Semnale - Miercuri, 23 martie 2005

Ce eficienta are o asemena ancheta impanata cu « nu stiu » sau « nu-mi aduc aminte »? Deocamdata pare o sezatoare la care se povestesc basme. - Stefan Bocioaca
Ziua, 23 martie, 2005
4 ore la Parchet - Adina ANGHELESCU, Marius BATCA
[..]"Intrebat despre aparitia in sediul Televiziunii, Iliescu ar fi sustinut ca a fost sunat de catre un prieten care i-ar fi relatat ce se intampla si asa a ajuns acolo. "
"In zilele revolutiei, Radioul a chemat oamenii la moarte, in conditiile in care cladirea nici nu era atacata, afirma magistratul militar Dan Voinea, fost sef al Sectiei Parchetelor Militare, la sfarsitul anului 1998. "
"El a amintit, in context, ca "principalii responsabili, sotii Ceausescu, au fost nu numai condamnati, ci si executati" si ca, in ceea ce priveste persoanele aflate in viata, "toti membrii Comitetului Executiv au avut un proces si au existat cativa militari de la Timisoara, Cluj si Sibiu carora li s-au intentat procese".
"Intrebat in legatura cu implicarea unor oameni de pe scena politica actuala in evenimentele din decembrie 1989, Magureanu a precizat ca "sunt destul de multi, si cunoscuti". Magureanu a refuzat sa faca vreo mentiune cu privire la cine a fost personajul cheie al acelor zile."

Un model deja afumat al« gindirii cu doua sensuri », sau : alba-neagra, sau : cine nu e cu noi, e cu teroristii. Problema este nu de a contesta, ci de a ANALIZA, dar cind analizele se rezuma la solutii de-a gata, isi pierd orice credibilitate. - Stefan Bocioaca
Ziua, 23 martie, 2005
Cine seamana vant culege furtuna - Victor RONCEA
»Contestatarii politicilor americane in zona - si deci, automat, ai lui Traian Basescu - invoca abil diverse aparent inconsecvente ale Occidentului euro-atlantic, explicand grotesc si prostesc totodata ca n-avem de ce sa "ne oferim" Statelor Unite, pe gratis. Ignorandu-se beneficiile reale ale Romaniei, se incearca evident inducerea unui curent de opinie nefavorabil strategiei Americii. Curent care, prin ricoseu, serveste mama-Rusia. Insa inainte de a desconsidera implicarea Statelor Unite in acest spatiu si a consemna ce nu ne-au adus americanii am putea sa ne gandim, fara patima, la rece, la ce ne-au adus in schimb rusii, de-a lungul istoriei. » » Axa lui Basescu ii desparte pe toti silindu-i sa se demaste o data cu confruntarea directa. Romani filo-romani - care sa ignore noua politie a gandirii si stampilele ei stupide - sunt prea putini. Momentan. Numarul lor creste in aceeasi masura cu intensitatea fenomenului de identificare a cartitelor din toate institutiile de baza ale statului. Extirparea vine. Cine seamana vant culege furtuna. »

Ce amabile aceste universitati straine! Nici n-ai zice ca au un oarecare interes. Dar e normal, viata e un tirg, nu? - Stefan Bocioaca
Cronica Romana, 23 martie, 2005
31 de universitati internationale, interesate de studentii nostri - Eugenia Popescu
«Un numar de 31 de universitati internationale vor veni la Bucuresti pentru a prezenta tinerilor romani oferta de studii, in cadrul Targului Educational Universitar (Romanian International University Fair - RIUF), a informat luni RIUF. Evenimentul va avea loc sambata, 2 aprilie a.c., intre orele 10,00 si 18,00, la Sala Palatului din Capitala, si are ca scop facilitarea interactiunii intre tinerii romani interesati de programele de studii internationale (studii universitare, master, MBA, doctorat) si reprezentantii universitatilor de top din Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Olanda si Norvegia. In plus, vizitatorii vor putea lua parte la seminarii sustinute de romani studenti sau absolventi de programe internationale si de reprezentanti ai centrelor de informare ale Comisiei Fulbright, British Council, DAAD etc. »

