deci, sa-i ia dracu pe cei care obtin dividende, adica profit pe actiunile cumparate, sunt si astia niste burjui nenorociti care nu reprezinta poporul, ba chiar ii sug sangele, prin urmare, trosnindu-i cu impozitul, mai dam o lovitura imperialismului.[..]"

Dar nu ne-am saturat noi! - Ioan Rosca
Cronica romana, 18 februarie
" Generalul Victor Athanasie Stanculescu s-a saturat de Revolutie"
Procurorul i-a prezentat lui Victor Athanasie Stanculescu, ieri, la Parchetul Militar Bucuresti, faptele pentru care este reclamat, au anuntat surse judiciare. Conform acestora, este vorba despre fapte petrecute in timpul revolutiei din 1989 si al mineriadei din 13-15 iunie 1990. Stanculescu a declarat ca nu a fost pus sub invinuire, ci a fost chemat in calitate de martor privind revolutia din 1989. Intrebat de jurnalisti in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, acesta i-a indemnat sa ii citeasca cartea intrucat “s-a plictisit” sa povesteasca despre acele fapte.[..]"

Asta ne lipsea: vinzarea tarii, la solduri, catre mafia ucrainiana. Au iesit sovieticii pe usa dar s-au intors pe geam. Cine i-o fi invitat? Cine va deratiza? - Ioan Rosca
Gardianul 18 februarie
ALUMINIUL, DAT LUI KUCIMA
Recent, Grupul Balli din Londra a vandut in urma unei oferte lansate pe Bursa Electronica Rasdaq pachetul majoritar al actiunilor Companiei Alum Tulcea Acestea au fost achizitionate de firma Pioche Consultants Ltd, inregistrata in Belize, dar se pare ca fabrica de alumina a fost cumparata de un consortiu international, Marco International, care il are in spate pe un rus ale carui tentacule ajung pana la varf Aceleasi surse mai spun ca uzina ar fi fost cumparata de rusul Vitali Matsitski, care ar fi apropiat al lui Victor Pinciuk, ginerele fostului presedinte ucrainean Leonid Kucima Pinciuk controleaza capacitatile siderurgice ucrainene, el fiind cel care a insistat pe langa socrul sau sa inceapa constructia Canalului Bastroe, intrucat i-ar servi nevoilor pentru desfasurarea afacerilor in aceasta zona Un alt apropiat al acestora mai este si Olexii Martinov, administratorul Companiei Feral UK Ltd, din Marea Britanie, care a cumparat societatea tulceana Feral, singurul producator de feroaliaje din Romania Noul proprietar a achitat pentru SC Alum 7,3 milioane de dolari, in timp ce patrimoniul combinatului este estimat la mai mult de 45 milioane de euro, iar profitul pe anul trecut depaseste trei milioane de euro[..]"

Ce inseamna daune colaterale, pe acest subiect? - Ioan Rosca
Ziua, 18 februarie
"Deconspirarea Securitatii pe masa CSAT
[..]Seful statului s-a pronuntat si in favoarea "deconspirarii totale, fara menajamente" a colaboratorilor fostei Securitati, chiar daca vor fi "pierderi colaterale". "Vreau sa evaluam ce inseamna aceasta deconspirare totala, care sunt pierderile colaterale. Pana la urma s-ar putea sa fim nevoiti sa ne si asumam niste pierderi colaterale, s-o facem, sa terminam odata cu balciul", a adaugat Basescu, precizand ca problema deconspirarii celor care au colaborat cu fosta Securitate va trebui discutata in prima sedinta a CSAT, de la sfarsitul acestei luni.[..]"


<<< Închidere >>>