Semnale - Duminică, 27 martie 2005

Cum am ajuns ca astfel de lovituri grave sa fie prezentate cu mindrie? Se rasucesc stramosii in groapa. Cit mai au timp, pina cind vor fi escavati de multinationalele care vor stapini pamintul romanesc. Fara sa traga un glonte. - Ioan Rosca
Jurnalul national 27 martie
Legislatie - Liber pentru straini la afaceri cu terenuri
„Oamenii de afaceri germani au fost invitati de catre presedintele Traian Basescu sa cumpere terenuri in Romania. Ca persoane juridice, ei pot deschide firme in Romania, care nu vor avea interdictii la cumpararea de terenuri. Persoanele fizice, in schimb, vor trebui sa astepte pana in 2011 ca sa poata fi proprietare macar pe un teren de casa.[..]”

Unii spera ca Basescu intra in sfirsit in miezul raului. Eu ma gindesc ca nu va mai iesi de acolo… - Ioan Rosca
Evenimentul Zilei 27 martie
Inceputul reformei din serviciile secrete
„Pina la sfirsitul anului, serviciile de informatii SRI, SIE si cel al Ministerului Apararii vor trece in subordinea presedintelui, a afirmat Traian Basescu in cadrul festivitatii organizate de Serviciul Roman de Informatii, la implinirea a 15 ani de la infiintare. Directorul SRI, Radu Timofte, a declarat ca “stie ca acest proiect este un deziderat important al presedintelui” si l-a sustinut inclusiv la ultima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii[..]”

Eu cred ca TOATE „generozitatile” statului roman au la baza comisioane grase, obtinute de oficialii care le-au facut, in numele nostru. - Ioan Rosca
Gardianul 26 martie
Dan Ioan Popescu: Contractele cu ABB nu au legatura cu datoria Romaniei catre Suedia
„Fostul ministrul al economiei, Dan Ioan Popescu, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca nu a fost implicat in nici un fel in reglementarea situatiei datoriei Romaniei catre Suedia, iar contractele cu ABB au fost incheiate direct de firmele din domeniul energetic, dezmintind astfel acuzatiile dintr-un ziar suedez. El a precizat ca informatiile din cotidianul regional suedez "Ludvika Nza Tidning", preluate in presa romana, sunt incorecte. Popescu afirma ca nu a negociat nici un acord cu Leif Pagrotskz pe care l-a intalnit abia in 2002, cu ocazia vizitei unei delegatii guvernamentale in Suedia. El a semnat acordul romano-suedez in domeniul energiei si mediului in 26 noiembrie 2001, cu un secretar de stat din Ministerul suedez de Externe, Sven Erik Soder.[..]”

Lumea buna din presa romaneasca … - Ioan Rosca
Gardianul 26 martie
Fatih Taher: Tinu il trata pe Andrei Iucinu ca pe propriul fiu, cand stateau la hotelul meu de la munte
„Dumitru Tinu devenise omul de casa al lui Viorel Hrebenciuc si Fatih Taher, cu care se intalnea foarte des. "La fiecare doua-trei zile, cand termina editorialul la ziar, domnul Tinu venea la mine", a spus Fatih Taher in emisiunea "Nasul", de la B1 TV. "Domnului Tinu, oricand avea nevoie, daca mi-o cerea, ii dadeam bani. Dar noi aveam o intelegere clara". [..]”


<<< Închidere >>>