Prea multe rufe murdare ascunse in dulapuri. La vremuri noi, oameni..vechi, dar fara « memorie » sau cinste - Stefan Bocioaca
Cotidianul, 23 martie, 2005
Adevarul: o ecuatie cu sume necunoscute - Cristian Patrasconiu
« Tinu, un ziarist si el ca ziaristii de la care a cumparat actiunile, le-a oferit acestora citeva sute de mii de dolari. De unde a avut acesta banii? Din salariul lui? Erau banii lui? Popescu si ceilalti colegi care si-au vindut actiunile chiar nu s-au intrebat de unde are seful lor atitia bani? Sa fi adormit ziaristul din ei la vazul banetului la care e posibil, sa admitem, sa adormi atunci cind il numeri? Dupa ce demisia celor patru a devenit publica, C.T. Popescu a spus, de mai multe ori, ca nu are rost sa se mai vorbeasca despre cauzele care au dus la situatia in care s-a ajuns la „Adevarul“. A spus, usor poetic, ca un timp a murit si ca acum e „o alta filosofie, o alta conceptie“. Popescu are dreptatea lui, desigur. Pentru el nu mai e nevoie sa se mai vorbeasca despre trecutul „Adevarului“ si, cu atit mai putin, confortabil. Pentru cei care iubesc adevarul insa, poate ca e urgent sa se spuna lucrurilor pe nume. Pina la proba contrara, nu putem exclude ipoteza ca ceea ce s-a intimplat la „Adevarul“ poate fi o pilda despre ipocrizie, manipulare si imoralitate. In aceste conditii nu e numai util sa vorbim despre adevar; e chiar stringent sa o facem. »

In sfirsit un articol care punctul pe i, sau mai bine zis pe $. Banii n-au miros chiar daca produc dezastre. Si in plus « renumeratia » boborului va creste! - Stefan Bocioaca
Cotidianul, 23 martie, 2005
Banoasa si indecenta Rosia Montana - Mihai Nicut
«S-a spus despre mina de aur ca nenoroceste siturile arheologice, ca darima bisericile si ca otraveste populatia din cauza cianurii utilizate in procesul de extragere a aurului. Nimeni nu a spus nimic despre faptul ca exploatatia aurifera va aduce bugetului (si, in final, noua, tuturor, daca statul se va dovedi mai putin hot decit pina acum) circa doua miliarde de dolari..»

Intrebarea daca mai exista « presedinti » cinstiti, sau daca cinstea mai are vre-un inteles.. - Stefan Bocioaca
Gardianul, 23 martie, 2005
Fostul presedinte al CNVM, anchetat pentru santaj - Diana Protopopescu
« Mirel Tariuc, fostul presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si actual consilier pe probleme economice la Departamentul pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, a fost pus oficial sub acuzare, ieri, de procurorii anticoruptie.
Este vorba de dosarul privind santajarea comerciantilor din complexul Bucur Obor, pentru comiterea mai multor fapte de coruptie ».

Dupa pescuitul in ape tulburi, urmeaza filmele patriotice, bune la export. - Stefan Bocioaca
Ziua de Vest 23 martie 2005
Sergiu Nicolaescu - Radu Ciobotea
« In ultima saptamina, timisorenii au descoperit un nou subiect de conversatie : Sergiu Nicolaescu. Filmarile realizate de cunoscutul regizor in zona Podului Decebal, unul din locurile in care s-a tras in plin atit inainte de 22 decembrie, au dat nastere unor adevarate polemici. Acestea se deruleaza la doua niveluri : unul al regizorilor ( sau al unui singur regizor, daca Florin Iepan se reprezinta doar pe sine insusi), altul al comentariilor, sa zicem, neprofesioniste. La ambele niveluri nivel se pun urmatoarele intrebari: ce cauta Sergiu Nicolaescu la Timisoara, de ce filmeaza scene din Revolutie, ce reprezinta el in filmul rom^nesc actual..»


<<< Închidere >>>