Semnale - Vineri, 16 noiembrie 2007

Vom avea parte de o lunga serie de scuze , neinsotita de actiuni de reparatii, diversiune si capital politic ieftin. Statul roman, instrument al crimelor 1944-2007, va putea fi scuzat, dupa ce va fi pedepsit.
Realitatea
Traian Băsescu a participat la Braşov la comemorarea revoltei anticomuniste
Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la conferinţa internaţională organizată de Asociaţia "15 noiembrie", cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la revolta muncitorilor braşoveni din 1987.
Muncitorii de la uzinele braşovene au ieşit atunci în stradă şi au strigat sloganuri anticomuniste. Sute de oameni au fost arestaţi şi anchetaţi, iar zeci de muncitori au fost deportaţi sau au rămas fără locuri de muncă.
După ceremonialul religios şi depunerile de coroane, preşedintele Traian Băsescu a participat la o conferinţă internaţională unde au fost prezenţi şi ambasadorii Cehiei şi Poloniei, dar şi deţinuţi politici şi câţiva senatori şi deputaţi.
Traian Băsescu este primul preşedinte al României care participă la manifestările dedicate victimelor de la 15 noiembrie 1987. Şeful statului şi-a cerut scuze în numele statului român pentru că în ultimii 17 ani nu s-a făcut justiţie şi că până acum societatea nu şi-a recunoscut greşelile.


<<< Închidere >>>